Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. június

Címoldal
Ada felkészült a munkássport-olimpiára
A 9. Munkássport-olimpia szórakoztató programja
Községi hírek
Aláírták a szerződést
Folyik a hídverés
Második otthonunk a Helyi közösség
Önkormányzati eseménynapló
Képek a moholi ballagásról
Média, multikulturalizmus és Európai Unió
A mozgás harmóniája a tánc
Első díj a vásárról
Befejeződtek a felújítási munkálatok
Májusi események a Törökfalusi helyi közösségben
VMSZ barátkozási hétvége Adán
Széleskörű és eredményes aktivitás
Eredmények, sikeres programok
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Zöld levél
Érdekességek
Kosárlabda-torna volt Moholon
A II Helyi Közösség közleménye
Agócs-karikatúra
Az adai elsőáldozók
Utolsó simítások a Munkásolimpia előtt
Impresszum

DNEVNIK AKTIVNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE

    10.05. - Održan je nastavak XXI. sednice SO Ada, koju je sazvao i vodio predsednik SO Ada, Dušan Telečki.
    11.05. - Održan je kros u organizaciji RTS-a u kome su učestvovali učenici osnovnih škola iz Ade i Mola i Tehničke škole iz Ade, kao i gosti iz susedne Republike Mađarske. Nagradu je osvojila Tehnička škola iz Ade.
    - Radi učvršćivanja i postizanja bolje saradnje sa bratskim gradovima, primljena je i ugošćena delegacija fudbalskih veterana iz XI okruga, iz Budimpešte, sa kojom je odigrana prijateljska utakmica.
    - Izašao je broj 6/07 ’’Službenog lista opštine Ada’’.
    12.05. - Na Paliću je održana konferencija na temu „Uloga teritorijalnih jedinica u postizanju stabilnosti“ na kojoj su prisustvovali Lea Kovač Dobo i Reže Rastik.
    17.05. - Povodom slave Pravoslavne crkvene opštine Ada, Spasovdana, održana je svečana liturgija i prigodno slavlje, prisutni su bili Predsednik opštine Ada, Ferenc Irmenji i zamenik predsednika opštine Ada, Zoran Dragin.
    - U svečanoj Sali SO Ada, održana je promocija projekta „Zajedno za bolje sutra“ u organizaciji NVO „Duga“
    18.05. - Od 18-20. maja posećene su bratske opštine povodom njihovih proslava „Dana  opštine“,  Bođislo, Segedin, Nemešnadudvar, Inarč. Svaku opštinu službeno je posetio predsednik opštine, Ferenc Irmenji i delegacije iz SO Ada.
    - Zamenika direktora Fonda za kapitalna ulaganja APV, g-dina Imreta Kern primili su Šandor Koš, opštinski menadžer i Jožef Mičiz, pokrajinski poslanik. Tokom posete na terenu se uverio u ispunjenost uslova za dodelu sredstava u visini od 15miliona dinara na ime renoviranja sportskih terena i objekata.
    21.05. - U Beogradu je Zoran Dragin, zamenik predsednika opštine, preuzeo je priznanje i nagradu Ministarstva prosvete i sporta i glavnog urednika RTS-a u ime Tehničke škole u Adi, za postignute izuzetne rezultate u pogledu masovnosti prilikom učešće na krosu RTS-a.
    22.05. - U organizaciji SKGO održan je seminar na temu „Ka Evropi“, ispred lokalne samouprave, bili su prisutni, Robert Zombori, Milan Popov i Akoš Bajus.
    23. 05. - Održana je 48. sednica Opštinskog veća opštine Ada. Sednicu je vodio zamenik predsednika opštine Zoran Dragin.
    - Održana je 16. sednica Komisije za kadrovska, administrativna, i mandatno-imunitetna pitanja, sednicu sazvao i njome predsedavao Jožef Mičiz, predsednik komisije.
    - U organizaciji SKGO, u Beogradu je održan dvodnevni seminar na temu ’’Programiranje i upravljanje evropskim fondovima na lokalnom nivou’’- iz naše opštine učestvovao je Kornel Ulijan, dok je u Vršcu odražan trodnevnitrening program pod nazivom ’’Ka Evropi’’, gde su učestvovali Popov Milan, Akoš Bajus, Marko Adamović i Ivana Jakšić.
    24.05. - Na svečanom prijemu u Hotelu ’’Park’’ u Novom Sadu, povodom otvaranja OTP Banke u Republici Srbiji, prisustvovali su Ferenc Irmenji, predsednik opštine i Šandor Koš opštinski menadžer.
    25.05. - Na prigodnoj proslavi Dana unutrašnjih poslova u Kikindi prisustvovao je predsednik opštine, Ferenc Irmenji.
    26.05. - Na proslavi Dana OŠ ’’Čeh Karolj’’ Ada prisustvovao je i predsednik opštine Ferenc Irmenji.
    28.05. - Održan je sastanak komisije za pribavljanje finansijskih sredstava u vidu kredita, u prisustvu ovlašćenih predstavnika banaka, a povodom isteka tendera. Komisija je sačinila zapisnik i konstatovala da su sve ponude blagovremene i potpune, a o izboru najpovoljnijeg ponuđača će uslediti obrazloženje od strane Predsednika opštine nakon isticanja roka za žalbu.
    29.05. - U Senti je za izradu studije izvodljivosti revitalizacije željezničkog saobraćaja, održano svečano potpisivanje sporazuma između sledećih opština: Senta, Ada, Kanjiža, Bečej, Čoka, Novi Kneževac, Temerin, Novi Sad, Vrbas i Kikinda.
    30.05. - Održana je konferencija na temu „Mediji u multikulturnom okruženju“ u svečanoj Sali SO Ada. Vidi članak na strani 11..
    31.05. - Prezentiran je projekat „Saradnjom u bolju budućnost“. Vidi članak na strani 15.
    - Održana je XXII sednica SO Ada,  sa 12 tačaka dnevnog reda. Sednicu je sazvao i vodio predsednik SO Dušan Telečki.  Sednice je prekinuta posle 7. tačke dnevnog reda.
    01.06. – Održana je konferencija o mostu. Vidi članak na strani 7.
    - Ispraćaju osnovaca u OŠ ’’Novak Radonić’’ Mol, odnosno ispraćaju završnih razreda Tehničke Škole u Adi  prisustvovali su Erne Šoti i Reže Rastik.
    - Izašao je broj 7/07 ’’Službenog lista opštine Ada’’.
    02.06. - Ispraćaju osnovaca u OŠ ’’Čeh Karolj’’ Ada prisustvovao je i predsednik opštine Irmenji Ferenc.
    04.06. - Održan je sastanak u cilju zajedničkog nastupanja Lokalne samouprave i JP Vode Vojvodine sa projektima revitalizacije Budžaka, kao i pojačanja i nadvišenja dela odbrambene linije duž Tise, pred Fondom za kapitalna ulaganja APV, na kom su prisustvovali Ferenc Irmenji, Đerđ Horti, Mikloš Gebleš i Gabor Silađi.
    05.06. - U zgradi I MZ Ada ’’Deklaraciju ekološke opštine Ada’’ u ime Lokalne samouprave potpisao predsednik opštine Ferenc Irmenji, a u ime Udruženja ’’Zeleno ostrvo’’ predsednik Skupštine Udruženja, Laslo Tot.
    06.06. - Održana je 49. sednica Opštinskog veća opštine Ada. Sednicu je vodio zamenik predsednika opštine Zoran Dragin.
    07.06. - U Adi je potpisan ugovor za rekonstrukciju sportskih objekata i terena za potrebe 9. SORV. Vidi članak na strani 6.
    - U Beogradu u zgradi RTS-a je Zoran Dragin, zamenik predsednika opštine, je potpisao ugovor o marketinškom zastupanju 9. SORV-a i time obezbeđeno 10 termina za emitovanje snimljenog spota, počev od 25. juna.
    - Izašao je broj 8/07 ’’Službenog lista opštine Ada’’.
    08.06. - Super TV iz Subotice je sačinila intervju sa Ferencem Irmenji, predsednikom opštine Ada, na temu mosta.
    - Delegaciju iz Budakalasa – Mađarska, u sastavu Endre Parlagi, gradonačelnik i Petar Krunić čelnik srpske nacionalne manjine u tom mestu,  primilo je predsednik opštine Ferenc Irmenji i Erne Šoti. Razmatrane su prijateljske veze i međusobna saradnja.
    09.06. - Predsednik opštine, Ferenc Irmenji je bio gost jutarnje emisije RT Vojvodine.

Sastavio: Zoltan Bakoš

jun 2007.

Naslovna strana
Ada je spremna za Radničku sportsku olimpijadu
Program za 9. SORV Ada
Opštinske vesti
Ugovor je potpisan
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Slike sa oproštajne svečanosti u Molu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zajedno za bolje sutra
Široka lepeza aktivnosti
Navijajmo za naše
Održan košarkaški turnir u Molu
Prva pričest u Adi
Poslednje pripreme za Radničku olimpijadu
Impresum


Design by VA