Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

9,3 millió dinár a mezőgazdaság támogatására

    · Több mint 9 millió dinárt osztott szét Ada község önkormányzata az idősödő mezőgazdasági háztartások támogatására, ami fejenként 40 000 dinár egyszeri juttatást jelent a kiíráson jóváhagyott 234 földművesnek.
    Ada község önkormányzata támogatásról szóló szerződéseket írt alá azokkal a földművesekkel, akik számára az összeget jóváhagyták, vagyis érvényes dokumentációt adtak át határidőn belül az illetékeseknél. Összesen 249 beadvány érkezett az önkormányzathoz, amelyből a már említett 234-en tettek eleget a feltételeknek.
    A pályázatot a 60 évnél idősebb, bejegyzett földművesek részére írták ki, akik egy és tíz hektár közötti földterületen gazdálkodnak. Az összeggel a tavaszi munkálatok költségeihez szándékozott hozzájárulni az önkormányzat.
    A támogatás kifizetése az ígéret szerint április 23-a és június 30-a között fog megtörténni, a pályázati kiírás szerint annak összegét a községi költségvetésbe befolyt pénzekből fedezik, a pályázók között felállított sorrend szerint.

Pál Zsófia


Befejeződött az adai Szentháromság római katolikus templom felújítása

    Községi elnökünk, Bilicki Zoltán, Tóbiás József tartományi parlamenti képviselő és Körtvélyesi Tícián, köztársasági  képviselőjelölt 2012 április 10-én megtekintették a felújított adai  Szentháromság-templomot. Az elvégzett munkálatok összértéke 1,7 millió dinár, melyet teljes egészében Ada község önkormányzata finanszírozott. Ez az összeg magában foglalta a római katolikus templom teljes szigetelését, a falak külső és belső malterozását, valamint a belső festést azon a részen, ahol a javítások történtek.

Péter Valentina

Szerződéskötés a közmunkaprogramra

    Bilicki Zoltán, Ada község elnöke szerződést írt alá 50 új munkavállalóval, akik a Tartományi munkaügyi, foglalkoztatási és nemek egyenjogúságával foglalkozó titkárságnak és Ada község önkormányzatának közös közmunkaprogramja keretein belül jutottak álláshoz. A közmunkaprogram összértéke 7 millió dinár, melyből 2.5 milliót a tartomány, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat biztosítja. A program keretein belül alkalmazott személyek 19 intézményben, illetve egyesületben kaptak munkalehetőséget.  Az  ünnepélyes szerződéskötés során Tóbiás József tartományi, és Tóth Tamás köztársasági parlamenti képviselők beszédükben ezen program jelentőségét fejtették ki.


Tárcsa átadása a mezőgazdászok egyesületének

 

    Bilicki Zoltán községi elnök, Tóbiás József tartományi parlamenti képviselő társaságában ma 2012 április 5-én átadta használatra az Ada községbeli FARMER mezőgazdász-egyesületnek azt a 440.000,00 dinár értékű tárcsát, melyet Ada község  önkormányzata vásárolt.  A községi tulajdonban lévő kapcsolható eszközt az egyesület tagjai a dűlőutak karbantartására fogják használni a község egész területén. Csuzdi István, az egyesület elnöke köszönetét fejezte ki az önkormányzat képviselőinek a község mezőgazdaságának ilyen jellegű támogatásért, mert mint elmondta, a határutak járhatósága az egyesület tagjainak és községünk valamennyi földművesének közös érdeke.


Térfigyelő kamerarák az adai iskolában

    2012 április 4-én átadásra került a videó-felügyeleti rendszer az adai Cseh Károly Általános Iskolában. Bilicki Zoltán községi elnök elmondta, hogy a gyermekek biztonsága nagyon fontos az önkormányzat számára, ezért szorgalmazták e projektum támogatását. A moholi Novak Radonić Általános Iskola után most az adai Cseh Károly Általános Iskola ú.n. központi épületében is térfigyelő kamerákat szereltek fel, melyek a tanulók biztonságát hivatottak szolgálni a továbbiakban.

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA