Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. január

Címoldal
Mi így ünnepeltünk
Községi események
Gyorsabb és kényelmesebb ügyintézés
Ünnepélyes alapkőletétel
Önkormányzati eseménynapló
Választási eredmények Adán
Az adai békefenntartó(k)
Zenél az egész család
Robbanás a moholi iskolában
Targyi minden mennyiségben
Képzőművészeti nevelés
Fergeteges gálaműsor
Új ultrahangos készülék Adán
Törökfalusi események
A községi Nyugdíjas Szövetség hírei
Kishírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Zöld levél
Felkötjük a farsang farkát
Szokások, hit, jóslás vagy babona
Körülfutja a Földet
Sikeres akció
Az elmúlt idők nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Körülfutja a Földet

    Január 10-én, úgy 11 óra körül a vasútállomás előtti téren leparkolt egy osztrák rendszámú lakókocsi. Utasai nem hétköznapi emberek, habár semmiben sem különböznek embertársaiktól, mégis, mintha mások lennének. Különösen egyik közülük, aki futva teszi meg a távot egy-egy település, majd ország között, hogy a végén körbefutva a Földet, visszaérjen kiinduló pontjára.
Amikor az említett helyen rövid pihenőjét tartotta barátjával a világfutó, szerkesztőnk a helyszínre sietett, és egy rövid beszélgetésből a következőket tudta meg: a futónak Manfred Michlits a neve, osztrák állampolgár, bécsi biztosítási ügynök, elhatározta, hogy körbefutja a Földet. Elmondása szerint Bécsből indult ez év január 1-én, majd Pozsonyt, Budapestet, Szegedet érintve, Horgosnál lépett be Szerbiába, és Kanizsán, Zentán keresztül érkezett Adára. A 40 éves futó eddig 25.000 kilométert futott le, és szinte megállás nélkül rója a kilométereket. A további úti célja Becsén, Újvidéken keresztül Belgrád, továbbá Macedónia, Görögország, Törökország, Irán, Pakisztán, India, Nepál, Banglades, Thaiföld, Laosz, Kína, innen hajóval Ausztráliába jut, a kontinenst átfutva újra hajóra száll, és Los Angelesben köt ki, átfutja Észak-Amerikát, majd Portugáliába érkezik. További úti célja Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Svájc, Németország és vissza Ausztriába, ahol a végállomása Bécs. Mindezt tervei szerint 2007. december 31-ig szeretné teljesíteni.


Manfred Michlits (balról) kísérőjével

    Erre a világra szóló vállalkozásra két okból szánta rá magát. Az egyik, hogy adományokat gyűjtsön a világon mindenhol működő gyermekfalvak megsegítésére, amit úgy képzelt el, hogy a kapott anyagi támogatásokat az illető országban hagyja, illetve a gyermekfalvak megsegítésére ajánlja fel. A másik ok, ami erre a vállalkozásra motiválta, hogy talán elérheti a világ legjobb teljesítményét, ha a kitűzött időben képes lesz körbefutni a Földet.
    Mindenesetre hatalmas kitartást, erőnlétet és akaraterőt követelő kezdeményezésbe fogott Manfred Michlits, akinek búcsúzáskor nem is kívánhattam mást, mint erőt, kitartást és hogy elhatározását siker koronázza.

Vastag J.

januar 2007.

Naslovna strana
Opštinski događaji
Dnevnik aktivnosti lokalne samouprave
Predbožićna priredba
Rezultati izbora u Adi
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Impresum


Design by VA