Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Cmoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

lsezett a kzsgi Kpvisel-testlet

    Oktber 26-n tartotta Ada Kzsg kpvisel-testlete XVI. lst, melyen a fbb napirendi pontok kztt az adai Els Helyi Kzssg s a Moholi Helyi Kzssg terletn bevezetend helyi jrulk hatrozat javaslatnak megvitatsa s jvhagysa, valamint a ika Jova Zmaj Iskolskor Eltti Intzmny 2005/06. vi munkjrl szl jelents valamint a 2006/07. vre szl munkaprogram jvhagysa szerepelt.
    A helyi jrulknak kt helyi kzssg terletn trtn bevezetsrl a kpviselk hosszabb, de rtelmetlen vitt folytattak, amelybl az szrhet le, hogy egyesek, klnsen az ellenzkiek, minden formlis vagy jogilag s trvnyileg szablyozott krdst s megoldst gy prbltak belltani, hogy szably- s trvnyellenes, arra trekedve taln, hogy ne hagyjk jv a hatrozati javaslatot. A szavazskor azonban a kpviseln nagy tbbsge elfogadta, illetve jvhagyta, gy 2007 janur 1.-tl j, 6 vre szl helyi jrulk vezethet be, azzal, ha a polgrok november folyamn rsos nyilatkozattal tbbsgkben tmogatjk.
    A testlet tovbb jvhagyta azokat a hatrozati javaslatokat, amelyek a szabadid-kzpont terlett rendezi az llam, a kzsg illetve a kzvetlen hasznl kztt. jra szba kerlt az Ifjsgi Mszaki Rekrecis Kzpont az ORTC krdse is, de ezt nem trgyaltk a rendes napirendi pontok kztt. A kpviseli krdsek alatt viszont tbben is felszlaltak (mg a vendgek is), fleg azok, akik valamilyen mdon mg ma is hasznli az pletnek. Azt lltottk, tbbek kztt, hogy illeglis hasznlknak titullta ket a vroselnk, ami a napilapban s a helyi jsgban is megjelent. Heves vita alakult ki ekrl, az elnk cfolta az ilyen fajta kijelentst, a helyi lap pedig nem is hasznlt ilyen kifejezst. A vgn megegyezs szletett, hogy a hasznlk (rdisok, replsk, feldertk, a 90-es harcosok stb.) kpviseli s az nkormnyzat asztalhoz lnek, megtrgyaljk a felmerlt problmkat s krdseket, hogy a tovbbi fejlds rdekben kzsen keressenek megoldst.

Vastag J.

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA