Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Megnyitották Adán az Önkormányzati Szolgáltató Központot

    Hétfőn, január 8-án ünnepélyes keretek között nyitották meg az adaiak előtt a nemrégiben elkészült Önkormányzati Szolgáltató Központot.
    Az avatóünnepségen többek között jelen volt dr. Zoran Lončar államigazgatási és önkormányzati miniszter, valamint dr. Kozma József, a Magyar Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke.
    Ürményi Ferenc, Ada polgármestere elmondta, hogy a községháza épületében kialakított Szolgáltató Központ létrehozása 10,6 millió dinárba került, a költségeknek több mint felét, 5,5 millió dinárt a Szerb Köztársaság kormányának államigazgatási és helyi önkormányzati minisztériuma biztosította, a  Tartományi Végrehajtó Tanács Helyi Önkormányzati és Községközi együttműködési titkársága 2,5 millió dinárral járult hozzá a beruházáshoz, Ada Község helyi önkormányzata, pedig 2,8 millió dinárral támogatta az iroda létrehozását.


Ürményi Ferenc polgármester, a háttérben dr. Zoran Lončar miniszter a megnyitón

    A korszerűen felszerelt szolgáltató központban  építészeti és városrendezési tervekkel, a vállalkozók regisztrálásával, a helyi adók adminisztrálásával kapcsolatos teendőket végezik majd, de itt kap helyet az anyakönyvvezető, a kataszteri referens, a választói névjegyzék vezetője és az iktató is, de a polgárok ide fordulhatnak majd kérvényeikkel, panaszaikkal  beadványaikkal, anyasági és különböző közösségi ügyeikkel is.
    Ezentúl a lakosok az Önkormányzati Szolgáltató Központban egy helyen, gyorsan és kényelmesen intézhetik majd ügyeiket - hangsúlyozta Ürményi Ferenc, és hozzátette, hogy az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a közeljövőben a községháza épületének jobb szárnyát is felújítják.


A katolikus és a pravoszláv plébános is felszentelte az irodát

    Dr. Zoran Lončar államigazgatási és önkormányzati miniszter, mielőtt elsőként léphetett volna be a Szolgáltató Központ ajtaján, hárommillió dinárról szóló támogatást adott át a polgármesternek, ezzel az összeggel járul hozzá a szerb kormány a már oly régóta tervezett nyilvános toalett megépítésének költségeihez.
    Dr. Kozma József magyarországi országgyűlési képviselő, a határon túli magyarok bizottságának vezetője is elismerésnek adott hangot, köszöntőjében az országok közötti jó viszony kiépítésének jelentőségét hangsúlyozta, s felhívta a figyelmet Szerbia felzárkózásának fontosságára.
    Az ünnepi beszédek után görögkeleti és a katolikus szertartás szerint is megszentelték a helyiséget, szerencsét és sikert kérve annak használói számára.

Szövegek és lépek: Józó Mónika

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA