Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

ÖNKORMÁNYZATI ESEMÉNYNAPLÓ
2006.12.09-2007.01.08.

    December 9.- Az önkéntesek és adományozóknak az adai Vöröskereszt új helyiségei megnyitójával egy időben tartott találkozóján Dušan Telečki, a KKT elnöke és Vesna Civrić, diaszpóra-irodafőnök vettek részt.
    December 11. - Vajdaság AT költségvetéséből való kapitális pénzelés céljából, átadták az Önkormányzat jelentkezési javaslatát, amely 9 projekumot ölel fel, összesen 381,8 millió dinár értékben. A projektumfelelős Koós Sándor községi menedzser.
    - Ada község elnöke, Ürményi Ferenc, 4,8 millió forint értékű szerződést írt alá, amely a Szülőföld alapból érkezik a HTMH-n keresztül, régiós iroda megnyitására és működésére Adán, új munkahelyteremtő és régió-fejlesztő programok létrehozására. A projektfelelős Uliján Kornél, a megvalósításban a DE-TI-RÉ civil szervezet is részt vesz.
    December 13.- Megtartották a Községi Tanács 40. ülését – a 2007. évi költségvetésre beadott észrevételeket és más időszerű kérdéseket tárgyaltak meg.
    December 14. - Megtartották a adai KKT XVIII. ülését, 7 napirendi ponttal, amelyet Dušan Telečki, elnök hívott össze és vezetett le.
    December 18.- Belgrádban, a Gerontológiai Központban, a Munka-, foglakoztatás- és szociálpolitika-ügyi Minisztérium szervezésében megbeszélést tartottak, a nappali tartózkodás átigazításáról mozgássérült gyermekek, illetve a rokkantak részére. Községünkből Vesna Civrić vett részt rajta.
    - Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 19/06 száma.
    December 20. - A moholi Nyugdíjas klubban, a karácsonyi kézimunka és kézmű-tárgyak kiállítását községünk elnöke, Ürményi Ferenc nyitotta meg.
    - December 20. és január 08. között, a Szegénységcsökkentő Bizottság szervezésében 1.261 újévi csomagot osztottak szét mozgássérült, szociális helyzetű, roma és menekült gyermeknek. A csomagokat Rudolf Walther adományozó a Gyermekek a bajban elnevezésű németországi alapítványa küldte. A csomagosztási akcióban részt vett községünk elnöke, Ürményi Ferenc, a KKT elnöke, Dušan Telečki, a községi elnök helyettese, Zoran Dragin, valamint Vesna Civrić és Kovács Dobó Lea.
    December 21. - Községünk elnöke, Ürményi Ferenc és dr. Branko Jocić vezérigazgató, illetve Miodrag Kavgić a Szerbiai Utak KV újvidéki részlegének vezetője aláírták a tiszai híd tervezéséről és kiépítéséről szóló szerződést. Jelen voltak még: Duško Dražić, a szabadkai Voj-put igazgatója, Miroslav Havram a belgrádi Intermostból és dr. Zoran Florić, az EuroGardi Group-ból. A beruházás értéke, a bekötőutak nélkül 526 millió dinár.
    - A moholi Novak Radonić és az adai Cseh Károly általános iskolában tartott újévi iskolai ünnepségeken részt vett a KKT elnöke, Dušan Telečki, a községi elnök helyettese, Zoran Dragin és Sóti Ernő.
    December 22. - A KKT nagytermében ülést tartott az Ada 2007, a Vajdasági Munkássport- olimpia szervezésével és lebonyolításával megbízott egyesület főbizottsága, 4 napirendi ponttal. Elnökölt az egyesület elnöke, Ürményi Ferenc.
    - A Szarvas Gábor képzőművészeti csoport karácsonyi kiállítását, több mint 100 alkalmi gyermekmunkával, a Könyvtár igazgatója, Barna Kolozsi Valéria nyitotta meg.
    - A KKT nagytermében, a az adai Musica Humanának és a moholi Sveti Sava Gornjokarlovački pravoszláv templom-kórusnak a karácsonyi koncertjén üdvözlő beszédet a község elnöke, Ürményi Ferenc mondott.
    December 23.- Az adai Műszaki Iskola sportcsarnokában, a Brass Dance Band és a Vénusz táncklub (mazsorettek) karácsonyi ünnepi műsorát községünk elnöke, Ürményi Ferenc nyitotta meg. Az adai Aranykapu ME is szerepelt.
    December 24. - A Szegénységcsökkentő Bizottság kibővített ülésén elfogadták a 2006. évre szóló jelentés szövegét. A munka pozitív elbírálást nyert. Elnökölt Vesna Civrić.
    - A római katolikus éjféli misén községünk elnökének, Ürményi Ferencnek a karácsonyi jókívánságait Szauer Miklós plébános olvasta fel.
    December 26. - A Szerb Köztársaság kormányának elnöke, dr. Vojislav Koštunica, községünk elnökének, Ürményi Ferencnek a segítségével elhelyezte a Tegnap-Ma-Holnap tiszai híd alapkövét. Az ünnepélyes eseményen jelen volt Velimir Ilić nagyberuházási miniszter, az Intermostnak, az EuroGardi Group-nak, a Szerbiai Utak KV-nek, a szabadkai Voj-putnak a képviselői, a környező községeknek és a helyi önkormányzatnak a tisztségviselői.
    December 28.- Megtartották a adai KKT XIX. ülését, 7 napirendi ponttal, amelyet Dušan Telečki, elnök hívott össze és vezetett le.
    - Ada központjában községünk elnöke, Ürményi Ferenc ünnepélyesen kihirdette a  Pannon-fest 2006 keretében tartott 3. Nemzetközi pálinkafesztivál győztesét. December 27-31-ig, a Grift Trade VV és az önkormányzat szervezésében, 500 m2-es sátorban, gazdag kultúrműsort tartottak,ezt becslések szerint több, mint négyezren néztek meg
    December 29. - Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 20/06 száma.
    December 31. - Ada központjában ünnepélyes újévvárást szerveztek, gazdag alkalmi éjféli tűzijátékkal. Becslések szerint kb. 1.500 polgár gyűlt össze. A polgárokhoz a községi elnök helyettese, Zoran Dragin szólt.
    Január 4. - Az egyéb kiépítetlen telkek bérbeadásával kapcsolatos nyilvános eljárás lefolytatásával megbízott bizottság a Búza-coop vállalatot választotta ki az adai ipari-zóna 8-as blokkjában, a 2,5 ha nagyságú földterületre  beruházónak.
    Január 7. - Községünk elnöke, Ürményi Ferenc meglátogatta az adai Pravoszláv Hitközséget és a pravoszláv hívőknek kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt. A jókívánságokat Danilo Ninkov, pravoszláv tiszteletes fogadta.
    Január 8. - Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati miniszter dr. Zoran Lončarnak és községünk elnökének, Ürményi Ferencmek, Bjelanović Radenak, a zimonyi Gaj Inžinjering, dr. Kozma Józsefnek az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése képviselőjének, Dudás Tivadarnak, a DE-TI RÉ koordinátorának, valamint a község tisztségviselőinek jelenlétében, valamint Kasza Józsefnek, a VMSz elnökének látogatásával ünnepélyesen megnyitották a polgárbarát Önkormányzati Szolgáltató Központot.. A helyiséget Szauer Miklós római katolikus és Danilo Ninkov pravoszláv lelkipásztor szentelte fel. A tervezést a Prostor R.t, a munkálatokat az Adafert végezte el.
    - Dušan Telečki, a KKT elnöke és Zoran Dragin, községünk elnökének helyettese megtekintették a  moholi Novak Radonić Általános Iskolában a felrobbant központi-fűtésű kazán színhelyét.
    - A SzCsB irodájában Vesna Piperski Tucakov, a Munka-, Foglakoztatás- és Szociálpolitika-ügyi Minisztérium államtitkára és  Sofija Šemović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adai vezetője jelenlétében aláírták a NBT közmunkálati projekt-szerződését, 8 munkás 6 havi foglakoztatásáról.

Összeállította: Bakos Zoltán

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA