Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2016. október

Címoldal
A gyermekhét margójára
A magad helyén
Aszfaltozás a temetőben
A szabadságharc mártírjaira emlékeztek
A hatékony szociális szolgáltatásokért
A hagyományokat meg kell élni!
Ezüst vadvirágos ünnep
Emberöltőnyi távolságokból fakasztott szépség
A múltat ismernünk kell!
Tízéves a New Ada Dance
A nyelvi norma
A polgárok és az Európai Bizottság
Odafigyelnek az idős személyekre
Új hangszereket kapott a zeneiskola
Ismerjük meg testvértelepüléseinket!
Újabb bababörzét tartottak Adán
Őszi események
A környék egyik legfiatalabb vőfélye
Október
Teológiai gondolatok
A gyümölcsök királynője
Tritikálé – Triticosecale
Árnyas oldal
Önkormányzati hírek
Hírek
Sakk
Izgalmas ügetőfutamok és vágták
Újabb kiváló eredmények
A karok és a lábak költészete
Impresszum

Tízéves a New Ada Dance
Fennállásának tízéves jubileumát nagyszabású gálával ünnepelte a táncklub

    A New Ada Dance Táncklub szeptember 24-én ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. Ebből az alkalomból Orovec Béla táncpedagógussal, a klub művészeti vezetőjével beszélgettünk, aki elárulta, már harminchat éve van a pályán, és ez alatt az időszak alatt előbb aktív táncosként, a későbbiekben pedig táncoktatóként, bíróként és művészeti vezetőként is tevékenykedett, illetve tevékenykedik mind a mai napig!


A jubileumi gálaműsoron a klub egykori és jelenlegi táncosai is színpadra léptek

    – Mikor és hogyan alakult meg a New Ada Dance Táncklub?
    – Az adai New Ada Dance Táncklub 2006 szeptemberének végén alakult meg, azon gyerekek biztatására, akiket már korábban is oktattam táncra, ugyanakkor a megalakuláshoz a tánciskola is nagyban hozzájárult , amelyet azon a nyáron én vezettem. Sikerült létrehozni egy társastánc-csoportot, tapasztalt gyerekekkel. Mintegy 70-80 táncossal indultunk, és három hónappal később máris igen sikeresen mutatkoztunk be egy szabadkai táncversenyen, ami nagy szó volt, és óriási motivációt is jelentett a gyerekeknek! A csoport három korosztállyal indult: az óvodás korúakkal, az általános iskolásokkal és a középiskolásokkal. Szerencsére mindenkinek volt némi tánctapasztalata, így nem okozott számukra különösebb nehézséget az, hogy elsajátítsák a különféle táncstílusokat.A klub alapító tagjai Görök Rita, Juhász Ilona, Lábadi Norbert, Lakatos Boja Márta, Pauzenberger Ildikó, Sziráki Mihály, Tóth Pál Attila, Urbán Mónika, Urbán Zoltán, Ürményi Erika és jómagam voltunk, de a későbbi oktatóknak is nagyon sokat köszönhetünk, köztük Dragin Dijanának, Juhász Tamásnak, Klucsik Anitának, Palata Edinának és másoknak is. A gyerekek elsősorban a társastánc-stílust táncolják, de az utóbbi években újítottunk is, és így egyebek mellett a hip hop, elektric boogie és a sport rocky tánckoreográfia is szerepel a műsorunkban.


A gyermekek mindig szívvel-lélekkel készülnek a fellépésekre és a versenyekre is

    – Az elmúlt tíz évben nagyon sok szép sikert értek el, számos arany-, ezüst- és bronzérmet, valamint egyéb előkelő helyezést is gyűjtöttek az országos, illetőleg a nemzetközi versenyeken is. Lehet-e tudni, hogy pontosan mennyit?
    – Igen, már 2007-től kezdve járunk országos versenyekre, és azok, akik ott a legjobban szerepelnek, a nemzetközi versenyekre is kijutnak. 2008-ban már a világbajnokságon is szerepeltünk, és azóta minden évben igen nagy sikerekkel térünk haza ezekről a versenyekről. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyi arany-, ezüst- és bronzérmet szereztünk ez alatt a tíz év alatt, ugyanis az érmeket nem a klub őrzi, hanem a táncosok. A helyezések száma meg mondjuk így: számtalan! Talán ezek a sikerek is hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek mindig szívesen járnak az edzésekre, sosem esik nehezükre, hogy részt vegyenek a kemény, fárasztó, sőt, sokszor kimerítő próbákon! A nemzetközi versenyek előtt még erősebb a felkészülés, mint általában, de valamennyien szívvel-lélekkel csinálják, hiszen a sikerek még kitartóbb munkára és még jobb teljesítményre sarkallják őket.
    – Az Adán megszervezett rendezvényeik esetében mire helyezik a fő hangsúlyt?
    – Adán három rendezvényt szervezünk évente: az első a Nőnapi Fesztivál, amelynek célja egyrészt az, hogy meglássuk, a táncosaink mennyire sajátították el a koreográfiákat, másrészt az, hogy az adai közönségnek is kedveskedjünk. A másik rendezvényünk az őszi vagy téli táncfesztivál, amelynek igen felmérő jellege van. A harmadik pedig a nyílt táncversenyünk, amelyen a klubok táncosai lazább stílusú produkciókkal lépnek színpadra, és a zsűri ezeket is, valamint a társastáncot is értékeli. Az idei évet a jubileumi rendezvényünkre való készülődés határozta meg, amelyet szeptember 24-én tartottunk. A programot egy nemzetközi nyílt bajnoksággal kezdtük, a mazsorett-csoportok felvonulásával folytattuk, majd egy igazi gálával zártuk, amelyre több baráti táncklubot is meghívtunk, igazi show-t varázsolva a Műszaki Iskola sportcsarnokába. A klub jubileuma alkalmából szeretnék köszönetet mondani minden alapítónak, oktatóiknak, táncosnak és szülőnek, valamint mindenki másnak is, akik az elmúlt évek során anyagilag, erkölcsileg vagy bármilyen más módon az elmúlt tíz év során támogatták, vagy esetleg most is támogatják a New Ada Dance Táncklubot.

Bálizs Géza

oktobar 2016.

Naslovna strana
Vesti iz lokalne samouprave
Vesti
Šah
Impresum


Design by VA