Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Címoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Ülésezett a községi Képviselõ-testület

    Október 26-án tartotta Ada Község képviselõ-testülete XVI. ülését, melyen a fõbb napirendi pontok között az adai Elsõ Helyi Közösség és a Moholi Helyi Közösség területén bevezetendõ helyi járulék határozat javaslatának megvitatása és jóváhagyása, valamint a Èika Jova Zmaj Iskoláskor Elõtti Intézmény 2005/06. évi munkájáról szóló jelentés valamint a 2006/07. évre szóló munkaprogram jóváhagyása szerepelt.
    A helyi járuléknak két helyi közösség területén történõ bevezetésérõl a képviselõk hosszabb, de értelmetlen vitát folytattak, amelybõl az szûrhetõ le, hogy egyesek, különösen az ellenzékiek, minden formális vagy jogilag és törvényileg szabályozott kérdést és megoldást úgy próbáltak beállítani, hogy szabály- és törvényellenes, arra törekedve talán, hogy ne hagyják jóvá a határozati javaslatot. A szavazáskor azonban a képviselõn nagy többsége elfogadta, illetve jóváhagyta, így 2007 január 1.-tõl új, 6 évre szóló helyi járulék vezethetõ be, azzal, ha a polgárok november folyamán írásos nyilatkozattal többségükben támogatják.
    A testület továbbá jóváhagyta azokat a határozati javaslatokat, amelyek a szabadidõ-központ területét rendezi az állam, a község illetve a közvetlen használó között. Újra szóba került az Ifjúsági Mûszaki Rekreációs Központ – az ORTC – kérdése is, de ezt nem tárgyalták a rendes napirendi pontok között. A képviselõi kérdések alatt viszont többen is felszólaltak (még a vendégek is), fõleg azok, akik valamilyen módon még ma is használói az épületnek. Azt állították, többek között, hogy illegális használóknak titulálta õket a városelnök, ami a napilapban és a helyi újságban is megjelent. Heves vita alakult ki ekörül, az elnök cáfolta az ilyen fajta kijelentést, a helyi lap pedig nem is használt ilyen kifejezést. A végén megegyezés született, hogy a használók (rádiósok, repülõsök, felderítõk, a 90-es harcosok stb.) képviselõi és az önkormányzat asztalhoz ülnek, megtárgyalják a felmerült problémákat és kérdéseket, hogy a további fejlõdés érdekében közösen keressenek megoldást.

Vastag J.

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA