Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. június

Címoldal
Ada felkészült a munkássport-olimpiára
A 9. Munkássport-olimpia szórakoztató programja
Községi hírek
Aláírták a szerződést
Folyik a hídverés
Második otthonunk a Helyi közösség
Önkormányzati eseménynapló
Képek a moholi ballagásról
Média, multikulturalizmus és Európai Unió
A mozgás harmóniája a tánc
Első díj a vásárról
Befejeződtek a felújítási munkálatok
Májusi események a Törökfalusi helyi közösségben
VMSZ barátkozási hétvége Adán
Széleskörű és eredményes aktivitás
Eredmények, sikeres programok
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Zöld levél
Érdekességek
Kosárlabda-torna volt Moholon
A II Helyi Közösség közleménye
Agócs-karikatúra
Az adai elsőáldozók
Utolsó simítások a Munkásolimpia előtt
Impresszum

SZÉLESKÖRŰ ÉS EREDMÉNYES AKTIVITÁS

    A G17 Plusz községe szervezete június 13-án első ízben tartott sajtótájékoztatót. Dušan Telečki, a szervezet elnöke bevezetőjében kiemelte, hogy fontosnak tartják ismertetni a nagy nyilvánosságot mindarról a tevékenységről, amit ez a párt tesz magáért a községért, a polgárokért a párt irányvonalával összhangban. Aktivitásuk igen széleskörű, ami különböző ágazati csoportok munkáján keresztül jut kifejezésre.
    Micsiz József, a községi szervezet tagja bevezetőjében elmondta, hogy a G17 Plusz adai alapszervezete többek között egy gazdasági ügyekkel foglalkozó csapatot alakított azzal a céllal, hogy a községi fejlesztési stratégiában lefektetett irányvonalakat elősegítse és hozzászólhasson azokhoz a történésekhez, amelyek községünk gazdaságát érintik. Azt már tudjuk, hogy a gazdasági minisztériumot a kormányalakításkor a G17 Plusz kapta, ami jelenleg magában foglalja a regionális fejlesztést és a turizmust is. A minisztérium főbb céljai: a foglalkoztatás növelése, a privatizáció mielőbbi befejezése, az ország iparának fejlesztése különösen külföld felé, egyúttal pedig  az egyenlő elvek alapján való regionális fejlesztés. A csapat feladata, hogy ezt a programot Ada község szintén magáévá tegye. Célja, hogy szorosan együttműködjön a helyi önkormányzattal, intézményekkel a községen belül és kívül a gazdaság fejlesztése érdekében.
    - Az aktivitásunkat illetően el kell, hogy mondjam, hogy a közelmúltban több olyan összejövetelt szerveztünk, amelyekbe bekapcsoltuk községünk gazdasági szubjektumait – folytatta Micsiz úr. Előadást szerveztünk a Középiskolai oktatás hatása a regionális gazdasági fejlődésre címmel, azzal a céllal, hogy a község vállalkozói elmondják a munkaerővel kapcsolatos problémáikat. Bekapcsoltuk a műszaki iskola illetékeseit is, így első kézből hallották milyen profilokra van szükség a jövőben. Utána egy újabb értekezlet következett, aminek a témája az adai fémipari vállalkozók asszociációjának-társulásának megalakítása volt, hiszen szükség mutatkozik, hogy szervezettebben, konkurens képesebben lépjünk fel a hazai és a külföldi piacon egyaránt. A 77 bejegyzett adai fémipari vállalkozó egyértelműen olyan véleményen volt, hogy szükség van ilyen társulásra, és egyúttal megbízta ezt a csapatot, hogy készítse elő a bejegyzéshez szükséges dokumentációt. A bejegyzés előreláthatólag szeptemberben meg fog történni. Arra törekszünk, hogy mindenki megtalálja helyét ebben a társulásban, amit egy ún. viselkedési kódexszel szabályoznánk.
    A továbbiakban egy kinevezésről szeretnék beszámolni. Arról van szó, hogy a Kormány június 7-i ülésén személyemet a Köztársasági Kis-és közepes Vállaltok és Vállalkozók Fejlesztési Ügynöksége igazgató bizottságának elnöki tisztségére javasolták, és ezt a Kormány elfogadta. A kinevezést én is elfogadtam, és már megtartottuk első ülésünket, ezen javaslatot tettünk az igazgató kinevezésére. Az intézmény feladatai, hogy segítse a kis és középvállalkozásokat, az újak létrehozását, információkkal szolgáljon, edukációs programokat biztosítson a vállalkozóknak a mai menedzsment elsajátítása céljából. A közeljövőben elkészítjük az Ügynökség munkatervét, és azon dolgozunk, hogy a gazdasági minisztériummal együttesen a terveket meg is valósítsuk. Jómagam főcélként tűztem ki azt, hogy ennek a régiónak maximális segítséget nyújtsak a kis és közepes vállalkozások terén.

Vastag

jun 2007.

Naslovna strana
Ada je spremna za Radničku sportsku olimpijadu
Program za 9. SORV Ada
Opštinske vesti
Ugovor je potpisan
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Slike sa oproštajne svečanosti u Molu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zajedno za bolje sutra
Široka lepeza aktivnosti
Navijajmo za naše
Održan košarkaški turnir u Molu
Prva pričest u Adi
Poslednje pripreme za Radničku olimpijadu
Impresum


Design by VA