Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2012. április

Címoldal
Választások
Községi hírek, események
Községi hírek
Kire szavazzunk?
A ligában maradás a cél (II. rész)
Egy nap a sport jegyében
"Béke"
Oktatás a XXI. században – az interaktív tábla
Falusi turizmus
Márciusi események
A Föld napján a Tiszaparton
Anyák-napi teadélután
Faültetés a fürdőben
Ünnepelt a zeneiskola
Így hangolódtunk a húsvétra
Gyurgyevdán és Szpaszovdán
Az adai I. Helyi Közösség Hagyományápoló csoportjának tevékenysége
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Gyermekszínjátszóink jubileuma - XVI.
Zöld levél
Fiatalok írják
A szakszervezet segíthet, ha tagja vagy
Árnyas oldal
Impresszum

Oktatás a XXI. században
– az interaktív tábla

    Március 30-án az adai Cseh Károly Általános Iskolában került sor arra az előadásra, amelyen Göblös Péter adai osztálytanító mutatta be az oktatást segítő legfontosabb és legkorszerűbb segédeszközöket, elsősorban az interaktív táblát.
    Az előadást Joó Horti Lívia a Magyar Nemzeti Tanács közoktatási bizottságának elnöke nyitotta meg, aki az MNT magyar nyelvű oktatást ösztönző programjairól beszélt. Beszámolójában elmondta, hogy szükség van arra, hogy egész Vajdaság-szerte minél több iskola kiemelt jelentőségű oktatási intézménnyé váljon. A statisztikai adatok alapján pedig megfigyelhető, hogy továbbra is folyamatos a diákcsökkenés, manapság már 16000 alá csökkent a magyar diákok száma. A felsőoktatási ösztöndíjprogram továbbra is folyamatos, amelynek keretében tavaly 470 diák kapott ösztöndíjat.


Göblös Péter, az interaktív táblát bemutató előadása közben (FKJ)

    Joó Horti Lívia beszámolója után Göblös Péter vette át a szót, aki elmondta, jelenleg elsősökkel foglalkozik a törökfalusi iskolában, és hogy már korábban is vezetett internetes naplót. Óráit élőben közvetíti, és a világháló segítségével mindenki számára elérhetővé teszi, amihez engedélyükkel a szülők is hozzájárultak. Emellett egy iskolatévét is irányít, melyben néhány diák is aktív szerepet vállal. Ezeknek az aktivitásoknak gyűjtőnévként az online iskola nevet adta. Osztályában a Mimio típusú eszközt használja, amellyel a fehér mágneses táblát is érintőképernyővé változtatja. Az interaktív tábla segítségével egyrészt látványosabbá teheti az órákat, másfelől a diákok is tevékenyebben vesznek részt az órán, és jelentősen segíti tanulásukat.  Az interaktív tábla használatához szükség van bizonyos fokú informatikai előismeretekre is, de online tanfolyam elvégzésével meg lehet tanulni a tábla használatát.
    Az előadás végén Joó Horti Lívia is elmondta, hogy a későbbiekben is szükség lesz a Göblös Péterhez hasonló aktív tanítókra, akik továbbadhatják tudásukat.

Gecse Attila

april 2012.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Opštinske vesti
Izbori 2012
Отварање пречистача отпадних вода у Молу
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA