Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. május

Címoldal
Háborgó természet
Községi hírek
Zentai galambok Adán
Határtalanul Adán és Budapesten
A Póni Állatkert jövője
J N H
Haszonnövényeket termesztünk
Kitüntették a községünk többszörös véradóit
Topolyai kisdiákok az állatkertben
Kell ez a fesztivál
A környezet, (vagy) ami körül vesz bennünket
Nyugdíjasok majálisa Moholon
Öt helyszín, öt iskola, öt sportág
Felhívás
Hírek
Fiatalok írják, rajzolják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Adai fényképes mozaik
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Elsőáldozók
Impresszum

SPORT

A cél a szuperliga

    Az adai Mlinprodukt Asztalitenisz Klub az idei versenyeken nagyon jól szerepelt, olyannyira, hogy míg az idény elején a bennmaradás volt a legfőbb cél, mostanra karnyújtásnyira kerültek a szuperligához. A klub négytagú csapata, Kuzma Balázs, Komlušan Stefan, Mészáros Hunor és Cservik Krisztián szerint a siker titka, a jó felkészülés, a kemény edzés, a szorgalom és persze a szerencse.
    Azt tartják, hogy az asztalitenisz azon sportok egyike, ahol az erőnlét mellett nagyon fontos az intelligencia, hiszen okosan kell játszani, gyorsan ki kell ismerni  az ellenfelet, jól kell reagálni, és tudni kell beosztani az erőt, így a játék legtöbbször a fejben dől el.
    Anušić Branko, az adai asztaliteniszezők edzője elmondta, hogy nagyon sikeres idényük volt, elégedettek az eddigi teljesítménnyel, hiszen eljutottak a szuperligáig, ahol már a legerősebb csapatok mérettetnek meg. A klubban nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás felkészítésére, mintegy harminc általános iskolás diákot edzenek, akik talán néhány év múlva már a szuperligában versenyezhetnek.
    A klub legtapasztaltabb tagja Kuzma Balázs, aki már húsz éve asztaliteniszezik, ezt mondta:
    - Naponta játszom, annak ellenére, hogy a munka és a család mellett egyre kevesebb szabadidőm van. Számomra sok dologtól fontosabb az asztalitenisz, ami egyszerre testmozgás, hobbi és szórakozás. Azt tapasztaljuk, hogy ez a sport egyre népszerűbb, egyre több gyerek választja, s jó érzés látni, hogy sokan vannak egy-egy edzésen. Azoknak ajánlom ezt, akik szeretik a labdajátékot és van ritmusérzékük. Az asztaliteniszt jó minél előbb elkezdeni, már másodikos, harmadikos korban, hiszen a mezőny nagyon erős, és kell az idő a fejlődéshez.


A Mlinprodukt asztaliteniszezői

    Cservik Krisztián szerint a sikeres szereplés az egész csapatnak köszönhető:
    Összedolgoztunk és kiegészítettük egymást, amikor valakinek rossz napja volt, a többiek még jobban játszottak - magyarázta a középiskolás fiú. – Tízéves korom óta sportolok, Topolyán kezdtem, és két éve kerültem ide, Adára. Az asztalitenisz az életem része, a tanulmányaim mellett a legfontosabb dolog, ami segít abban is, hogy jól tanuljak, hiszen megtanultam beosztani az időmet, a sportnak köszönhetően kitartást és figyelmet tanultam, és rájöttem arra, hogy szorgalommal sok mindent elérhetek.
    - Sosem gondoltuk volna, hogy ebben az évben ilyen eredményesek leszünk, a bennmaradás volt a cél, és most harmadikak vagyunk a bajnokságon – mondta a kostolaci csapat elleni mérkőzés előtt Mészáros Hunor, a zentai gimnázium diákja, aki már hétéves kora óta asztaliteniszezik. – Ezt a kemény edzéseknek és a szerencsének köszönhetjük. Elégedettek vagyunk, mindent megteszünk a győzelemért, de nem akarunk mindenáron bizonyítani. Az asztalitenisz révén megtapasztaltam, hogy mi az a küzdés. Most, így tizennyolc évesen megértettem, hogy miért választottam ezt. Ez a sport megtanított arra, hogy sosem szabad feladni, megtanított a legkilátástalanabb helyzetekben is felállni és tovább küzdeni.

Józó (Krizsán) Mónika


ISMÉT REMEKELTEK a KIS HORGÁSZOK

    Április 27-én tartották az idei első fordulót az Ecofish ligában Palicson ahol a legifjabb korosztály 10 éven aluliak csoportjában az első három helyezés a mi versenyzőinknek jutott: Pálfi Péter első, Pálfi Patrik második és Bálind Kolozs a harmadik. A 14 éves korig csoportban Agócs Bence az első, Aleksza Tamás az ötödik helyen végzett.


Kis horgászaink az Aranka partján

    A községi ligában is már túl vagyunk az első fordulón az első helyezett csapat az IBA csapata azonos pontszámmal, de több hallal az Agromerkurt előzte meg, mindkét csapatnak 7 pontja van. A harmadik a Saal csapata lett 8 ponttal. A pálya legjobbja Pap Tibor az Első Helyi Közösség csapatából. A versenyt május 4-én tartottuk Padén. A rossz idő miatt a verseny 3 helyett 2 óráig tartott.

Adankó Iván


A községi kispályás labdarúgó bajnokság, a Fausto-liga állása az 5. forduló után


maj 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Poziv
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu, crtaju
Šah
Primaoci prve pričesti
Impresum


Design by VA