Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

Egy nap a sport jegyében

    Megtelt a Cseh Károly Általános Iskola I. számú épületének tornaterme mozgásra kész érdeklődővel április 21-én. Az eddigi évekhez viszonyítva ez volt eddig a legnagyobb számú érdeklődőt megmozgató sportnap.
A fennállásának negyedik évfordulóját ünneplő Pilates-Relax rekreációs klub az egészséges életmód és sportszellem fejlesztése, valamint fiatalok és nők rekreációs sporttal való megismertetése céljából szervezte meg immáron negyedik alkalommal az Adai Tavaszi Sportnap nevű rendezvényt „Tegyél egy lépést az egészségedért!” mottóval.


Tornagyakorlatok gyermekeknek

    – Célom, hogy minél szélesebb korhatárú korosztályt vonjak be a testmozgás szépségének és fontosságának világába, valamint mindennek megítélésén javítsak. Szeretném, ha az emberek beismernék, hogy a testmozgás igazi orvosság! - hangsúlyozta Horvát Éva, a klub elnöke és aktív vezetője, aki főállású óvónő, szakképzett aerobic-fittness, pilates, soft-ball és gerinctréning oktató, és aki  tanulmányait Újvidéken és Budapesten végezte, valamint most készül diplomájának megvédésére a szabadkai egyetem MTTK Óvóképző szakán. - Minden ember életében nagyon fontos szerepe van a mozgásnak és az egészséges életmódnak. Ezzel az indíttatással alapítottam meg klubomat, ahol minden korosztály megtalálja magának a megfelelő mozgástípust. Szeretném megismertetni az emberekkel a mozgás fontosságát. A sportnapi rendezvénnyel újabb lépést tehet mindenki saját egészségéért. Karöltve az egészségházzal dolgozunk azon, hogy mindezt tudatosítsuk az emberekben és pozitív irányban változtassunk mindennek a megítélésén – folytatta Éva.


Tornagyakorlatok felnőtteknek

    A sportnap megnyitóját a New Ada Dance mazsorett csoportja, a Čika Jova Zmaj intézmény óvodásai, valamint a Cseh Károly Általános Iskola tanulói táncolták ünnepivé, melynek színességéhez Csernus Valéria erre az alkalomra írt saját költeményének felolvasásával járult hozzá.
    Horvát Éva köszöntő szavai után dr. Tóth Barna Elvira, az Egészségház igazgatónője is szólt intézményének a sportnaphoz való csatlakozásáról, hiszen az Egészségház harmadik alkalommal egészíti ki e rendezvény egészét ingyenes szűrővizsgálatok végzésével és táplálkozási tanácsadással.


Egészségügyi megelőző vizsgálatok

    Április 7-e az egészségügyi világnap, amely aktualitását ma sem veszítette el, hiszen az Egészségügyi Világszervezet aznap meghatározott mottója egy teljes éven át érvényes. Az idei motiváló az idősebb korosztályt célozza meg, és így szól: „Adj életet az életnek!” Ez nem jelenti azt, hogy a fiatalabbak mellőzve lesznek, hanem egy világméretű probléma megoldásához vezető útszakasz akadályainak áthidalására ad alkalmat és lehetőséget. Az egészségház közös akciója a Pilates-Relax Klubbal az egészség szimbólumát méltatja.
    A késő délutánig tartó szombati rendezvény foglalkozásain hazai és külföldi oktatók irányításával zumba, aerobik, capoera, pilates és gerinctréning gyakorlatokat végezhettek minden korosztály résztvevői.

Szöveg és képek: Lajkó Szilvia

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA