Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. június

Címoldal
Ada felkészült a munkássport-olimpiára
A 9. Munkássport-olimpia szórakoztató programja
Községi hírek
Aláírták a szerződést
Folyik a hídverés
Második otthonunk a Helyi közösség
Önkormányzati eseménynapló
Képek a moholi ballagásról
Média, multikulturalizmus és Európai Unió
A mozgás harmóniája a tánc
Első díj a vásárról
Befejeződtek a felújítási munkálatok
Májusi események a Törökfalusi helyi közösségben
VMSZ barátkozási hétvége Adán
Széleskörű és eredményes aktivitás
Eredmények, sikeres programok
Közünk a zsidókhoz
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Tanulóink írják
Hittanosok tollából
Zöld levél
Érdekességek
Kosárlabda-torna volt Moholon
A II Helyi Közösség közleménye
Agócs-karikatúra
Az adai elsőáldozók
Utolsó simítások a Munkásolimpia előtt
Impresszum

ÖNKORMÁNYZATI ESEMÉNYNAPLÓ

    05.10. - Megtartották Ada KKT XXI. ülésének folytatását, amelyet Dušan Telečki  Ada KKT elnöke hívott össze és vezetett le.
    05.11. - A Szerbiai Rádió és Televízió által szervezett futóversenyen részt vettek az adai és moholi elemi iskolák és a Műszaki Iskola tanulói. Díjat a Műszaki Iskola nyert meg.
    A testvérvárosi kapcsolatok megerősítése és a közreműködés fejlesztése céljából, fogadtuk, és vendégül láttuk a budapesti XI. kerület veterán focistáit, akikkel barátságos mérkőzést játszottak.
    Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 6/07 száma.
    05.12. - Palicson tanácskozást tartottak meg A területi közösségek szerepe a stabilitás eléréséhez témával, amelyen Kovács Dobó Lea és Rasztik Rezső vettek részt.
    05.17. - Az Adai Pravoszláv Hitközség ünnepe alkalmából ünnepi misét és alkalmi koktélt tartottak meg, amelyen jelen volt Ürményi Ferenc, Ada község elnöke és Zoran Dragin alpolgármester.
    Ada KKT nagytermében, a Szivárvány civilszervezet bemutatta az Együtt a jobb jövőért projektumot.
    05.18. - A testvérvárosok ünnepnapjai alkalmából, május 18-20. között, Ada község elnöke, Ürményi Ferenc és Ada KKT küldöttsége látogatást tett Bogyiszlón, Szegeden, Nemesnádudvaron és Inárcson.
    Kern Imrét, a Vajdasági nagyberuházási Alap igazgatóhelyettesét Koós Sándor községi menedzser és Micsíz József tartományi képviselő fogadták, aki a terepi szemle után megbizonyosodott arról, hogy 15 millió dinár sportlétesítmények felújítására való odaítélésének feltételei valósak.
    05.21. - Belgrádban Zoran Dragin alpolgármester, az adai Műszaki Iskola részére oklevelet és jutalmat vett át, amelyet az Oktatási és Sprotminisztérium és a SzTV vezetője ítélt oda, a futóversenyen való kimagasló részvételi arányért.
    05.22. - A KVÁK szervezésében megtartott képzésen „Európa felé” címmel, az önkormányzat nevében Zombori Róbert, Milan Popov és Bajúsz Ákos vettek részt.
    05.23. - Megtartották a Községi Tanács 48. ülését, amelyet Zoran Dragin alpolgármester vezetett le.
    A Káder-, adminisztratív- és mandát-mentelmi bizottság megtartotta 16. ülését, amelyet Micsíz József bizottságelnök hívott össze és vezetett le.
    A KVÁK szervezésében Belgrádban kétnapos tanfolyamot tartottak meg az Európai alapokkal való helyi jellegű programozás és irányítás címmel, amelyen községünkből Uliján Kornél vett részt, valamint Versecen háromnapos képzést tartottak meg Európa felé címmel, amelyen Popov Milan,  Bajúsz Ákos, Marko Adamović és Ivana Jakšić vettek részt.
    05.24. - Az újvidéki Park Hotelban megtartott fogadáson, az OTP Bank szerbiai megnyitója alkalmából, Ürményi Ferenc községi elnök és Koós Sándor községi menedzser vettek részt.
    05.25. - A belügyi szervek napja alkalmából Nagykikindán megrendezett alkalmi ünnepségen Ürményi Ferenc községi elnök vett részt.
    05.26. - A Cseh Károly Általánosi Iskola napja megünneplésén Ürményi Ferenc polgármester is jelen volt.
    05.28. - A pályázat lezárulása alkalmával megtartották a pénzeszközök kölcsön útján való beszerzésére illetékes bizottság ülését, az érdekelt bankok képviselői jelenlétében. A bizottság jegyzőkönyvileg megállapította, hogy az összes ajánlat időben futott be és teljes, míg a legkedvezőbb ajánlattevő kiválasztásának indoklása, a Község elnöke részéről, majd a fellebbezési idő letelte után esedékes.
    05.29. - Zentán ünnepélyes keretek között Zenta, Ada, Magyarkanizsa, Becse, Törökkanizsa, Temerin, Újvidék, Verbász és Nagykikinda községek aláírták a vasúti közlekedés felújítására vonatkozó kivitelezhetőségi tanulmány kidolgozásáról szóló megállapodást.
    05.30. - A KKT nagytermében tanácskozást tartottak meg Médiák a multikultúrális környezetben témára. Lásd cikkünket a 11. oldalon.
    05.31. - A Szivárvány Egyesület bemutatta Ada község szociális útmutató zsebkönyvét.
    Megtartották Ada KKT XXII. ülését, 12 napirendi ponttal, amelyet Dušan Telečki  Ada KKT elnöke hívott össze és vezetett le. Az ülés a 7. napirendi pont után félbeszakadt.
    06.01. - A híddal kapcsolatban megbeszélést tartottak  Lásd cikkünket a 7. oldalon.
    A Novak Radonić Általános Iskolában megtartott ballagáson, illetve a Műszaki Iskola végzőseinek évzáróján Sóti Ernő, illetve Rasztik Rezső voltak jelen.
    Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 7/07 száma.
    06.02. - A Cseh Károly Éltalános Iskolában megtartott ballagáson Ürményi Ferenc polgármester is jelen volt.
    06.04. - Megbeszélést tartottak az Önkormányzat és a Vajdaság Vizei KV együttes pályázatai kapcsán a Budzsák újraélesztése és a védőgát egy részének magosítása és erősítése projektumokkal a Vajdasági nagyberuházási Alapnál. Az egyeztetésen részt vettek Ürményi Ferenc, Horti György, Göblös Miklós és Szilágyi Gábor.
    06.05. - Az adai I Helyi közösségben Ada környezetbarát város elnevezéssel, Ürményi Ferenc polgármester és Tóth László a Zöld sziget környezetvédelmi egyesület képviselője nyilatkozatot írtak alá.
    06.06. - Megtartották a Községi Tanács 49. ulését, amelyet Zoran Dragin alpolgármester vezetett le.
    06.07. – Szerződés aláírása  a 9. VMSO sportobjektumainak felújítására. Lásd cikkünket a 6. oldalon.
    Belgrádban, a SzRT épületében, Zoran Dragin alpolgármester szerződést írt alá a 9. VMSO marketing-képviseletéről, amivel rendezték, hogy június 25-től kezdődően 10 időpontban fogják az azzal kapcsolatos reklámfelvételt sugározni.
    Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 8/07 száma.
    06.08. - A szabadkai Super TV interjút készített Ürményi Ferenc polgármesterrel, a híddal kapcsolatban.
    A magyarországi Budakalászi küldöttséget, Parlagi Endre polgármester és Petar Krunić ottani szerb kisebbségi vezetőt fogadta Ürményi Ferenc polgármester és Sóti Ernő. A baráti kapcsolatokról és az együttműködésről tárgyaltak.
    06.09. - Ürményi Ferenc polgármester a Vajdasági RT reggeli műsorának vendége volt.

Összeállította: Bakos Zoltán

jun 2007.

Naslovna strana
Ada je spremna za Radničku sportsku olimpijadu
Program za 9. SORV Ada
Opštinske vesti
Ugovor je potpisan
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Slike sa oproštajne svečanosti u Molu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Zajedno za bolje sutra
Široka lepeza aktivnosti
Navijajmo za naše
Održan košarkaški turnir u Molu
Prva pričest u Adi
Poslednje pripreme za Radničku olimpijadu
Impresum


Design by VA