Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. november

Címoldal
Nem árt ha tudjuk...
Bojan Pajić Adán
Községi képes krónika
Sikeres foglalkoztatási börze
Ülésezett a községi Képviselő-testület
Visszatekintés az elmúlt évekre
A tervezett helyi járulék megvalósításának programja
A helyi járulék brosúrái
Önkormányzati eseménynaptár
ISO-szabvány és új szakok
Az örök élet tanulsága
Advent
Mit üzen Kanada?
A sírásó
Megújuló színházterem
Érdekes és szomorú események
Napsugaras ősz
Mi történik a moholi iskolában?
Fiatalok írják
Őszi kiállítás
Nyelvi figyelő
Kishírek
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Őszi népszokások
A monília
Rakétemodellezés
Köztéri emlékművek, szobrok, emléktáblák
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Kishírek

Pedagógusnap

    November 8-át a pedagógusok napjává nyilvánították. Ebbõl az alkalomból az adai színházteremben ünnepi mûsort tartottak, melyen részt vett a Èika Jova Zmaj iskoláskor elõtti intézmény, a moholi Novak Radoniæ Általános iskola, az adai Cseh Károly Általános Iskola, a Mûszaki Iskola valamint a Bartók Béla Alsófokú Zeneiskola igazgatói és pedagógusai.
    Rövid ünnepi beszédet Ürményi Ferenc községi elnök mondott, aki egyúttal tolmácsolta Makó testvérváros önkormányzatának üdvözletét, ugyanis onnan érkeztek az ünnepségre. Utána virágcsokorral és ajándékcsomaggal gratulált az intézmények igazgatóinak.
    A mûsorban közremûködtek az óvodások egy színes mesejátékkal, a Cseh Károly iskola énekkara, Dobrotka Katinka a zeneiskolából (hegedû), Burány Árpád a Mûszaki iskolából (szavalat), a Novak Radoniæ iskola alsósai ritmikai gyakorlatokat mutattak be, majd a felsõsök egy tréfás iskolai jelenetet, Szõke Viktória a zeneiskolából (fuvola), egy harmonika-duó és végül a Venus táncklub keringõkkel kápráztatta el a közönséget.

B. G.


Mi újság az Egészségházban?

    Az adai Egészségház mintegy 300 ezer eurós támogatáshoz jutott a Nemzeti Fejlesztési Tervbõl. Dr. Tóth Barna Elvira, az intézmény igazgatója elmondta: a támogatásból még az idén felújítják a moholi egészségház tetõszerkezetét. Az egyenes betontetõ helyére hagyományos tetõszerkezet kerül. Az adai épületben a valamikori tüzelõanyag-raktárát sürgõsségi ambulanciává alakítják át. Így egyrészt a mozgássérültek és a hordágyon szállított betegek az udvar felõl zavartalanul juthatnak be az épületbe. Másrészt, talán az Egészségügyi Minisztérium jobban hajlik arra, hogy engedélyezze a mentõszolgálat felállítását, hiszen ennek meglesznek a feltételei. Emellett felújítják az épületben a szanitáris helyiségeket és az elektromos hálózatot. A tervek szerint Adán jövõre korszerû gyermekosztály épülne a fõépület folytatásában a patak felõli területre, a mostani gyerekosztály helyére pedig a gyógyszertár költözne.

Csincsik 


Festménykiállítás

    November 8-án a Szarvas Gábor könyvtár kiállítótermében megnyílt a Novak Radoniæ Festõtábor 2005. évi résztvevõinek alkotásaiból válogatott kiállítás. Mint ismeretes a múlt nyáron Adán tartották meg a már hagyományos festõtábort, ami Novak Radoniæ (1826-1890) moholi születésû festõrõl kapta elnevezését. Tavaly 17 festõ és grafikus alkotott itt Adán Magyarországról, Boszniából, valamint több vajdasági városból. Községünkbõl négyen vettek részt a tábor munkájában éspedig Bakos Anita, Barna Kolozsi Valéria, Gubik Korina és Pesznyák Erika.
    Az idei évi festõtábort Moholon tartották és ebbõl az alkalomból Moholon már bemutatták a tavalyi tábor alkotásait.

B. G.

novembar 2006.

Naslovna strana
Bojan Pajtić u Adi
Osvrt na protekle godine
Program realizacije planiranog samodoprinosa
Kalendar aktivnosti lokalne samouprave
Aktivnosti u OŠ "Novak Radonić" u Molu
Mladi pišu
Molski dobošar
Vesti iz policije
Tragom izgubljenog vremena
Impresum


Design by VA