Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

Árnyas oldal

    Ada legszűkebb központjában áll az autóbusz-állomás. Valamikor kifogástalanul működött, nagy volt a forgalma, több kísérő szolgáltatást is nyújtott. Elkészültekkor Vajdaság egyik legszebb, legmodernebb ilyen típusú állomásának számított. Büszkék is voltunk rá, mert egy idegen a városba érkezéskor rendezett környezetben találta magát. Aztán jött a válság, a csőd, ma már gazdátlan, majdnem romos épületté vált, és továbbra is ott éktelenkedik Ada legszűkebb központjában. És a környéke?  Hogy mire nem használják az emberek…?Ma egyik legnagyobb szégyene a községnek!


    Az emberi találékonyságnak, de a romlottságának sincs határa. Emberünknek éppen ilyen méretű és hosszúságú csőre volt szüksége, mint amilyen az útjelző táblát tartja, hát fogta ma-gát és Ada-Mohol közötti helységnév tábla egyik tartócsövét leszerelte és elvitte. Mi az az egy csődarab – gondolja ő, de ezzel ugyancsak megcsúfította városunk összképét, nem beszélve a másoknak okozott kárról.


    Kettős érzés kerít hatalmába, amikor a katolikus temetőben járunk. Látható és tapasztalható a pozitív változás: tiszta utak, parkosított területek a bejáratnál, a szemetes gócok rendben tartva – mindez ott ahol a legtöbb ember megfordul. Ám szomorú, csúf és visszataszító látvány fogad bennünket a nyugati kerítés mentén végigrakott hulladék, szemét, ami sokak bosszúságát is okozza. Ott továbbra is illegális szemétlerakó alakult ki, oda dobáljuk mi emberek a hulladékot, mit sem törődve az ottani sírok hozzátartozóinak az érzéseivel. A kérdés kettős: miért vagyunk mi emberek ilyenek (tisztelet a kivételnek), és miért nem takarítsa el azt a hulladékot a temető kezelő?


    Rövidesen aktuálissá válik az utakon lévő horizontális jelek felújítása, festése. Kíváncsian várjuk hová festik a gyalogátjárókat a Zentai úton, és kap-e gyalogátjárót, „zebrát” a Moholi út?

Vastag János

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA