Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

A KÖZSÉGI NYUGDÍJAS SZÖVETSÉG HÍREI

    Ez év januárjában tovább folytatjuk a már hagyományos baráti látogatásokat más egyesületekkel, teadélutánok szervezésével stb. A konkrét programot és értesítéseket már elküldtük az érdekelteknek.
    - Amit fontosnak és jelentősnek tartunk, Makó városnak – különben községünk testvértelepülésének – a képviselői az arató csoportunknak felajánlották a szorosabb baráti kapcsolat felvételét a makói nyugdíjasokkal.A javaslatot elfogadtuk, és a kapcsolat felvétele folyamatban van. Egy adott időpontban egy kisebb csoporttal tiszteletünket tesszük a makóiaknál, amikor a további együttműködésről lesz szó.
    - A zentai nyugdíjalap újfent felhívja a figyelmünket, hogy még lehet pályázni az ingyenes fürdőhasználatra, pontosabban azoknak a helyére, akik valami miatt lemondták a részvételt. Hat ilyen helyről van szó, ugyanazok a feltételek érvényesek, mint tavaly: a nyugdíj összege, orvosi igazolás a betegségről, bejelentkezés. Az elbírálás Zentán történik, és természetes, hogy a hat megüresedett helyre többen is pályázhatnak.
    - Tudjuk, hogy 2007. január 1-től újra elfogadtuk a helyi hozzájárulás bevezetését. Ki kell hangsúlyozni, hogy a nyugdíjasok nem kötelesek fizetni a hozzájárulást. Ám ez nem jelenti azt, hogy nem is fizethetik! Akik úgy érzik, hogy a helyi közösségek ez idáig biztosították mindazokat a feltételeket, amelyeket a nyugdíjasok is használnak és élveznek (utak, járdák, csatornahálózat építése, utcai megvilágítás, árkok karbantartása stb.), saját akaratuk alapján továbbra is fizethetik a helyi járulékot a meghatározott százalékban (2%). Ezzel kapcsolatban bővebb információt a helyi közösségekben kaphatnak.

Bikicki Mária,
a nyugdíjas egyesület elnöke

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA