Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. május

Címoldal
Egy lakossági fórum margójára
Községi hírek, események
Tanácsülés volt a Második Helyi Közösségben
Tíz évvel ezelőtt ezt írtuk májusban
Gyermekrajz-kiállítás
Szülőföld Alapnál pályázott a Műszaki Iskola
A Musica Humana
Európa nap
Remény az adai fiataloknak
Szólj síp, szólj!
Célunk a változatos műsorok
Édes-keserű mindennapok
Vezetéknév
Volt egyszer egy iskola
A rossz fogak nem örökölhetőek
Ada község ösztöndíjasai
Mi újság a nyugdíjasoknál Adán?
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Gyermekszínjátszóink jubileuma - V.
Teológiai gondolatok
Madárfészek a villanyóránál
Ismét virágzik az adai orchidea!
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély – IV.
A női kadet regionális labdarúgó válogatottak
Sporthorgászok eredményei
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Tíz évvel ezelőtt ezt írtuk májusban
(tallózás a 10 évvel ezelőtt megjelent Körképből)

    Két éves a Községi Körkép. A főszerkesztő Gecse István ünnepi hangulatban szerette volna bemutatni lapunkat megjelenésének második évében (a 24. szám jelent meg), de az ünneplést beárnyékolta a lap súlyos anyagi helyzete. Azt tudatta az olvasókkal, hogy „A mai naptól a lap ára 15 dinár. Januárban, amikor 20 oldalról 24 oldalra emeltük az oldalak számát, tettük ezt az olvasók kedvéért, áremeléshez nem folyamodtunk.” (Megjegyzés: az újság ára 1999-ben 2 dinár volt, 2000 első hónapjaiban 3, júniusban 5, októberben 8, decembertől pedig 10 dinár). A továbbiakban megköszöni a támogatóknak a segítséget, majd az olvasókhoz fordulva ezt mondja: „azáltal, hogy Önök havonta megvásárolják, a lap további fennmaradását biztosítják.” (Ez a megállapítás ma is érvényes!)
    Május 26-án nyit a medence. A rövid tudósításból kitűnik, hogy a belépőjegyek itt is megdrágultak. A napi belépő felnőtteknek 40, gyerekeknek 30 dinár. A teljes idényjegy 1000 dinár a felnőtteknek és 750 gyerekeknek.
    A Magyar Szó élőújsága Moholon. Bálizs Géza arról tudósít, hogy a Magyar Szó május elején a Csobolyó szervezésében megtartotta tavaszi tárgysorsjáték V. fordulójának húzását, amit élőújság és szórakoztató műsor előzött meg. „A forduló főnyereménye egy 18 sebességes kerékpár volt, amit az adai önkormányzat ajándékozott és a szelvényt Vén Mihály polgármester húzta ki. A szerencsés nyertes Korpa László zentai lakos.”
    Játszótér a Valkai soron. A rövid tudósítás egy fotóval, arról számol be, hogy május 9-én „átadták rendeltetésének az iskolaudvarban kiépített gyermekjátszóteret”. Ez volt az első ilyen létesítmény a faluban.
    Visszaugorva tíz évet és lapozva a májusi számot, az tűnik ki, hogy talán éppen ebben a számban fogant meg a későbbi Árnyas oldal rovat (rovatvezető Vastag János). A lapban ugyanis három fotó jelent meg rövid de velős kommentárokkal, amelyek rámutattak egy-egy konkrét szabálytalanságra, emberi nemtörődömségre vagy éppen hibára, melynek hatására az érintettek, vagy akik magukra ismertek, konkrét lépéseket tettek. Ilyen volt pl.: 1- a Petar Drapšin és a P. Radosavljević utcák sarkán álló összeomló félben lévő családi ház. Nem sokkal később eltakarították az igen veszélyes romos épületet. 2.- a Marka Miljanova utca végén a kishídra vezető úton levő szennyvíz levezető akna eldugulása, aminek következtében a szennyvíz szabadon folydogált a járdán. Az illetékesek rövid időn belül helyrehozták a fogyatékosságot. 3.- a S. Kovačević utcában a Szivárvány óvoda közelében kihelyezett sebességkorlátozást jelző táblán (kiegészítve „gyermekek az úttesten” táblával), a 30-at 80-ra festették át – talán az Otpor túlbuzgó aktivistái, mert a kézjegyüket is otthagyták. Pár nap után a forgalmi jelet letisztították.

Összeállította Vastag János

maj 2011.

Naslovna strana
Prva sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Ada
Dan Evrope
Nada za mlade u Adi postoji!
Stipendisti opštine Ada
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA