Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Cmoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Megjul sznhzterem

    A Szarvas Gbor Knyvtr a 2006. vi tervet, a lehetsgekhez mrten, relis alapokra fektette. A betervezett rendezvnyek mellet nyitottak voltak az v kzben berkez ajnlatok fel is. J plda erre pldull az idei vi MIRK, ami nem szerepelt a tervben.
    Az eddig megvalsult tervekrl, az szi-tli rendezvnyekrl, sznhzfeljtsrl s pnzgyi helyzetrl Barna Kolozsi Valria igazgatn kvetkezkpp nyilatkozott:
    - A Szarvas Gbor Knyvtrnak tovbbra is megvannak a mkdsi terletei: knyvtri tevkenysg, zenei aktivits, kpzmvszet, sznhz, mozi, valamint az amatr kultrcsoportok koordinlsa. Termszetesen e mkdsi terleteknl nem ugyanazok a felttelek. A sznhz hasznlatt, annak kls s bels elavult s megromlott llapota miatt nem is terveztk be, viszont az plet feljtst besoroltuk a 2006. vi terv szi idszakra.
    Az els flvi tervnk minden terleten teljes egszben megvalsult. Jelents rendezvnyeket tartottunk, mintl a MIRK ksr msorai, az Ada-napi programok amelyekkel tulajdonkppen a jliusi msorok kezddtek, majd kvetkeztek a Fvoszenekarok fesztivlja, az j magyar filmek szemlje (7 jabb magyarorszgi filmet vettettnk a moziban szpszm kznsg eltt), a sort a Novak Radoni festtbor zrta, amelyet az idn Moholon a Jelen vendglben tartottunk a Moholi Helyi Kzssg nagyfok tmogatsval s melynek zr rsze kapcsoldott a Moholi napok rendezvnysorozathoz. A felsorolsbl is ltszik, hogy a jlius zsfolt volt. Augusztusban az Aranykapu-vsr gazdagtotta Ada kultrlett. A kpzmvszeti csoport keretn bell a gyerekekkel a nyr folyamn is foglalkoztunk. Megemlthetem, hogy a szakkrben 30 adai s moholi vods s iskols gyerek rajzol fest, mvszkedik. A Tanya-sznhz vendgszereplse is emltst rdemel, egy knnyed kikapcsoldst jelentett az embereknek. Magrl a knyvtrrl elmondhatom, hogy j szmtgpet kapott, lland internetes hozzfrssel, ami a knyvek nyilvntartsnak vezetst s a knyvtrosok tevkenysgt jelentsen megknnyti. A knyvllomny bvlse folyamatos.
    Ami a rendezvnyek ltogatottsgt illeti, azok a tavalyi szinten maradtak, kivve egy msort: az 1970-es vekben muzsiklt adai s krnykbeli zenekarok fellpst igen kevesen nztk meg, pedig sznvonalas zenei esemny volt. A szabadtri msorok tovbbra is ltogatottabbak.
    Az szi tli tervekrl a kvetkezket mondhatom: szeptember 18-tl megtartottunk az amatr kpzmvszek kzsgi szemljt, oktber elejn a Gyermekhetet, majd oktber 12. s 14. kztt a Szarvas Gbor Nyelvmvel Napokat. December msodik rszben vrhatak a glamsorok megrendezse, vgl idn is megszervezzk az jv-vrst a vros kzpontjban. Lesz nhny rdekes killts is a galriban, ugyanakkor kaptunk ajnlatokat komolyzenei s ms rendezvnyekre, amelyeket a Vroshza nagytermben terveznk megtartani, ugyanis sztl megkezddnek a sznhz bels feljtsi munklatai.
    A kzsgi nkormnyzat segtsgvel rszt vettnk a kztrsasgi Nemzeti Fejlesztsi Alap plyzatn s augusztusban visszajelzst kaptunk, hogy a sznhz feljtsra jvhagytak 66.000 eurt. Jelenleg folynak a felmrsek, szmtsok a Prostor rszrl a feljtsi tervhez, azzal, hogy szre szeretnnk elkezdeni a feljtst.
    Az Intzmnynk pnzgyi keretei igen szksek, csak pp annyi van, amennyi a kzsgi kltsgvetsbl megvalsul, azaz tirnyul a kultrtevkenysgre. Sajnos, pp amikor szles sklj aktivitsaink vannak a nyr folyamn kapunk kevesebb pnzt (kivve a kiemelt fontossg rendezvnyeket, amelyekre a kzsgi nkormnyzat idben biztostja az anyagiakat. Mi mg nem rezzk a gazdasgi fejldst, de valami fellendlt Adn fejezte be a beszlgetst Barna Kolozsi Valria igazgatn.

Blizs Gza

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA