Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. augusztus

Címoldal
A lelkesedéssel még várni kell
Községi események
A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése
Az ipartelep mai állapota
Önkormányzati eseménynapló
Szent István-napi emlékünnepség Moholon
A VMSZ lakossági fóruma
Tárlat kézimunkákkal, süteménykóstolással és mazsorettekkel
Színes programok - tartalmas szórakozás
Összefogással a Tiszáért
Egészségvédelem és fitnesz Adán
Éremmel tértek haza
Tökéletes illuzió
Mozgalmas július vidékünkön
Nőszervezetek találkozója
Megújult székház, új programok
Petőfi él!
Élő alkotás községünkben
Vizsgabáli eredmények
6. Motoros találkozó
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Közünk a zsidókhoz
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Paradicsomvész
Horgász-híradó
Tarka oldal
Olimpiai érmeseink
Impresszum

A cél a gazdaság és a területfejlesztés fellendítése

    - Arról már értesültünk, hogy a gazdasági és területfejlesztési miniszter 5,2 millió vissza nem térítendõ eszközökrõl írt alá szerzõdést a Nemzeti Beruházási Alappal. Ezeket az eszközöket hazai és külföldi cégeknek ítélik oda pályázat útján. A vajdasági városok és települések közül eddig a következõk kaptak: Zombor, Csóka, Szabadka, Ruma, Inðija és Magyarcsernye. Fontosnak tartom községünk, de a szélesebb régió vállalkozóit is tájékoztatni errõl a lehetõségrõl, a pályázat módjáról – kezdte bevezetõjében Micsiz József, a G17 Plusz községi bizottságának a gazdaság figyelemmel kísérésével megbízott szektorvezetõje a július végén elhangzott sajtótájékoztatón.
    Megjelent a pályázat harmadik ciklusa, amely szeptember 14-én zárul, így még van idõ, hogy az érdekeltek beadják a pályázatot. Minderrõl a külföldi befektetésekért és a kivitel promóciójáért létrehozott ügynökség honlapján lehet bõvebb információkat szerezni. Elmondható még, hogy a nyilvános felhívás néhány kritériumot is elõirányoz, ezt a pályázat elbírálásakor osztályozzák. Mindez különben a Szerb Köztársaság 56/2006 és 50/2007 számú Hivatalos lapjában is megjelent.
    Ezúttal csak néhány fontosabb kritériumot említenék meg, pl.: a befektetõ referenciája, a hazai nyersanyag részesedése a végtermékben, a beruházás idõtartama, a kutatás és a fejlesztés mértéke, a humán erõforrások, a beruházás hatása a környezetre, az önkormányzat támogatása a beruházó irányába stb. A vissza nem térítendõ összeg magassága a munkahelyek számától függ, ez azt jelenti, hogy legalább 50 új munkahelyet kell nyitni. A kritérium fontos tényezõje még a foglalkoztatottak aránya, illetve a munkanélküliség nagysága. Különben három gazdasági ágazatba ítélnek oda ezekbõl az eszközökbõl: 1. a termelésbe munkahelyenként 2-5000 eurót, 2. a szolgáltatásba munkahelyenként 2-10000 eurót, 3. a kutatásba és fejlesztésbe munkahelyenként 5-10000 eurót. A vállalkozónak a tervdokumentációban elõirányzott munkahelyeket 3 év alatt kell betölteni.
    A pályázaton minden olyan jogi személy részt vehet, akinek bejegyzett tevékenysége van a köztársaság területén, van beruházási projektuma, valamint elkészíti az eredmény-és állapotmérleget.
    Az érdeklõdõk a következõ telefonon kaphatnak bõvebb információkat: 011/339-8550, vagy a 011/3396615 faxon, illetve a www.siepa.sr.gov.yu honlapon.

Vastag .János

avgust 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Nastavljaju se javni radovi od opšteg interesa
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Zaštita zaposlenih
Molski dobošar
Vesti iz policije
Osvajači medalja sa Olimpijade
Impresum


Design by VA