Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. május

Címoldal
Háborgó természet
Községi hírek
Zentai galambok Adán
Határtalanul Adán és Budapesten
A Póni Állatkert jövője
J N H
Haszonnövényeket termesztünk
Kitüntették a községünk többszörös véradóit
Topolyai kisdiákok az állatkertben
Kell ez a fesztivál
A környezet, (vagy) ami körül vesz bennünket
Nyugdíjasok majálisa Moholon
Öt helyszín, öt iskola, öt sportág
Felhívás
Hírek
Fiatalok írják, rajzolják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Adai fényképes mozaik
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Elsőáldozók
Impresszum

Öt helyszín, öt iskola, öt sportág
Április 25-én a Puskás Kupa házigazdája volt az adai Műszaki Iskola

    Öt iskola mintegy százhetven diákja mérettette meg magát a 27. Puskás Kupán, amelynek házigazdája az idén az adai Műszaki Iskola volt.
    A szakközépiskolák számára megszervezett nemzetközi sportversenyen a szegedi Gábor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium, a pécsi Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola a szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium, a sepsiszentgyörgyi Puskás Tivadar Ipari Iskolacsoport és az adai Műszaki Iskola diákjai mérték össze erejüket, kitartásukat és rátermettségüket. Öt helyszínen öt iskola öt sportágban versenyzett.


Az adai Műszaki Iskola versenyzői  

    A Műszaki Iskola tornatermében az iskolák labdarúgó csapatai mérkőztek meg egymással. A legjobbnak a szegedi csapat bizonyult, az adai válogatott második helyen végzett, a szombathelyiek pedig harmadikak lettek.
    A zentai teke klubban az adai csapat bizonyult a legjobbnak, második a pécsi, harmadik pedig a sepsiszentgyörgyi válogatott lett.
    A szegediek nyerték meg az asztalitenisz rangadót, másodikak a szombathelyi asztaliteniszezők a hazai csapat pedig harmadik lett.
    Az atléták a zentai sportpályán állhattak rajthoz. Az összesített eredmények szerint a pécsi atlétacsapat volt a legsikeresebb, második Szombathely, harmadik helyen pedig az adai atléták végeztek.
    A pécsi sakkozók az első helyet szerezték meg, második lett a szegedi sakkcsapat, a szombathelyi versenyzők pedig a harmadik helyen szerepelnek az eredménylistán.
    A versenyszámok összesített eredményei alapján a szegedi Gábor Dénes Gimnázium, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium csapata elvitte Adáról a vándorserleget, amelyet már kétszer egymás után az adaiak nyertek meg. A Puskás Kupa második helyezettje a pécsi válogatott lett, harmadik helyen végeztek az adaiak, a szombathelyiek a negyedik, a spsiszentgyörgyiek pedig az ötödik helyet szerezték meg.
    - Jó lett volna újra magunkénak tudni a vándorserleget. Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk a győzelemért, elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de ez most nem volt elég a győzelemhez, a kupát elvitték. Hiszem azonban, hogy jövőre újra visszahozzuk - mondta Peckó Egon az adai középiskola diákja.
    Az egész napos verseny végén a versenyszámok legeredményesebb játékosait is éremmel jutalmazták. A legjobb futballista az adai Doszkocs Norbert lett, a verseny legjobb kapusa pedig a szegedi Bóka Gábor, a legjobb tekéző az adai Harmath Márk, a legjobb sakkozó a pécsi Bencze Zsolt, a legjobb súlylökő a szegedi Szvetnyik Martin, a legjobb távolugró viszont a pécsi Dudás Máté. Síkfutásban 100 méteren a legjobb eredményt a pécsi Gara Dominik érte el, 400 méteren az adai Piri Dénes bizonyult a leggyorsabbnak, 1000 méteren pedig a szegedi Tóth Balázs szerezte meg az első helyet, a svéd váltók közül pedig a szombathelyi csapat vehette át a legérdemesebbnek járó jutalmat.
    Mátyás Magdolna, az adai iskola testnevelő tanára, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy a Puskás Kupa házigazdájának lenni megtisztelő feladat volt. Igaz, sok szervezéssel, utánajárással járt, de úgy véli, hogy a verseny jól sikerült, a vendégek jól érezték magukat, és elégedettek az eredményekkel.
    - Ez a verseny nemcsak a sportról szól, hanem arról is, hogy öt iskola és három ország  mintegy százhetven középiskolás diákja együtt versenyezhetett, a diákok ismerkedtek, barátkoztak. Rövid idő állt a rendelkezésünkre, de azokkal a csapatokkal, amelyek itt éjszakáztak, sikerült jobban megismerkedni - mondta a főszervező, és azt is hozzátette, hogy jövőre valószínűleg az erdélyi Sepsiszentgyörgy lesz a Puskás Kupa házigazdája.

Józó (Krizsán) Mónika

maj 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Poziv
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu, crtaju
Šah
Primaoci prve pričesti
Impresum


Design by VA