Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Cmoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Kishrek

Pedaggusnap

    November 8-t a pedaggusok napjv nyilvntottk. Ebbl az alkalombl az adai sznhzteremben nnepi msort tartottak, melyen rszt vett a ika Jova Zmaj iskolskor eltti intzmny, a moholi Novak Radoni ltalnos iskola, az adai Cseh Kroly ltalnos Iskola, a Mszaki Iskola valamint a Bartk Bla Alsfok Zeneiskola igazgati s pedaggusai.
    Rvid nnepi beszdet rmnyi Ferenc kzsgi elnk mondott, aki egyttal tolmcsolta Mak testvrvros nkormnyzatnak dvzlett, ugyanis onnan rkeztek az nnepsgre. Utna virgcsokorral s ajndkcsomaggal gratullt az intzmnyek igazgatinak.
    A msorban kzremkdtek az vodsok egy sznes mesejtkkal, a Cseh Kroly iskola nekkara, Dobrotka Katinka a zeneiskolbl (heged), Burny rpd a Mszaki iskolbl (szavalat), a Novak Radoni iskola alssai ritmikai gyakorlatokat mutattak be, majd a felssk egy trfs iskolai jelenetet, Szke Viktria a zeneiskolbl (fuvola), egy harmonika-du s vgl a Venus tncklub keringkkel kprztatta el a kznsget.

B. G.


Mi jsg az Egszsghzban?

    Az adai Egszsghz mintegy 300 ezer eurs tmogatshoz jutott a Nemzeti Fejlesztsi Tervbl. Dr. Tth Barna Elvira, az intzmny igazgatja elmondta: a tmogatsbl mg az idn feljtjk a moholi egszsghz tetszerkezett. Az egyenes betontet helyre hagyomnyos tetszerkezet kerl. Az adai pletben a valamikori tzelanyag-raktrt srgssgi ambulanciv alaktjk t. gy egyrszt a mozgssrltek s a hordgyon szlltott betegek az udvar fell zavartalanul juthatnak be az pletbe. Msrszt, taln az Egszsggyi Minisztrium jobban hajlik arra, hogy engedlyezze a mentszolglat fellltst, hiszen ennek meglesznek a felttelei. Emellett feljtjk az pletben a szanitris helyisgeket s az elektromos hlzatot. A tervek szerint Adn jvre korszer gyermekosztly plne a fplet folytatsban a patak felli terletre, a mostani gyerekosztly helyre pedig a gygyszertr kltzne.

Csincsik


Festmnykillts

    November 8-n a Szarvas Gbor knyvtr killttermben megnylt a Novak Radoni Festtbor 2005. vi rsztvevinek alkotsaibl vlogatott killts. Mint ismeretes a mlt nyron Adn tartottk meg a mr hagyomnyos festtbort, ami Novak Radoni (1826-1890) moholi szlets festrl kapta elnevezst. Tavaly 17 fest s grafikus alkotott itt Adn Magyarorszgrl, Bosznibl, valamint tbb vajdasgi vrosbl. Kzsgnkbl ngyen vettek rszt a tbor munkjban spedig Bakos Anita, Barna Kolozsi Valria, Gubik Korina s Pesznyk Erika.
    Az idei vi festtbort Moholon tartottk s ebbl az alkalombl Moholon mr bemutattk a tavalyi tbor alkotsait.

B. G.

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA