Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. január

Címoldal
Ismét válaszút előtt
Községi hírek
Európát választani
A közösségi érdekek érvényesítéséért
Nehéz, de eredményes évet zártunk
Új tanács a II. Helyi Közösségben
Parafapadlót kapott a moholi napközi
Megígérem, hogy  jövőre …
Pedro, Pedro...!
Zengett a nagyterem
Karácsonyi-újévi műsorok
A megkerült adai halottsirató vers
Boldogság és út
Ingyenes részvények
Téli vers
Munkába álltak a csőszök
A fúvósok karácsonyi koncertje
A télapók motorkerékpáron érkeztek
Gazdag télapócsomag
Hófedte fehér vidékünk
Tanuljunk meg önéletrajzot írni!
Az elnökválasztás adai eredménye
Fogadáson Szabadkán
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Boldog, aki olvassa!
Egerészölyvet mentettünk!
Zöld levél
Rendőrségi hírek
Hírek, közlemények
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U poslednjem mesecu prošle godine registrovano je sedam krivičnih dela izvršenih od strane poznatih izvršioca kao i od strane povratnika. Policija je svakom prilikom izvršila zakonom predviđene zadatke, podnela krivične prijave nadležnim tužilaštvima.
    Registrovano je dve tuče sa posledicama teške telesne povrede, zatim krivično delo nasilja u porodici, kada je muž istukao suprugu koja je zadobila lake povrede. Izvršena je jedna krađa novca na štetu H. M. u Adi, kada su dvojica izvršioca iz stana oštećene oduzimali novac. Registrovano je dve provale, jedna na Utrinama, kada su izvršioci provalili u jednu radnju, a druga provala bila je u privatnoj kući u Adi, u ul. H. Veljka.
    U oblasti privrednog kriminaliteta podneta je jedna kriv. prijava zbog osnovane sumnje da je izvršena prevara i falsifikovanje službene isprave.

    Javni red i mir. U decembru podnete su ukupno 10 prekršajne prijave protiv 13 lica. Najčešći prekršaji su: vređanja i zlostavljanja (3), izazivanje na tuču (3), grupno narušavanje javnog reda i mira (4), bezobzirno i neprostojno ponašanje (3).
    Ako uporedimo broj prekršaja u 2006-oj godini u istom mesecu, dobijamo rezultat da je u ovoj godini u decembru broj prekršaja je smanjen sa 16%, ali tendencija smanjenja broja prekršaja primećena je i u drugim mesecima. Važno je istaći da za vreme praznika (Božić, Nova godina) nikakvih izgreda, remećenja javnog reda i mira nije bilo.

    Bezbednost saobraćaja. U prošlom mesecu dogodile su se 12 saobraćajne nezgode, od toga dve nezgode sa teškim telesnim povredama, dok ostale nezgode sa materijalnom štetom, koja se ceni na oko 80.000 dinara. Uzroci nezgode su uglavnom alkoholisanost vozača, neprilagođavanje brzine uslovima saobraćaja, nepažnja prilikom preticanja i sl.

    Nije preživela napad pse
    Dana 29. decembra na salašu u Bogarašu dva psa rase "pit-bul terijer" napali su Emerenciju L, staricu 72 godine i naneli joj teške telesne povrede opasne po život. Ista je prebačena u senćansku bolnicu ali nakon dva dana, 31. decembra je preminula.
    Psi su vlasništvo Dušana M. i njegovih sinova, Vučića i Strahinje iz Sente. Nakon utvrđivanja činjeničnog stanja i svih okolnosti događaja, protiv imenovanih podneta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti.

januar 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Božićni program u O.š. “Novak Radonić”
Zakon o pravu na besplatne akcije
Počela sa radom poljočuvarska služba
Važno obaveštenje za porodilje
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Šarena strana
Impresum


Design by VA