Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. január

Címoldal
Volt egyszer egy Vajdaság!?
Januári gondolatok
Elfogadva a 2005. évi költségvetés
Nagysikerű élőújság Muzslyán
Muzslyai élőújság adai szereplőkkel
Két igazi sikertörténet
A farsang - vízkereszttől szárazszerdáig
Újévi fogadlamak
Itt a farsang, áll a bál!
Savanya káposzta
Modern madárijesztő, vagy valami más?
Rádiómánia
Falugyűlés Törökfalun
Számítástechnikai eszközöket kapott a völgyparti általános iskola és óvoda
Házhoz ment a Télapó
A fiskális pénztárgépekről
Gyere el hozzánk is!
Valami még hiányzik!
Budapesten jártunk
Újraszerveződött a VMSZ Adán
Az epekő
Almaecet, a természet ajándéka
LV. Zöld levél
Nyelvi figyelő
Rendőrségi hírek
Hírek
Közlemények
Sport
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Kispályás labdarúgótorna
7. BALOGH BÉLA EMLÉKVERSENY
Kommentár nélkül, amit tapasztaltunk

    A múlt év decemberében szervezték meg a már hagyományossá vált és mindig nagy érdeklődést kiváltó kispályás labdarúgótornát Adán. Mindjárt az elején el kell mondani, hogy már a benevezett csapatok számával sem lehetünk túlzottan elégedettek (volt idő, amikor több mint 60 csapat is benevezett), ám a befejezéssel még annyira sem! A csoportküzdelmek rendben folytak ugyan, de amikor a döntőre került volna a sor, felbomlott a rend, káosz és zűrzavar keletkezett, mondhatnánk botrány, és a nagyszámú közönség, aki mégis kíváncsi volt az utolsó mérkőzésekre, talán az egyedüli ilyen holtszezonbeli nyújtotta szórakozásra – keserű szájízzel és hatalmas csalódással távozott a meg nem tartott mérkőzések színhelyéről.


A Balogh Béla Kispályás Labdarúgótorna döntősei: az adai Bianco...

    Arról van szó, hogy a döntőket hétfőn, 17-én kellett volna lejátszani. Az előző napon, vasárnap, a döntőbe jutásért folytak a küzdelmek, amikor is tisztázódott, hogy a döntőt az adai Bianco csapata és a csantavéri Gebi játssza, míg a harmadik helyért az Underground és a Kafe Uno mérkőznek. És mi történt hétfőn? Az égvilágon semmi! A Kafe Uno csapata el sem jött a sportcsarnoka, a Bianco pedig csak néhány játékosra fogyatkozva nem játszhatta le a döntőt.


... és a csantavéri Gebi

    Meg kell azonban jegyezni, hogy már az furcsa volt, hogy a döntő mérkőzéseket hétfői napra tűzte ki a szervező, mert az eddigiek során ilyen még nem történt. Időszűke miatt nincs módunkban utánajárni, hogyan és miért is történt mindez így ahogyan történt, de egy biztos: hatalmas pofon ez az amúgy is csak tengődő sportnak – főleg a futballnak – ami még létezik Adán. Pofon ez a szervezőnek is, de a másik oldalról nézve, hol maradt a sportszerűség, a küzdeni akarás, és ha a sportszerencse úgy hozza, a veszteség emelt fővel való elviselése?
    Akarva nem akarva, csúnya képet fest ez Ada sportéletére éppen most, amikor egy nagyszabású sportrendezvény megszervezése vár ránk!

V. J.

Sporthorgászat

    Velicki Stevan elnökletével december 14-én ülést tartott az adai Tisza Sporthorgász Egyesület, amikor megvitatásra került a múlt évben végzett munka és aktivitás, a pénzügyi jelentés, valamint a halőrszolgálat munkája, ugyanakkor a 2005. évi munkatervről is szó volt.
    Az ülésen elhangzott, hogy sikeresnek mondható a 2004-es év, mert a különböző versenyeken az egyesület tagjai az I-től a IV. helyezésig mindent begyűjtöttek, azzal, hogy Nagy Róbert a szerbiai bajnokságon első helyezést ért el. Megtudtuk továbbá, hogy a 2005-ös évre 127.000 dinárt irányzott elő az egyesület a rendes működésére, amit a jelenlevők reális tervként értékeltek és fogadtak el.

B. G.

januar 2005.

Naslovna strana
TV emisija ZNANJE -- IMANJE u Adi
Radnička sportska olimpijada u Adi
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA