Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. május

Címoldal
Egy lakossági fórum margójára
Községi hírek, események
Tanácsülés volt a Második Helyi Közösségben
Tíz évvel ezelőtt ezt írtuk májusban
Gyermekrajz-kiállítás
Szülőföld Alapnál pályázott a Műszaki Iskola
A Musica Humana
Európa nap
Remény az adai fiataloknak
Szólj síp, szólj!
Célunk a változatos műsorok
Édes-keserű mindennapok
Vezetéknév
Volt egyszer egy iskola
A rossz fogak nem örökölhetőek
Ada község ösztöndíjasai
Mi újság a nyugdíjasoknál Adán?
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Gyermekszínjátszóink jubileuma - V.
Teológiai gondolatok
Madárfészek a villanyóránál
Ismét virágzik az adai orchidea!
Zöld levél
Vigyázat, tűzveszély – IV.
A női kadet regionális labdarúgó válogatottak
Sporthorgászok eredményei
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. A múlt hónapban 18 bűnesetet regisztrált a rendőrség, ebből 2 bűntény a gazdaságban elkövetett visszaélésekre vonatkozik. A 18 bűntény közül 13 alkalommal ismeretlen volt a tettes, ebből 8 esetet még a hónap folyamán felderített, egy alkalommal pedig a rendőrség tetten érte a bűntény elkövetőjét.
    A bűnözők listáját továbbra is H. Zoltán adai lakos vezeti. Ezúttal is több lopást, minősített lopást írnak a számlájára. Marija P. adai illetőségű személyt a rendőrség a helyszínen fülelte le, amikor lopást próbált végrehajtani. Történt még traktor alkatrész lopása, hétvégi házból pálinkafőző kazánt loptak el oly módon, hogy kibontották a tetőszerkezetet, és azon keresztül emelték ki a kazánt. Kézre került továbbá az a személy, aki már jó néhány éve gyújtogatta az utcai ablakokra szerelt műanyag szúnyoghálókat. Több tíz esetet ismert be, közülük néhány alkalommal komoly tűzveszély fenyegette azt a lakóépületet, ahol felgyújtotta a szúnyoghálót.
    Közrend és közbiztonság. Áprilisban 5 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség, 4 alkalommal nyilvános helyen történő verekedés, egy esetben pedig sértegetés, megalázás vétsége miatt. A múlt hónapban 19 különféle nyilvános rendezvényre adott jóváhagyást a rendőrség, melyeken több mint 2000 résztvevő volt. Ezeken a rendezvényeken nem történt semmiféle rendbontás.
    Közlekedésbiztonság. Az elmúlt hónapban 5 forgalmi balesethez riasztották a rendőrséget. Halálos baleset nem történt, viszont egy személy súlyosan, öt pedig könnyebben megsérült. Az anyagi kár 195.000 dinárra tehető.
    Ezúttal 6 gépkocsivezető került a 12 órás kijózanítóba, és indult meg ellene a megfelelő eljárás, mivel vérükben több mint 1,20 ezrelékes alkoholszintet állapítottak meg. Ezzel az év elejétől összesen 17 gépkocsivezető „itta el” a hajtási jogosítványát.

maj 2011.

Naslovna strana
Prva sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Ada
Dan Evrope
Nada za mlade u Adi postoji!
Stipendisti opštine Ada
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA