Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Betlehemes
Községi hírek
Karácsonyi gondolatok
Lecke a vadludaktól
A gazdaság fejlesztése mindenek előtt
Önkormányzati hírek
Vasárnap választások
Megmarad-e Adán a bíróság?!
Régi karácsonyok üzenete
Mézvásár
Van egy témám
Parcellázásra várva
Hogyan lett a 130 évből 50?
Események vidékünkön
Egykori betlehemezés Adán
Karácsonyfa
Karácsonyi kézimunka-kiállítás Moholon
Újra itt járt a Mikulás
Ádventi készülődés
Újabb elismerés a kis képzőművészeknek
Rendőrségi hírek
Eltűntnek nyilvánítva
Hírek
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
A nyelvműmelő egyesület közgyűléséről
Zöld levél
A gyanúsított még nem elítélt
Postagalmbsport
Győzelem Szegeden
Tarka oldal
Impresszum

Eltûntnek nyilvánítva

    Az utóbbi idõben néhány tájékoztatási eszközben, különösen Törökkanizsa területére vonatkozóan, olyan hírek jelentek meg az eltûnt személyekrõl, melyek bizonyos nyugtalanságot váltott kik a lakosság körében.
    Ennek kapcsán a Kikindai Belügyi Titkárság közleményt adott ki az eltûnt személyekkel kapcsolatban, amibõl kitûnik, hogy a Titkárság minden egyes eltûnt személy adataival, az eltûnésük körülményeinek leírásával rendelkezik, ugyanakkor a törvényes keretek között és meghatalmazásuk alapján intenzíven dolgozik az eltûntek felkutatásában. Különös figyelmet szentel a legújabb bejelentésekre, így fokozott erõkkel keresi a Törökkanizsa területén, Oroszlámoson (Banatasko Areanðelovo) eltûnt 1928-ban született nõt és az 1940-ben született férfit, valamint az 1971-es születésû zentai férfit.
    A 2006-os évben a Kikindai Belügyi Titkárságra 28 személy eltûnésérõl érkezett bejelentés, ebbõl 24-et megtaláltak. Ez év elsõ 10 hónapjában 22 személy eltûnését jelentették be, közülük 17-et sikerült megtalálni. Az elõzõ évekbõl még 6 személy került elõ.
    Elemezve az eltûnt személyek összetételét, megállapítható, hogy szinte azonos számban tûnnek el a nõk és a férfiak is. Otthonuk elhagyásának leggyakoribb kiváltó okai – korosztálytól függõen – a következõk: a gyerekek és a fiatalok csellengése az iskolai eredményekkel függ össze, a tinédzserek és a középkorúak legtöbbször a rossz családi viszonyok miatt hagyják el otthonukat, míg az idõsek és betegek fõleg egészségi állapotuk miatt.
    Amikor bejelentés érkezik egy-egy személy eltûnésérõl, a rendõrség minden fontos adatot és személyleírást felvesz, amelyek az esetleges késõbbi azonosításkor fontosak lehetnek. Ha feltételezik, hogy az illetõ személy az eltûnés helyén vagy környékén megtalálható, elvégzik a terep alapos átfésülését, amibe bekapcsolják a polgárokat is (vadászokat, halászokat, földmûveseket stb.). Az eltûnt személy keresése mindaddig érvényben marad, míg meg nem találják, illetve míg az illetékes bíróság a törvényes elõírások alapján nem nyilvánítja elhunytnak.
    A Kikindai Belügyi Titkárságon a 90-es évektõl a mai napig 19 eltûnt személyt vezetnek: Kikindáról 2, Adáról 4 (5), Zentáról 3, Csókáról 1, Törökkanizsáról 3, Magyarkanizsáról 6.

    Adáról a következõ személyeket vezetik eltûntként:
    1. Bús József (1959), Mohol, Tito marsall u. 75. 1998-ban hagyta el a családi házát, búcsúlevelet hagyva hátra a családjának.
    2. Vastag Simon (1920), Ada, Zentai út 51. 2000 nyarán dolgozni ment a szántóföldre.
    3. Konc Csaba (1976), Ada, Krajina u. 41. 2003 novemberében a komptól északra a Tiszába fulladt.
    4. Nagy Ferenc, (1952) Törökfalu. 2004-ben búcsúlevél hátrahagyása után eltûnt otthonról.
    5. Czapár György (1947), Mohol. 2006 februárjában hagyta el otthonát, beteges, alkoholista. Azóta semmi hír nincs róla, mint ahogyan többiekrõl sincs.

V. J.

decembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Da li će nam ukinuti sud u Adi?
Vesti iz skupštine opštine
Novi uspesi na Javnim radovima
Molski dobošar
Mladi pišu
Vesti iz policije
Zakon o radu
Ađanski odbor
Šarena strana
Impresum


Design by VA