Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. október

Címoldal
A gyermekhét margójára
A magad helyén
Aszfaltozás a temetőben
A szabadságharc mártírjaira emlékeztek
A hatékony szociális szolgáltatásokért
A hagyományokat meg kell élni!
Ezüst vadvirágos ünnep
Emberöltőnyi távolságokból fakasztott szépség
A múltat ismernünk kell!
Tízéves a New Ada Dance
A nyelvi norma
A polgárok és az Európai Bizottság
Odafigyelnek az idős személyekre
Új hangszereket kapott a zeneiskola
Ismerjük meg testvértelepüléseinket!
Újabb bababörzét tartottak Adán
Őszi események
A környék egyik legfiatalabb vőfélye
Október
Teológiai gondolatok
A gyümölcsök királynője
Tritikálé – Triticosecale
Árnyas oldal
Önkormányzati hírek
Hírek
Sakk
Izgalmas ügetőfutamok és vágták
Újabb kiváló eredmények
A karok és a lábak költészete
Impresszum

Aszfaltozás a temetőben
Az adai II. Helyi Közösségben Gunaras után novembertől Tobánban folytatják a háztartások rákapcsolását a szennycsatornára

    Adán a II. Helyi Közösség a helyi önkormányzattal közösen végzi a háztartások összekötését az utcai szennycsatornával. Varga Elfride helyi közösségi titkár elmondta, hogy az év végéig gunarasi és tobáni háztartásokat szeretnének rákötni a csatornahálózatra. A beruházásra a helyi közösség 5 millió dinárt fordít, a munkálatokat az adai Adafert cég végzi.

    – A munkálatok száz-egynéhány háztartást érintenek. Elsőbbséget élveznek azok az utcák, ahol a lakosok a legtöbb szerződést kötötték a rákapcsolódásra az önkormányzattal, illetve ahol kifizették a rákapcsolódási díjat. Jelenleg Gunaras városrészben, a Szlovén utcában folynak a munkálatok, ahol a tervek szerint huszonegy rákapcsolást végeznek el. Ez a szám általában mindig bővülni szokott, amikor meglátják a lakosok, hogy az utcában végzik a rákapcsolódást, akkor többen meggondolják magukat, és szerződést kötnek az önkormányzattal. A tervek szerint Gunarasban a munkálatokat október végéig befejezi a kivitelező cég, majd novembertől Tobán városrészben folytatja a háztartások rákötését az utcai szennycsatornára. Tobánban már régóta megépült a csatorna, a Standard kommunális közvállalat már korábban kötött rá háztartásokat. Most azonban azokat a háztartásokat is szeretnénk rákapcsolni, amelyek kimaradtak. A munkálatokat öt utcát érintenek, mégpedig a Július 7., az Október 8., a József Attila, a Marko Miljanov és a Macedón utcát. A helyi közösség jövőre is szeretné folytatni a háztartások rákapcsolását a szennycsatornára. Azzal, hogy a következő évben az erre a célra szánt összeget szeretnénk 7 millió dinárra növelni, hogy minél több háztartást rákapcsoljunk, hiszen a csatorna csak akkor funkcionális, ha rácsatlakoznak a háztartások – közölte Varga Elfride.


Az adai temetőben újraaszfaltozzák az utat a kaputól a lélekharangig, illetve a járdát a lélekharangtól a kálváriáig

    A II. Helyi Közösségben az idén már újraaszfaltozták az Október 8. utcát. A helyi közösségi titkár elmondta, hogy a tél beállta előtt újabb aszfaltozást is terveznek, mégpedig az Ivan Milutinović utcában újraaszfaltozzák az úttestet, valamint az adai temetőben az utat kaputól a lélekharangig, illetve a járdát a lélekharangtól a kálváriáig. A beruházásra 1,6 millió dinárt költ a helyi közösség. Az aszfaltozási munkálatokat október 19-én, szerdán kezdte meg a kivitelező Vojput cég.
    – Az Ivan Milutinović utcában nagyon rossz állapotban van az út, miután lefeketettük a szennycsatornát. A tanács ezért úgy döntött, hogy ne várjuk meg a telet vagy a következő évet, mert nem lehet az úton közlekedni. Az adai plébános kérelmezte a járda javítását a temetőben, a tanács pedig úgy döntött, hogy újraaszfaltoztatjuk az utat és a járdát a kaputól a kálváriáig. A terv szerint a következő évben az adai önkormányzat és a II. Helyi Közösség közösen újraaszfaltozza a járdákat az egész temetőben – nyilatkozta Varga Elfride, a II. Helyi Közösség titkára.

Csincsik Zsolt

oktobar 2016.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA