Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Címoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

KALENDAR AKTIVNOSTI LOKALNE SAMOUPRAVE

    11. oktobar. U Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva rukovodstvo opštine je potpisalo ugovor o podsticajnim sredstvima za vetrozaštitne šumske pojaseve za aðanski Veliki put u vrednosti od 121.927,75 dinara. 
    15. oktobar. Obavljena je studijska poseta u Èeškoj Republici u sklopu projekta "Zajednièko planiranje životne sredine", finansiranog od strane EU. Delegacija opštine Ada, u sastavu: Zoran Dragin, Šandor Koš, Lajoš Paæi, Laslo Apro, Danijela Gavriloviæ, Karolj Beretka, Atila Volford, Sima Sremèev posetila je regionalni preèistaè otpadnih voda, fabriku vode, sistem za klasifikaciju otpada, bio-farmu za proizvodnju bio-gasa i dr.
    16. oktobar. Na sveèanom otvaranju Uèiteljskog Fakulteta na maðarskom jeziku u Subotici ispred lokalne samouprave prisustvovao Predsednik opštine, Ferenc Irmenji.
    17. oktobar. Na predavanju dr. Korhec Tamaša u II.MZ Ada, uèestvovalo je i rukovodstvo Opštine, na èelu sa Predsednikom opštine Ferencem Irmenji.
    18. oktobar. Otpoèela je studijska poseta poslanika Skupštine Beograda našoj opštini, po pitanju smanjenja siromaštva. Domaæica je bila Vesna Civriæ.
    19. oktobar. Prisustvo na sveèanostima u Paliæu i Subotici povodom 50. godišnjice revolucije ’56, gde su govorili Katalin Sili, Predrag Markoviæ i Jožef Kasa. U sklopu sveèanosti delegacija opštine Ada, u sastavu Ferenc Irmenji i Erne Šoti, je položila venac.
    20. oktobar. - U Kanjiži, na sveèanostima povodom Dana opštine, našu opštinu je predstavljao predsednik opštine Ferenc Irmenji.
    - U Novom Sadu održan je radni sastanak u organizaciji ministra za privredu Predraga Bubala i ministra za lokalnu samoupravu i državnu upravu Zorana Lonèara. Prisustvovao je predsednik opštine,  Ferenc Irmenji.
    23. oktobar. Na  sveèanom prijemu povodom obeležavanja 50. godišnjice revolucije ’56, koji je priredio ambasador Republike Maðarske, Šandor Pap, našu opštinu je predstavljao predsednik  Ferenc Irmenji.
    25. oktobar. Protokol o saradnji na izradi Studije izvodljivosti razvoja kamping ponude regiona Potisje Kamping asocijacije Srbije u Kanjiži, iz naše opštine je potpisao direktor "Adice", Ištvan Mikušak. Iz lokalne samouprave je prisustvovao Kornel Ulijan.
    26. oktobar. - Radna poseta delegacije Izvršnog Veæa APV opštini Ada u sastavu: Mr Bojan Pajtiæ predsednik IV APV, Mihajlo Brkiæ,  direktor Fonda za razvoj APV, Milo Miloviæ saradnik u Fondu za razvoj, Branimir Andriæ zamenik sekretara za kulturu i obrazovanje, Mr. Saša Dragin zamenik sekretara za poljoprivredu, Hajnalka Klebeèko Makai zamenik sekretara za privredu, Modest Duliæ pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Goste su primili: Ferenc Irmenji, Zoran Dragin, Jožef Mièiz, Mr. Zoran Floriæ, Milan Popov i Danijela Gavriloviæ. Razgovori su bili koncentrisani na razvojne programe opštine Ada i saradnju sa IV APV. Centralna tema je bila most. Poseæena je lokacija mosta i rekreacioni centar Adica.
    - Održana je XVI. redovna sednica Skupštine opštine Ada, sa 9 taèaka dnevnog reda. Sednicu je sazvao i vodio Dušan Teleèki, predsednik SO Ada.
     27. oktobar. - Održan je uspešan II. Sajam zapošljavanja, suorganizator je bio Savet za zapošljavanje SO Ada
    - Objavljen je 16/06. broj "Službenog lista opštine Ada".
    28-29. oktobar. Održan je referendum o potvrðivanju Ustava RS. Po izjavi predsednice Opštinske komisije za sprovoðenje republièkog referenduma, Mirjane Martinoviæ, u našoj opštini na 29 biraèka mesta, od upisanih 16516 biraèa izašlo je 3687 ili 22,32%, od èega je 72% glasalo za prihvatanje novog Ustava.
    30. oktobar. - Održana je 37. sednica Opštinskog veæa, na kojem je utvrðen predlog Odluke o budžetu opštine Ada za 2007. godinu.
    - Održan je sastanak Koordinacionog tela opštine Ada sa voðama projekata vezano za NIP. Informisalo se o statusu svih 19 odobrenih projekata u ukupnoj vrednosti od 2.717.403 evra. 1/3 projekata je veæ krenulo sa realizacijom, ostali projekti èekaju uputstva projektnih Saveta Vlade Republike Srbije i realizuju se po planiranoj dinamici.
    31. oktobar. Predsednik opštine Ferenc Irmenji, je primio Branka Jociæa, direktora i Miodraga Kavgiæa  rukovodioca JP "Putevi Srbije" i  Duška Dražiæa, direktora Kompanije "Voj-put" Subotica. Teme razgovora su bile most, obilaznica, i molski Veliki put.8. novobar. Predsednik opštine Ferenc Irmenji i direktor Doma zdravlja u Adi dr. Tot Barna Elvira, posetili su Zdravstveni centar u bratskom gradu Mako u Maðarskoj, gde æe se u okviru programa "Interreg", zajedno sa kadrovima iz Rumunije, i struènjaci iz Doma zdravlja Ada usavršavati iz oblasti hitne medicinske pomoæi.

Sastavio Zoltan Bakoš

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA