Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Što se opšte bezbednosti tiče, ni poslednji mesec u minuloj godini, nije se puno razlikovao od ranijih meseci. Ipak, odmah na početku treba istaći da poslednjih dana u godini protekli su u organizovanju niz manifestacije u centru grada pod šatorom. Po nekim procenama u tim danima u centru je bilo oko 7-8000 ljudi, računajući i doček nove godine u centru Ade. I ono što je za pohvalu, da i pored ovakvih masovnosti, nije došlo do narušavanja javnog reda i mira, tako da policija nije imala posla tim danima. Građani su se, svaki na svoj način, zabavljali bez ikakvih incidenata. Bilo je lepo.
    Krivična dela. U prošlom mesecu policija u Adi registrovala je 6 krivičnih dela. Od toga četiri kriv. dela se odnosi na krađu (predmet krađe je pojilica, DVD plejer iz vozila, struja, kao i drvo bagrema (remiza) kod Orlovače. Zatim izvršena je provala u Hamiju, i podnete su dve krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službene isprave i izdavanja čeka bez pokrića.
    Javni red i mir. Podneto je 4 prekršajne prijave protiv 10 lica zbog tuče na javnom mestu. Ovoga puta dva slučaja je registrovano u Adi u Vestu, i dva u Molu u Šogiju. Počinioci prekršaja uglavnom su bili pod uticajem alkohola.
    Bezbednost saobraćaja. U poslednjem mesecu u godini dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda na području naše opoštine, kojima je prouzrokovana materijalna šteta od 397.000 dinara, kao i laka (1) i teška (1) telesna povreda. U tim nezgodama učestvovali su putnička, teretna vozila kao i biciklista. Najteža nesreća se dogodila u centru Ade, kod novog parkirališta, kada je teretno vozilo koje se kretalo iz pravca Sente, naleteo na putničko vozilo koje se propisno skretao ulevo. Šteta se ceni na oko 250.000 dinara. Vozač poutničkog vozila zadobio je lakše telesne povrede.

    Usled prebrze vožnje-trojica mrtvih. Dana 7. januara na putu Novo Miloševo-Kikinda, dogodila se teška saobraćajna nezgoda kada su živote izgubila trojica mladića. Nezgoda se desila na mostu kanala Dunav–Tisa–Dunav, kada je vozač prebrzo vozio, probio zaštitnu ogradu na mostu i vozilo je sleteo u kanal.

    Veliki ulov na granici. Dana 8. januara na graničnom prelazu Horgoš, pogranična policija prilikom kontrole teretnog vozila austrijske registracije, pronašla je 9000 boksova stranih cigareta sakrivenih između giter blokova. Ukupna vrednost cigareta iznosi oko 6.500.000 dinara. Kamion je bio na izlasku prema Mađarskoj.

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA