Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. november

Címoldal
Valahol valami nem működik
Községi események
6. Nemzetközi Befektetési Vásár
Községi hírek
Kivételesen értékes ajándék
246 moholi áldozat emlékére
December 4-én választások
Az adai szerszámgépgyártás 90 éve
Kedves Télapó!
Előtérben a beruházások
Könyvtárnyitó és honlapavató
A MURATÁJ irodalmi estje Adán
Végleges az adai víkendtelep terve
Ünnepi hangulat az idősek napközijében
Nyelvi jogaink Szerbiában
A XII. TUDOK Adán
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
"Az anyanyelv az ember legszemélyesebb sajátja"
Fiatalok írják
Zöld levél
Megtartották a harmadik kukoricatörő versenyt Moholon!
Itt valami bűzlik!
Hírek a szakszervezetből
Lapunk megjelenésének napján történt…
Sport
Napos oldal
Árnyas oldal
További képek, események...
Impresszum

KÖZSÉGI HÍREK

Értesítés

    Ada Község Önkormányzata a Magyar Köztársaság Szabadkai Főkonzulátusával együttműködve ügyfélfogadási napot tart majd Adán, 2012. február 7-én azok részére, akik korukból, mozgáskorlátozottságukból, vagy egészségügyi állapotukból kifolyólag nem tudnak más kérvényátadó helyen megjelenni, és még nem rendelkeznek időpontfoglalással egyik kérvényt befogadó hivatalban sem, ugyanakkor igényelnék a kettős állampolgárságot.
    Összesen 35 fő fogadására lesz lehetőség, jelentkezni pedig most lehet.
    Az érdeklődőknek egy nappal hamarabb kell jelezniük érkezésüket. Ezt meg lehet tenni telefonon, a 024/852-106-os telefonszámon az 5-ös számú irodát kérve, e-mailt küldve a predsednikso@ada.org.rs postafiókra, vagy sms-ben a 062/265-010 telefonszámon.
    A kérvények átadására 2012. február 7-én 10 és 15 óra között lesz majd lehetősége az önkormányzat épületében annak a 35 főnek, akik a fenti elérhetőségek egyikén elsőként jelentkeznek adataikkal.

Önkormányzat


Felújított fűtési rendszer

    2011. október 26-án a Cseh Károly Általános Iskola baraparti épületében a fűtési idény kezdetére átadásra került az új kazán. Bilicki Zoltán, Ada község elnöke elmondta, hogy ezen kazán üzembe helyezésével a központi, a törökfalui, a völgyparti és a valkaisori épület után a baraparti iskolaépületben is sikerült felújítani a fűtési rendszert. Sziráki Mihály, az iskola igazgatója kihangsúlyozta, hogy a 400.000 dinár összértékű kazán beszerzésére az iskola 300.000 dinárt különített el. Emellett 100.000 dinárral hozzájárult a II. Helyi Közösség, valamint a szállítási és bekötési költségek fedezésével mintegy 128.000 dinár értékben az önkormányzat is.

Péter Valentina


Waterprotection – a leendő szennyvíztisztító
berendezés építkezési projektumának nyílt napja

    A jelenlevőket Bilicki Zoltán, Ada Község elnöke üdvözölte. Beszédében emlékeztetett arra, hogy a szennyvíztisztító alapkövét majdnem egy évvel ezelőtt, azaz 2010. november 11-én tették le. Ada község a magyarországi Mórahalommal közösen sikeresen pályázott a szennyvíztisztító berendezés kiépítésére vonatkozó, Waterprotection elnevezésű IPA projektumra, amely a A jó szomszédok a jövőt közösen teremtik mottó alatt valósul meg. A szennyvíztisztító építését az Európai Unió az IPA Magyarország – Szerbia határokon átívelő program keretein belül 1 millió euróval társfinanszírozza.
    Dušan Civrić, a projektum menedzsere tájékoztatta a megjelenteket a projektum jelenlegi státuszáról, amely a 16 hónapjából a 12-ben tart. A munkálatok a feléig értek. a befejezés pedig 2012 február végéig várható.
    Horti György, a projektum technikai szakembere részletesen elmagyarázta, hogy Ada község csatornarendszerének kiépítése jelenleg mely fázisában tart, és hogy milyen típusú szennyvíztisztító épül, később a technológiai bemutató során Milenko Tulenčić, a felügyelő szerv képviselője a működési elvet magyarázta el, és bemutatta az itt épülő szennyvíztisztító előnyeit, amely az SBR szennyvíztisztítási technológia elvén működik.
    Fényszárosi Lúcia - a felelős kivitelező helyettese a jelenlevőket körbevezette az építkezésen, és megmutatta, hogy az ez év júniusában megkezdett munkálatok hogyan haladnak.
    A mai időben nagyon lényeges, hogy gondot viseljünk környezetünk megvédéséről, és megakadályozzuk a felszín alatti és feletti vizek, valamint a földek szennyeződését a kommunális szennyvizektől. Ada község a szennyvíztisztító berendezés kiépítésével lehetőséget kap arra, hogy ezt a célt megvalósítsa, és megóvja a környezetet a szennyeződéstől.

Bilicki Zoltán,
Ada község elnöke


A NAGYHÍD FELÚJÍTÁSA

    2011. november 15-én a STANDARD Közművesítési Közvállalat, Ada Község Önkormányzatának finanszírozásával megkezdte az R-122-es regionális úton lévő híd felújítását a Žarko Zrenjanin utca végén. A munkálatok összértéke 500.000 dinár és a járda újraaszfaltozását, valamint a korlát helyreállítását, és felújítását foglalják magukba, ezzel biztonságosabbá téve az áthaladó forgalmat.

Péter Valentina


FELKÉRJÜK A POLGÁROKAT,

    hogy amennyiben rendelkeznek Ada község területén felvett: árvizekkel, tüzekkel, szélviharokkal, hótorlaszokkal, jégverésekkel, technikai szerencsétlenségekkel és hasonlókkal kapcsolatos fényképekkel, azokat a községi gyűjtemény kialakítása céljából, elektronikus formában küldjék el a   zoltan@ada.org.rs  e-mail címre.
    Abban az esetben, ha klasszikus fényképekről van szó, kérjük Önöket, hogy arról ugyanezen az e-mail címen értesítsenek bennünket.
    Köszönettel,

Bilicki Zoltán,
Ada község elnöke

novembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Mladi pišu
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sport
Impresum


Design by VA