Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Ami az általános biztonságot illeti, december sem különbözött az előző hónapoktól. Történtek bűntények, szabálysértések, balesetek, de minden a megszokott határokon belül. Ki kell viszont emelni azt a tényt, hogy a múlt év utolsó napjain számos rendezvényre került sor a város központjában felállított sátorban, ahol egyes becslések szerint 7-8000 ember is megfordult, beleértve az év utolsó napját is, az újévvárást. Mindannak ellenére, hogy ilyen tömeg mozgott naponta a központban, a rendőrségtől olyan értesülést kaptunk, hogy ez idő alatt egyetlenegy szabálysértés sem történt! Így volt szép.
    Bűntények. Decemberben hat bűnesetben járt el a rendőrség, és megtette a kellő intézkedéseket. Négy esetben lopás alapos gyanúja miatt tett feljelentést (loptak marhaitatót, DVD-lejátszót gépkocsiból, áramot, nem utolsó sorban nagyobb mennyiségű akácfát vágtak ki az Orlovacsa környékén). Ezenkívül betörtek a Hamiba, és két bűnvádi feljelentés készült hivatali helyzettel való visszaélés, okirat-hamisítás és fedezetlen csekk kiadásának alapos gyanúja miatt.
    Közrend és közbiztonság. Újabban mind gyakoriabbak a verekedések. Négy esetben indított eljárást a rendőrség 10 személy ellen, akik ittas állapotban összeverekedtek Adán a West, Moholon pedig a Shogi szórakozóhelyen.
    Közlekedésbiztonság. A múlt hónapban 7 forgalmi baleset történt községünkben, ami természetesen nem marad következmények nélkül. Elsősorban a testi épség kerül veszélybe, ez esetben egy-egy könnyebb illetve súlyosabb testi sérülés történt. Az anyagi kár 397.000 dinár. A balesetek okai: figyelmetlenség, gyorshajtás, alkohol. A legnagyobb kárral járó szerencsétlenség Ada központjában történt, december közepe táján, az újonnan épült parkolónál, amikor a szabályosan balra forduló személygépkocsiba hátulról belefutott egy tehergépkocsi, és a parkolóig sodorta. A személyautó teljes kárt szenvedett, 250.000 dinárra becsülik, vezetője könnyebb testi sérüléssel megúszta.

    Gyorshajtás – három halott. Január 7-én a Novo Miloševo és Kikinda közötti úton súlyos közlekedési baleset történt, amikor három fiatalember életét vesztette. A személygépkocsi vezetője olyan sebességgel ment fel a Duna–Tisza–Duna csatorna hídjára, hogy elvesztette uralmát a kormány felett, átszakította a korlátot, és a gépkocsi a csatornába zuhant.

    Nagy fogás a határon. Január 8-án a horgosi határátkelőnél a vámosok és a rendőrség egy osztrák rendszámú tehergépkocsi ellenőrzése alkalmával a rakodótérben 9000 karton külföldi eredetű cigarettát talált eldugva a blokktéglák közé, amit hivatalosan szállított a kamion. A csempészárut, amelynek az értéke mintegy 6,5 millió dinár, természetesen elkobozták, a sofőrt pedig előzetes letartóztatásba helyezték. A szállítmány Magyarországra irányult.

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA