Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

DNEVNIK AKTIVNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE 
od 09.12.2006. –08.01.2007.

    9. decembar - Susretu volontera i donatora, povodom otvaranja novih poslovnih prostorija Crvenog krsta u Adi, prisustvovali su Dušan Telečki, predsednik SO i Vesna Civrić, šef kancelarije za dijasporu opštine Ada.
    11. decembar - U sklopu  prijave predloga Lokalne samouprave za finansiranje kapitalnih ulaganja iz Budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine, predato je 9 projekata, u ukupnoj vrednosti od 381,8 miliona dinara. Koordinator projekata je opštinski menadžer, Koš Šandor.
    - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc  potpisao je ugovor o korišćenju donacije od 4,8 miliona forinti iz Zavičajnog Fonda, putem Uprave Prekograničnih Mađara, za otvaranje i funkcionisanje regionalne kancelarije u Adi, za kreiranje programa za stvaranje novih radnih mesta i razvoj regiona. Koordinator projekta je Ulijan Kornel, a u realizaciji učestvuje i udruženje DE-TI-RE.
    13. decembar - Održana je 40. sednica Opštinskog veća – razmotreni su pristigli amandmani na predlog budžeta opštine Ada za 2007. g., kao i druga aktuelna pitanja.
    14. decembar - Održana je XVIII. sednica SO Ada, sa 7 tačaka dnevnog reda. Sednicu je sazvao i vodio Dušan Telečki, predsednik SO Ada.
    18. decembar - U Gerontološkom Centru u Beogradu, u organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, održan je radni dogovor u vezi prijavljivanja na javne radove na temu adaptacije dnevnog boravka za hendikepiranu decu i samostalno življenje invalida. Iz naše opštine prisustvovala je Vesna Civrić.
    - Izašao 19/06 broj „Službenog lista opštine Ada“.
    20. decembar - U Klubu penzionera u Molu, Božićnu izložbu ručnih radova i tradicionalnih rukotvorina i običaja,  otvorio je predsednik opštine, Irmenji Ferenc.
    - U vremenu od 20. decembra do 08. januara, u organizaciji Odbora za smanjenje siromaštva podeljeno je 1.261 novogodišnjih paketića deci sa smetnjama, u socijalnoj potrebi, romskoj i izbegloj deci. Paketići su donacija zadužbine „Deca u nevolji“ iz Nemačke, gospodina Walthera Rudolfa. U akciji podele je učestvovao predsednik opštine, Irmenji Ferenc, predsednik SO, Dušan Telečki, zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin, zatim Vesna Civrić i Kovač Dobo Lea.
    21. decembar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc i generalni direktor JP „Putevi Srbije“ dr. Branko Jocić, odnosno Miodrag Kavgić  rukovodioc u Novom Sadu, potpisali su ugovor za projektovanje i izgradnju mosta na reci Tisi. Prisustvovali su Duško Dražić, direktor Kompanije „Voj-put“ Subotica, Miroslav Havram iz „Intermost“-a Beograd i dr. Zoran Florić iz EuroGardi Group-a. Vrednost investicije, bez prilaznih puteva je 526 miliona dinara.
    - Na školskim proslavama, povodom Nove godine,  u OŠ „Novak Radonić“ Mol i u OŠ „Čeh Karolj“Ada, prisustvovali su i predsednik SO, Dušan Telečki, zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin i Šoti Erne.
    22. decembar - U velikoj Sali SO održana je sednica Glavnog odbora Udruženja za organizaciju i realizaciju Sportske olimpijade radnika Vojvodine „Ada 2007“ sa 4 tačaka dnevnog reda. Predsedavao je predsednik Udruženja, Irmenji Ferenc.
    - Božićnu izložbu članova Likovne sekcije Biblioteke  „Sarvaš Gabor“ Ada, sa preko 100 prigodnih dečjih radova, otvorila direktorica biblioteke, Barna Koloži Valerija.
    - Na Božićnom koncertu horova „Musica Humana“ iz Ade i Pravoslavnog Crkvenog hora  „Sveti Sava Gornjokarlovački“ iz Mola, u Velikoj sali SO pozdravni govor je održao predsednik opštine, Irmenji Ferenc.
    23. decembar - U Sportskoj hali Tehničke škole u Adi, svečani božićni koncert „Brass Dance Band“-a i Plesnog kluba „Venus“ sa mažoretkinjama otvorio predsednik opštine, Irmenji Ferenc. Kao gost priredbe nastupilo je KUD „Aranjkapu“ iz Ade.
    24. decembar - Na proširenoj sednici Odbora za smanjenje siromaštva SO Ada utvrđen je tekst izveštaja za 2006. godinu. Pozitivno su ocenjene aktivnosti, predsedavala Vesna Civrić.
    - Na ponoćnoj misi, čestitke Predsednika opštine, Irmenji Ferenca, građanima opštine, povodom Božića, pročitao je rimokatolički sveštenik Sauer Mikloš.
    26. decembar - Premijer Vlade Republike Srbije, dr. Vojislav Koštunica, uz asistiranje predsednika opštine, Irmenji Ferenca, položio je kamen temeljac mosta „Juče-danas-sutra“ na reci Tisi. Ovom svečanom činu prisustvovali su Velimir Ilić, ministar za kapitalne investicije, predstavnici „Intermost“-a, „EuroGardi Group“-a, JP-a „Putevi Srbije“, Kompanije „Voj-put“ Subotica i funkcioneri susednih opština i lokalne samouprave opštine Ada.
    28. decembar - Održana je XIX. sednica SO Ada, sa 7 tačaka dnevnog reda. Sednicu je sazvao i vodio Dušan Telečki, predsednik SO Ada.
    - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc, svečano proglasio pobednika na 3. Međunarodnom festivalu rakije, a u sklopu manifestacije „Panon-fest 2006“ u centru Ade. U vremenu od 27-31. decembra 2006., u organizaciji UP „Grift Trade“ i Lokalne samouprave, u šatoru od 500 m2, održan je bogat kulturno-umetnički program. Procenjuje se, da je bilo više od četiri hiljada posetilaca.
    29. decembar - Izašao 20/06 broj „Službenog lista opštine Ada“.
    31. decembar - Organizovan je svečani ulični doček Nove godine u centru Ade, sa prigodnim bogatim ponoćnim vatrometom. Prema proceni, okupilo se oko 1.500 građana. Građanima se obratio zamenik predsednika opštine, Zoran Dragin.
    4. januar - Komisija za sprovođenje javnog nadmetanja u vezi davanja ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u zakup, izabrala je preduzeće „Buza-coop“ za investitora na zemljištu od 2,5 hektara u bloku 8. Industrijske zone u Adi.
    7. januar - Predsednik opštine, Irmenji Ferenc posetio je Pravoslavnu Crkvenu opštinu u Adi i poželeo je svim pravoslavnim vernicima ugodne Božićne praznike. Čestitku je primio Danilo Ninkov, pravoslavni sveštenik.
    8. januar - Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, dr. Zoran Lončar i predsednik opštine, Irmenji Ferenc, uz prisustvo Bjelanović Radeta, predstavnika „Gaj Inžinjering“ Zemun, dr. Kozma Jožefa, narodnog poslanika Parlamenta Republike Mađarske, Dudaš Tivadara koordinatora „DE-TI-RE“-a, kao i funkcionera opštine Ada, uz posetu predsednika SVM, Kasa Jožefa, svečano su otvorili Uslužni centar Lokalne samouprave Ada. Prostoriju su osvetili Sauer Mikloš, rimokatolički i Danilo Ninkov, pravoslavni sveštenik. Projektant je bio AD „Prostor“ Ada, a izvođač radova „Adafert“ Ada.
    - Dušan Telečki, predsednik SO i Zoran Dragin, zamenik predsednika opštine, posetili su u OŠ „Novak Radonić“ Mol mesto eksplozije kazana za centralno grejanje.
    - U prostorijama OSS, uz prisustvo državnog sekretara Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Vesna Piperski Tucakov, i Sofije Šemović, rukovodioca jedinice Nacionalne Službe za zapošljavanje u Adi, potpisan je ugovor projekta javnih radova NIP o zapošljavanju 8 radnika na 6 meseci.

Sastavio: Bakoš Zoltan

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA