Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2014. május

Címoldal
Háborgó természet
Községi hírek
Zentai galambok Adán
Határtalanul Adán és Budapesten
A Póni Állatkert jövője
J N H
Haszonnövényeket termesztünk
Kitüntették a községünk többszörös véradóit
Topolyai kisdiákok az állatkertben
Kell ez a fesztivál
A környezet, (vagy) ami körül vesz bennünket
Nyugdíjasok majálisa Moholon
Öt helyszín, öt iskola, öt sportág
Felhívás
Hírek
Fiatalok írják, rajzolják
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sakkrovat
Sport
Adai fényképes mozaik
Az eltűnt idő nyomában
Tarka-barka
Elsőáldozók
Impresszum

Nyugdíjasok majálisa Moholon


A moholi májusfa

    Májusfát állítottak a moholi nyugdíjas egyesület tagjai, amelynek árnyékában katonabab főtt. Közel hatvanan gyűltek össze az egyesület székházában, hogy a munka ünnepének alkalmából szervezett munkaakcióik eredményét ez alkalommal szórakozással dicsérjék.

    - Május elseje nem csak a munka ünnepe, hiszen a legszebb hónap kezdődik. Köszöntjük az édesanyákat, s ez a szerelem hava is - kezdte a gondolatsort Zsótér Mihály, a moholi nyugdíjas egyesület elnöke, majd kitért arra is, hogy  az egyesület tagjai aktívan vettek részt a székház tavaszi takarításában és rendezésében. Hiszen az nemcsak az ünnepségek miatt fontos, hanem a tavaszi megújulás is megkívánja a felfrissítést, majd így folytatta:
    – Április 31-én asszonyaink megkezdték a május elsejei étel hozzávalóinak előkészítését és rendesen meg is siratták azt, ugyanis hagymát pucoltak és aprítottak, ami kicsalta bőséges könnyüket – jegyezte meg mosolyogva Misi bácsi.


Varga József főzi a katonababot


Játék, szórakozás

    – A babételünkbe hús is került, melyet Faragó Árpád hentestől kedvező áron tudtunk beszerezni, a babot Nagy József biztosította, egyéb hozzávalókat pedig az asszonyok készítettek és szereztek be. Az ebédet Varga József főzte, melynek elfogyasztása után jókedvű beszélgetéssel, nosztalgiázással és játékkal töltöttük a délutánt, békességben, élvezve egymás társaságát.
    A nyugdíjas egyesület elnöke azt is hangsúlyozta, hogy igyekszik mindenkivel néhány szót váltani, hiszen szervezetük összetartó ereje leginkább a közösségben rejlik. Zsótér Mihály szerint egyesületük egy igazi közösséget alkot. Ezt példázza az is, hogy a szervezet tagjai a közeljövőben Cserkeszőlőre kirándulnak, ahol a Nemzetközi Nyugdíjas Találkozón új táncukat mutatja be az egyesület mazsorett csoportja, de részt vesznek helyi rendezvényeken is. Bemutatkozásuk és aktivitásuk nemcsak a nézők szórakoztatása miatt fontos ennek a korosztálynak, hanem mert ezzel is örömet okoz, és addig sem foglalkozik nehéz életkörülményeivel, hullámzó egészségi állapotával.

Szöveg Lajkó Szilvia
képek Zsótér Ida és Nagy József

maj 2014.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Poziv
Aktivnosti sindikata
Omladinci pišu, crtaju
Šah
Primaoci prve pričesti
Impresum


Design by VA