Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. november

Címoldal
Valahol valami nem működik
Községi események
6. Nemzetközi Befektetési Vásár
Községi hírek
Kivételesen értékes ajándék
246 moholi áldozat emlékére
December 4-én választások
Az adai szerszámgépgyártás 90 éve
Kedves Télapó!
Előtérben a beruházások
Könyvtárnyitó és honlapavató
A MURATÁJ irodalmi estje Adán
Végleges az adai víkendtelep terve
Ünnepi hangulat az idősek napközijében
Nyelvi jogaink Szerbiában
A XII. TUDOK Adán
Teológiai gondolatok
Hírek
Rendőrségi hírek
Gyermekszínjátszóink jubileuma
"Az anyanyelv az ember legszemélyesebb sajátja"
Fiatalok írják
Zöld levél
Megtartották a harmadik kukoricatörő versenyt Moholon!
Itt valami bűzlik!
Hírek a szakszervezetből
Lapunk megjelenésének napján történt…
Sport
Napos oldal
Árnyas oldal
További képek, események...
Impresszum

Végleges az adai víkendtelep terve

    Minden jel arra utal, hogy ezúttal sikerül véglegesíteni a kiépítendő víkendtelep tervét, ami a valamikori komp és a strand közötti nyaralóövezetre vonatkozik. Ez a téma nem újkeletű, még 2003-ban a KKT részéről elfogadott részletes városrendezési tervvel indult be a víkendtelep kialakításának gondolata. Hogy miért húzódott kilenc évig, nehéz lenne választ adni rá, de tudni kell, hogy nagy adminisztrációs huza-vona volt a telkek, illetve maga terület cseréje körül, hisz a szóban forgó övezet a víztársulaté, de az akkori érdektelenség is hátráltatta a megvalósítást.
    Úgy tűnik, hogy a víkendtelep kérdése ma már sínen van. Új tervet dolgoztak ki, majd ez év október 26-án nyilvános értesítést adott ki az önkormányzat az érdekelteknek. Az értesítés november 18-ig volt érvényben és az érdeklődők a község Idegenforgalmi Szervezeténél jelentkezhettek.
    – Az érdeklődés igen nagy volt, a helybelieken kívül vidékiek is jelezték szándékukat a telkek megvétele iránt, így több igénylő lett, mint amennyi telket az első fázisban előirányoztunk – mondta Manojlović Erzsébet, az Idegenforgalmi Szervezet igazgatónője. – A 18 telekre húsznál többen jelentkeztek, így már a napokban kénytelenek leszünk pontozásos módszerrel, vagy sorsolással odaítélni a 18 telket. Ha ez megtörténik, az építkezést tavasszal már el is kezdhetik. Természetesen minden a vízállástól függ – folytatta az igazgatónő. Elmondta még, hogy elkezdték a terep tisztítását is, hogy majd az se akadályozza a munkát.


Itt fognak állni a Tisza-parti víkendházak

    Különben a telkek nagysága 40x15 méter, az árterület közepén húzódik, a strandtól a komp fel haladva. A tervek szerint, közvetlen a strand mellett, egy kiszolgáló központ épül étteremmel, szanitáris központtal, kioszkokkal, parkolóval. A Tisza partján sétányt terveznek, míg a parcellák megközelítése céljából a töltés mellett lenne a szilárd burkolatú út. A telkeket 42 évre adják „bérbe”. Az épületeket a hatályos előírások szerint kell felépíteni. Három típus-ház terve közül választhat a leendő tulajdonos, és minden két épülethez egy vízátnemeresztő emésztőt kell kialakítani.
    Az adai víkendtelep létesítésére tehát adottak a feltételek csak élni kell a lehetőséggel. Az adaiak szeretik a természetet, szeretik a Tiszát, itt az alkalom, hogy aki teheti, megvalósítsa álmát, megmutatva azt, hogy nálunk is ugyanaz a természetszeretet, mint a távolabbi és közelebbi szomszédoknál.

Szöveg és kép: Vastag J.

novembar 2011.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Vesti iz opštine
Mladi pišu
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sport
Impresum


Design by VA