Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2006. május

Címoldal
Városunkba látogatott Boris Tadić, a Szerb Köztársaság elnöke
Adán járt Mlađan Dinkić pénzügyminiszter
Közös pályázatok uniós támogatásért
Nagy késés és bizonytalanság
Tervek, amelyek megvalósíthatók
A II. Helyi Közösség utat épít és javít
Újabb elismerés a Termometalnak
Igyekezni a szemétteleppel!
Az édesanya az örök csoda
A Vadvirág Anyák-napi műsora
Zenével és a zenéért élni
Továbbra is a humánum a cél
A moholi Idősek otthonának ünnepe
Majális
Húsvéti kiállítás
Jótékonysági hangverseny
Adán lelt otthonra a MIRK!
Európa legnagyobb hobbis találkozója
Szórakoztató estek a kiállítás alatt
Hortenzia
Moholy-Nagy László neve kötelez
Elindult a sátánmotor Moholról!
Munkaakció
Elsősegély-nyújtási verseny
Kullancsirtás
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
Hol nyílik magyar tagozat?
Rendőrségi hírek
Zöld levél
Fejes és fej nélküli saláták
Szervezzük közösen Ada község ünnepét!
Köztéri emlékművek,szobrok emléktáblák
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE, BORIS TADIĆ U NAŠOJ OPŠTINI
PODRŠKA RAZVOJNIM POTENCIJALIMA OPŠTINE ADA

    Opštinu Ada 19.04.2006. godine posetio je predsednik Republike Srbije, Boris Tadić, sa delegacijom u sledećem sastavu: savetnik predsednika Republike Srbije za medije, Nebojša Krstić, protokol kabineta predsednika Republike Srbije, Aleksandra Radosavljević i sekretar predsednika Republike Srbije, Tamara Milošević.

    Zvaničnu delegaciju svečano su dočekali i primili: Predsednik opštine Ada, Ferenc Irmenji, Zamenik predsednika opštine Ada, Zoran Dragin, Predsednik Skupštine opštine Ada, Dušan Telečki, Menadžer opštine Ada, Šandor Koš, Poslanik skupštine APV, Mičiz Jožef, i Predsednik DS Ada, Jovan Šević.
    Na sastanku je ispoljena bezrezervna podrška predsednika Srbije angažovanju rukovodstva opštine Ada u svojim nastojanjima da se potencijali opštine Ada maksimalno efikasno iskoriste, i time stekne zamajac na privredno-ekonomskom planu, što će posledično pozitivno uticati na rešavanje mnogobrojnih socijalnih  problema.

    Predsednik opštine Ada, Ferenc Irmenji je upoznao predsednika Srbije sa dosadašnjim učinkom lokalne vlasti na realizaciji razvojnih projekata, u okviru strategije razvoja opštine Ada, naglasivši strateški značaj postavljanja mosta na reci Tisi, i apelovao na predsednika Srbije da bi podrška sa najviše instance uticala na zadobijanje međunarodne podrške, sa čim se g-din Tadić apsolutno složio i ocenio ovaj veliki projekat kao perfektan, uz napomenu, da bi Tisu trebalo iskoristiti u pogledu rečnog saobraćaja i ispoljio interesovanje za mogućnost demontaže i dopremanje što više mostova iz Bavarske.

    Zamenik predsednika opštine Ada, Zoran Dragin, izložio je dosadašnju realizaciju rekonstrukcije puteva i u sklopu toga problematiku puta Utrina–Ada dužine 24 kilometra, i kanalizacione mreže koja se manifestuje kao gorući problem u našoj opštini. Zamenik predsednika Zoran Dragin je takođe informisao Predsednika Tadića o radu i aktivnostima opštinskog štaba za  odbranu od poplava 2006. god., kao i o stanju ojačanih nasipa u našoj opštini, uz napomenu da se u ovim vanrednim okolnostima, situacija uspešno drži pod kontrolom.Obzirom da se Ada suočava sa problematikom ove vrste, neizostavno zaslužuje znatnu podršku države, ocenjeno je od strane predsednika Tadića.

    Predsednik Skupštine opštine Ada, Dušan Telečki je izvestio delegaciju iz Beograda o radu lokalne Skupštine, i nakon toga preneo informacije o socijalnim problemima, i nastojanju da se oni reše konkretnim aktivnostima i radom Odbora za smanjenje siromaštva i Centra za socijalni rad.

    Pokrajinski poslanik, Jožef Mičiz je izložio trenutni presek stanja u oblasti privrede i pravce delovanja, i informisao o pripremama za IX Sportsku Olimpijadu Radnika Vojvodine, čiji je domaćin naša opština, nakon čega je upućen poziv Predsedniku Republike Srbije da prisustvuje istoj 04.07.2007.godine.

    Opštinski menadžer, Šandor Koš je koristeći power point prezentaciju upoznao goste sa Strategijom razvoja opštine Ada i osnovnim smernicama za njenu implementaciju, uz naglasak da smo jedna od malobrojnih opština koja je izradila ovako značajan dokument, koji će biti dat na usvajanje na narednoj sednici Skupštine opštine Ada.
Nakon izlaganja rukovodstva naše opštine, predsednik Tadić je pružio snažan podstrek, podršku i ohrabrenje istom, da istraje na započetom poslu kako bi se potencijali ove sredine efikasno valorizovali i kako bi se problemi sanirali i otklonili.

Gavrilović D.

maj 2006.

Naslovna strana
Predsednik Republike Srbije, Boris Tadić u našoj opštini
Ministar finansija Mlađan Dinkić u Adi
Uspeh na konkursima
Molski dobošar
Vesti iz policije
Organizujmo zajedno proslavu opštine Ada
Impresum


Design by VA