Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

Így hangolódtunk a húsvétra

1. Forradalmi hangulat után, húsvéti készülődés

    A Vadvirág Hagyományápoló Kör minden év március 15-én koszo­rúzással egybekötött ünnepi műsorral emlékezik nemzeti múltunk meghatározó eseményére. Idén a reform névtelen hőseire való megemlékezés fontosságát Resócki Roland által rendezett és koreografált „Gyere haza lelkem…” című bal­lada témájú összeállítással hangsúlyozta ki. A kegyelet avatta emléknap szerepét fogalmazták meg a ballada után színpadra lépő vendégek: a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimná­zium diákjai, valamint az adai Ifjúsági fúvós zenekar is.
    A nemzeti ünnep hangulatából vallási ünnepre hangolt a Vadvirág HK, és március 28-án megnyitotta a 20. húsvéti kiállítását. A hagyományos rendezvény megnyitóját Varga Lilla és Klima Döníz a Kör tagjai egy-egy népdalcsokorral énekelték ünnepivé.
    Az idei tavaszi tárlat Szűcs Ilona, Szabó Szabados Ilona, Szalma Katalin, Tóth Anna, Vastag Mária, Vajer Katalin, Török Margit, Lakatos Éva, Török Valéria, Pintér Éva és Tóbiás Anna munkáiból állt össze. A nem kimondottan tájjellegű összeállításból, nem hagyták ki most sem az Adára jellemző fehérhímzéseket sem. A Vadvirágos kézimunkások csodálatos kiállítását a Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében tekinthették meg az érdeklődők.


A Vadvirág Hagyományápoló Kör kézimunka-kiállítása Adán

2. Tánc és szalagvágás

    A Szociális Gondozói Központ, Idősek napközije székházában március 29-én nyílt meg a helyi Nyugdíjas Egyesület Húsvéti kiállítása, melyet 30 kiállító szorgos kezei rendeztek ez alkalommal is egyedi tárlattá. A megnyitó színvonalát Nagy József a napközi vezetője, valamint Verbászi Mária a nyugdíjasok Női Aktívájának vezetője, Fehér Ilona tag, és Kis Anikó diák köszöntő szavai mellett Orovec Valéria osztálytanító 3.b. osztályos diákjainak táncos műsorszáma emelte. A vidám program után Verbászi Mária Bózsó Erzsébet segédletével vágta el azt a szalagot, mely a kiállítás megnyitását jelentette. Mint a korábbi években, az idei húsvét sem múlt el csomagosztás nélkül a Szociális Gondozói Központ, Idősek napközije, valamint a moholi nyugdíjas aktivisták jóvoltából, ugyanis a kiállított süteményekből és hagyományos húsvéti élelmiszerekből csomagokat készítettek és 30 idős rászorulónak ajándékozták.
    Mindkét tárlat kiállított munkái különböző technikával és húsvéti motívumokkal készültek. Felvonultatták a húsvéti asztali díszeket, a népi hímzés legszebb darabjait, a hagyományos valamint modern tojásfestés egyedi példányait. Ízlésesen megválogatott munkák tökéletes együttese indította az ünnepre való hangolódást Adán és Moholon egyaránt.


Húsvéti kiállítás Moholon, az Idősek Napközijében

Lajkó Szilvia

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA