Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Címoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

NAPSUGARAS ÕSZ

    A Vöröskereszt községi szervezete idén október-november folyamán megtartotta a már hagyományos találkozót az idõs polgártársainkkal. Elõbb Moholon, majd Adán a II. Helyi Közösség tanácstermében, végül november elején az adai I. Helyi Közösség tanácstermében találkoztak az idõs emberekkel.
    A megjelenteket Krizsán Vilmos titkár üdvözölte, majd egy kis tarka mûsorblokkal kedveskedtek a vendégeknek. Elsõként a Èika Jova Zmaj óvodásai játszóházat adtak elõ, utána a Bartók Béla zeneiskola tanulói következtek, majd a Vadvirág Hagyományápoló Kör színjátszó cso-portjának tagjai szavalatokkal léptek fel, õket az Aranykapu M. E. Pöttöm énekcsoportja és az Apróka kopog-tatóka népi tánccsoport követte. Csernus Valéria Usamljene duše és Panasz címû verseit leánya Jepurski Csernus Krisztina olvasta fel, a Vadvirág asszonykórusa Bartók Béla népdalfeldolgozásai közül adott elõ egy csokorra valót. Krizsán Magdolna elõbb egy verset tolmácsolt, majd az I. Helyi Közösség nõaktívája nevében köszöntötte a vendégeket. Id. Kiss Tibor, a Vöröskereszt elnöke mondott rövid üdvözlõbeszédet. Ezután Krizsán Vilmos titkár szólt a szervezet tevékenységérõl.
    Elmondta, hogy sikerült megvásárolni a székházuk melletti épületrészt, így lehetõségük nyílik arra, hogy a szervezet irodáit átköltöztessék oda, a jelenlegi helyiségeket pedig felújítás után más célokra használ-hassák. Ennek érdekében a polgárok „téglajegyeket” vásárolnak, 100 illetve 200 dináros áron (ezek egyben tombolajegyek is a december 9-i volontõrök találkozójára), ugyanakkor pénzeszközökért pályáztak a tartományi egészségügyi és szociális titkársághoz a mostani épület felújításához. Az iskolás tanulók bekapcsolásával gyûjtési akciót szerveztek Adán és Moholon, segélycsomagok elkészítésére a rászorulók részére.
    A megjelentek között a legidõsebb férfi Molnár István (89 éves), a legidõsebb nõ Gajdos Ilona (89 éves) volt. Õk egy-egy ajándékcsomagot kaptak.

Bálizs Géza

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA