Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. október

Címoldal
A gyermekhét margójára
A magad helyén
Aszfaltozás a temetőben
A szabadságharc mártírjaira emlékeztek
A hatékony szociális szolgáltatásokért
A hagyományokat meg kell élni!
Ezüst vadvirágos ünnep
Emberöltőnyi távolságokból fakasztott szépség
A múltat ismernünk kell!
Tízéves a New Ada Dance
A nyelvi norma
A polgárok és az Európai Bizottság
Odafigyelnek az idős személyekre
Új hangszereket kapott a zeneiskola
Ismerjük meg testvértelepüléseinket!
Újabb bababörzét tartottak Adán
Őszi események
A környék egyik legfiatalabb vőfélye
Október
Teológiai gondolatok
A gyümölcsök királynője
Tritikálé – Triticosecale
Árnyas oldal
Önkormányzati hírek
Hírek
Sakk
Izgalmas ügetőfutamok és vágták
Újabb kiváló eredmények
A karok és a lábak költészete
Impresszum

Izgalmas ügetőfutamok és vágták
Adán ismét megtartották a Szerbia–Magyarország hajtótalálkozót

    A Halász József Lovasklub Ada község önkormányzatának támogatásával nyolcfutamos nemzetközi ügetőversenyt és hobbi, illetve parasztlovak részvételével két vágtát rendezett október 2-án, vasárnap Adán, a lóversenypályán. Muntegy száz ló versengett a dicsőségért és a pénzdíjakért. A versenynap egyik fő attrakciója Szerbia–Magyarország hajtótalálkozó futama volt, a másik pedig az 5. Id. Bognár Nándor-emlékverseny.

    A hajtótalálkozón kilenc hajtó indult, akik a helyszínen kapott francia tenyészkancákkal versenyeztek a fajta szerbiai tenyészegyesületének a jóvoltából. A magyar színeket Fazekas Imre, Hajnal Tibor, Kolozsi László, Horváth György és Molnár Károly képviselte, szerb színekben pedig Boris Kečenović, Dejan Katanić, Željko Vujanović és Monika Kečenović indult. A futamot megelőzően a hajtókat a tenyészegyesület részéről Tomislav Višnjić és Vlada Bjelogrlić, a házigazdák nevében pedig Zoran Dragin adai polgármester-helyettes és Búcsú Attila, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte. A 2600 méteres futamot végül nagy küzdelemben Boris Kečenović nyerte meg az Anna Milau nevű kancával, amely 1:19,8 időtartam alatt futotta le a távot. A második helyen Hajnal Tibor végzett a Blondie De Chenu nevű lóval, a harmadik Fazekas Imre lett az Usselle Du Loir névre hallgató kancával, a negyedik helyett pedig Kolozsi László szerezte meg az Uniflore nevű lóval. A győztes jutalma 440 ezer dinár volt.


A nemzetközi hajtótalálkozó résztvevői

    A versenynap másik jelentős futama az Id. Bognár Nándor-emlékverseny volt, amelyet ötödik alkalommal rendeztek meg. A futamon tizenkét ló indult a szulkyk nyergében ülő hajtókkal. A versenyt Ozsvár Zoltán nyerte meg Piera Del Bar nevű lovával, amely 1:16,5 időtartam alatt teljesítette a 2100 méteres távot. A győztesnek a díjat Id. Bognár Nándor családja adta át Bognár Tibor vezetésével. A nyolc ügetőfutam mellett rendeztek még két 1000 méteres vágtát is. Az egyiket a hobbilovak számára, a másikat pedig a parasztlovak részére.
    Az ügetőfutamok győztesei: 1. Alisa M. N. (D. Petrović hajtó), 2. Dea Celeste (B. Milodanović h.), 4. Simba (M. Pantić h.), 5. Jimmy-Oaks (M. Golubović h.), 6. Piera Del Bar (Ozsvár Zoltán h.), 7. Sacramento Tim (P. Knekt h.), 8. Anna Milau (B. Kečenović h.), 9. Elita B.M. (Z. Petrović). A vágták végeredménye: 3. futam (hobbi lovak) – 1. Gádzsó (Cékus Árpád lovas), 2. Csilla (Kovács Némedi Csilla l.), 3. Dolly (Gyarmat István l.), 10. futam – 1. Margó (Kubik Patrik l.), 2. Szikra (ifj. Gyarmat István l.), 3. Vihar (Suzana Sekulić l.).
    Hanák László, a Halász József Lovasklub elnöke a versenynap végén sikeresnek értékelte az ügetőverseny futamait, akárcsak a hajtótalálkozót:
    – A Szerbia-Magyarország hajtótalálkozót utoljára 2005-ben szervezték meg, most ha nehezen is, de ismét sikerült megrendezni. A futamra öt vendéghajtó érkezett Magyarországról, ezt nagyon szépen köszönjük nekik, és örülünk, hogy tiszteletüket tették nálunk. A visszavágó novemberben lesz Budapesten, erre mennek a szerbiai hajtók. A futam nagyon színvonalas volt, a hajtók kitettek magukért, a lovak pedig jók voltak. A futamban francia tenyészkancákkal versenyeztek, így minden résztvevőnek körülbelül egyforma esélye volt a győzelemre, sok függött a hajtó tudásától. A győztes megérdemelte az első helyet, szépen hajtotta a lovat. A magyar hajtók szintén szépen szerepeltek, és szerintem elégedettek lehetnek a helyezésekkel – nyilatkozta a rendezvény kapcsán Hanák László, a Halász József Lovasklub elnöke.

Csincsik Zsolt

oktobar 2016.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA