Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Címoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

ÖNKORMÁNYZATI ESEMÉNYNAPTÁR

    Október 11. A Mezõgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti minisztériumban községünk vezetõsége 121.927,75 dinár értékû szerzõdést irt alá, az adai Nagyúton  való szélvédõ erdõsávok létrehozásának támogatásáról.
    Október 15. Ada község küldöttsége: Zoran Dragin, Koós Sándor, Patyi Lajos, Apró László,  Danijela Gavriloviæ, Beretka Károly, Volford Attila, Sima Sremèev , a Cseh Köztársaságban A környezetvédelem közös tervezése címû projektum keretében tanulmányi úton vett részt, amelyet az EU pénzel. Régiós szennyvíztisztítót, ivóvíz üzemet, hulladék-válogató rendszert, biogáz-termelõ farmot, stb., látogattak meg.
    Október 16. Szabadkán a Magyar Tanítóképzõ Egyetem megnyitóján községünket Ürményi Ferenc községi elnök képviselte.
    Október 17. Az adai II. Helyi Közösségben, dr. Korhec Tamás elõadásán községünk vezetõsége is részt vett, Ürményi Ferenccel az élen.
    Október 18. A belgrádi Képviselõház küldöttei a szegénység csökkentésével kapcsolatos tanulmányi látogatáson jártak községünkben, és Vesna Civriæ kalauzolta õket.
    Október 19. Részvétel Palicson és Szabadkán az ´56-os magyar forradalom 50. évfordulójára rendezett ünnepsége­ken, ahol Szili Katalin és Predrag Markoviæ, illetve Kasza József beszéltek. Az adai küldöttség Ürményi Ferenc és Sóti Ernõ koszorút helyezett el.
    Október 20. A magyarkanizsai községi napokon, községünket Ürményi Ferenc elnök képviselte.
    Újvidéken tartottak munkajellegû találkozót Predrag Bubalo gazdasági és Zoran Lonèar önkormányzati államigazgatási miniszterek, amelyen jelen volt községünk elnöke, Ürményi Ferenc is.
    Október 23. Pap Sándor, a Magyar Köztársaság nagykövete, az 1956-os forradalom 50. évfordulója alkalmából ünnepi fogadást adott, amelyen községünket Ürményi Ferenc, községi elnök képviselte.
    Október 25. A szerbiai Kamp csoportosulásnak A Tiszamenti régió sátortábor-ajánlatának fejlesztésére irányuló együttmûködési megállapodást irt alá Magyarkanizsán Mikusák István, az Adica igazgatója. Az önkormányzatból Uliján Kornél volt jelen.
    Október 26. - Vajdaság VB küldöttsége, Mgr. Bojan Pajtiæ a VB elnöke, Mihajlo Brkiæ VAT Fejlesztési Alapjának elnöke, Milo Miloviæ az Alap munkatársa, Branimir Andriæ az oktatási és mûvelõdési titkár helyettese, Mgr. Saša Dragin mezõgazdasági titkárhelyettes, Klebeèko Makai Hajnalka gazdasági titkárhelyettes, Modest Duliæ tartományi sport és ifjúsági titkár személyében munkajellegû látogatást tett községünkben. A vendégeket Ürményi Ferenc, Zoran Dragin, Micsíz József, Mgr. Zoran Floriæ, Milan Popov és Danijela Gavriloviæ fogadták. A beszélgetések Ada község fejlesztési programjaira és a VAT VB-vel való együttmûködésre összpontosultak. A fõ téma a híd volt. Megtekintették a leendõ híd építési területét és az Adica Rekreációs Központot.
    - Megtartották az Ada községi Képviselõ-testület XVI. ülését, 9 napirendi ponttal. Az ülést Dušan Teleèki, a KKT elnöke hívta össze és vezette.
    Október 27. Sikeresen megtartották a II. Foglalkoztatás-ügyi Vásárt. A társszervezõ a KKT Foglalkoztatás-ügyi tanácsa volt.
    Megjelent Ada Község Hivatalos Lapjának 16/06. száma.
    Október 28-29. Megtartották a Szerb Köztársaság Alkotmányának megerõsítésérõl szóló referendumot. Mirjana Martinoviæ, az erre illetékes községi bizottság elnöke kijelentette, községünkben a 29 választói helyen, a bejegyzett 16516 választó-polgárból 3687, azaz 22,32%,  jelent meg és 72%-uk szavazott az új Alkotmány elfogadása mellett.
    Október 30. A Községi Tanács megtartotta 37. ülését, amelyen megerõsítették Ada község 2007-re vonatkozó pénzügyi tervérõl szóló határozati-javaslatot.
    Ülést tartottak a NBT-hez kapcsolódó projektek vezetõi és a községi koordinációs testület. Megvitatták mind a 19 jóváhagyott projekt helyzetét, amelyek összértéke 2.717.403 euró. A projektek 1/3-ának megvalósítása már beindult, a többi a kormány illetékes tanácsainak utasítását várja és megvalósításuk a tervezett ütemben halad.
    Október 31. Ürményi Ferenc községi elnök fogadta Branko Jociæ igazgatót és Miodrag Kavgiæ osztályvezetõt a Szerbiai Utak Közvállalatból és  Duško Dražiæot a szabadkai Voj-put cég igazgatóját. A beszélgetés fõ témája a híd, a kerülõút és a moholi Nagyút volt.November 8. Ürményi Ferenc községi elnök és dr. Tóth Barna Elvira Magyarországon, Makó testvérvárosunk Egészségügyi Központjában jártak, ahol majd az Interreg program keretében, romániai szakemberekkel együtt, az adai Egészségház egyes munkásai is továbbképzésben részesülnek a sürgõsségi betegellátással kapcsolatos témakörben.

Összeállította: Bakos Zoltán

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA