Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. január

Címoldal
Volt egyszer egy Vajdaság!?
Januári gondolatok
Elfogadva a 2005. évi költségvetés
Nagysikerű élőújság Muzslyán
Muzslyai élőújság adai szereplőkkel
Két igazi sikertörténet
A farsang - vízkereszttől szárazszerdáig
Újévi fogadlamak
Itt a farsang, áll a bál!
Savanya káposzta
Modern madárijesztő, vagy valami más?
Rádiómánia
Falugyűlés Törökfalun
Számítástechnikai eszközöket kapott a völgyparti általános iskola és óvoda
Házhoz ment a Télapó
A fiskális pénztárgépekről
Gyere el hozzánk is!
Valami még hiányzik!
Budapesten jártunk
Újraszerveződött a VMSZ Adán
Az epekő
Almaecet, a természet ajándéka
LV. Zöld levél
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek
Közlemények
Sport
Tarka oldal
Impresszum

Számítástechnikai eszközöket kapott a völgyparti általános iskola és óvoda

    Völgypart négyszáz lelket számláló kis falu az adai tanyavilágban. A Törökfalui Helyi Közösséghez tartozó kistelepülésen már hosszú évek óta működik az adai iskola és óvoda kihelyezett tagozata. Így a völgyparti gyerekek helyben járhatnak óvodába, és végezhetik el az általános iskola alsós osztályait. A két intézmény egy épületben működik a falu központjában, ahol tizenkét diák és kilenc óvodás tanul Bartók Ildikó tanítónő és Bagány Andrea óvónő vezetésével.
    Az adai önkormányzat a napokban két Pentium 3-as számítógépet és egy nagy teljesítményű lézernyomtatót adományozott a helyi intézménynek. A támogatást Ürményi Ferenc polgármester, Zoran Dragin alpolgármester és Micsiz József tartományi képviselő adta át az intézmény tanulóinak és dolgozóinak. Az átadáson jelen volt Vendel Ferenc, a helyi közösség tanácsának alelnöke, Sziráki Mihály iskolaigazgató és Dragin Anasztázia iskolapszichológus.
    Az adományozók elmondták, hogy az intézménynek ajándékozott számítástechnikai felszereléssel a helybeli gyerekek felzárkóztatását szeretnék elősegíteni, lehetőséget nyújtva nekik a tanulásra és a fejlődésre. Sziráki Mihály iskolaigazgató közölte, hogy a két számítógépet nemcsak az intézmény diákjai, hanem a falubeli felnőttek is használhatják. A közeljövőben alapfokú számítógépes tanfolyamot szerveznek falubeliek számára. Bartók Ildikó tanítónő elmondta, hogy nagyon örülnek a számítástechnikai felszerelésnek, mert szinte minden tantárgyból kitűnően alkalmazhatják az oktatásban és tanulásban. Bagány Andrea óvónő hozzátette, sok óvodása eddig csak tévében, újságban, esetleg másoknál látott számítógépet. Ezentúl viszont az óvodai foglalkozások keretében a gyerekek közvetlenül is megismerkedhetnek a számítógéppel és használatával.

Csincsik Zsolt

januar 2005.

Naslovna strana
TV emisija ZNANJE -- IMANJE u Adi
Radnička sportska olimpijada u Adi
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA