Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

Falusi turizmus

    E címszó keretében került sor a Koós-tanya meglátogatására 2012. április 14-én, szombat délután. A VMSZ által szervezett tanyalátogatás és rövid beszámoló témája a falusi turizmus volt, annak fejlesztése, valamint a Vajdaságban fellelhető falusi értékek, látványosságok. A kilátogatók megtekinthették a korhűen berendezett helyiségeket, a kiállított műveket, a régmúlt idők nyomait viselő tárgyakat. A tanyára kilátogatott Varnyú Ernő, a Tartományi Végrehajtó Tanács gazdasági osztályának idegenforgalommal megbízott titkárhelyettese, és Kabódi Ilona.


Varnyú Ernő beszél a Koós-tanyán

    A jelenlévőket dr. Tóth Barna Elvira a VMSZ községi szervezetének elnöke köszöntötte, majd ezt követően Varnyú Ernő tartott beszédet. Elmondta és megosztotta személyes tapasztalatait, ugyanis évek óta foglalkozik falusi turizmussal, számtalan faluban, tanyán járt már. Kiemelte, hogy a Koós-tanya szépségével, rendezettségével a tanyák között is az élen jár. A falusi turizmusra, mint az idegenforgalom egyik ágára mindig szükség lesz, a mi feladatunk, hogy észrevegyük a környezetünkben fellelhető természeti értékeket, a néphagyomány ápolásának lehetőségét, és minél jobban kihasználjuk azt. Mindezen nevezetességek, látványosságok a mindenkori látogatónak, turistának nyújtanak látnivalót, kikapcsolódási lehetőséget. A kis faluk, tanyák jellegükből adódóan igenis fontos szerepet játszanak a község turizmusának fellendítésében. Varnyú Ernő értékelése után Koós Tímea a tanya tulajdonosa és vezetője beszámolt a tanyán történő munkákról, foglalkozásokról, programokról. Hangsúlyozta, hogy a gyermekek számára is hatalmas élményt nyújt az állatokkal való foglalkozás, a természet megfigyelése, a tanya megismerése.
    A tanyán egy igazi ritkaság is megtekinthettünk: egy kisméretű gőzgép, és cséplőgép-modell, amelynek működését Sutka Antal magyarázta el.
Összegzésként elmondható, a falusi turizmust nem szabad elhanyagolni, a továbbiakban is szükség lesz a Koós-tanyához hasonló turisztikailag látványos helyszínekre.

Gecse Attila

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA