Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. október

Címoldal
Negyven éve közösen
Halottak napján
Napsugaras ősz
Lesz-e kút a Gunarasban?
Ülésezett a Községi Képviselő testület
Népjóléti iroda működése
A zene nem ismer határokat
Falunapot ünnepelt Törökfalu
Az adai kincslelet tudományos feldolgozása
Helyes és szép magyar beszéd
Szüretelők zajától hangzott a Disznóhát
Nyolc hónap a tengeren
Megerősítő hétvége a Kékkeresztben
A gyermekvállalás ösztönzése a cél
Nemzetközi egészségügyi konferenciát tartottak Adán
Újdonság és új köntös
Fúvósok
Iparosszövetkezet alakult községünkben
Tinólajstrom
Olvasóink tollából
Rendőrségi hírek
Hírek
Az immunizáció hete
Gyűjtési akció
Zöld levél
Petrezselyem
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. Broj krivičnih dela u prošlom mesecu neobično je velik. Izgleda da su izvršioci bili veoma aktivni, ili pak policija izvršavala svoje zadatke sa većim uspehom. Na osnovu prijave i po službenoj dužnosti otkriveno je blizu 25 kriv. dela. Kao interesantan ili pak žalostan slučaj, moramo napomenuti, da 8 kriv. dela (sve su razbojništva) izvršio jedno lice. Ostala krivična dela sastoje se od sledećih: podneta je dve kriv.prijave protiv tri lica zbog tuče na javnom mestu sa posledicom lake telesne povrede, dve prijave takođe protiv tri lica zbog vređanja službenog lica i ometanja u vršenju dužnosti, izvršena je jedna obična krađa (ukrađena ručna torba sa mobilnim telefonom) kao i jedna teška krađa gde je šteta 80.000 dinara. U oba slučaja podneta je kriv. prijava protiv nepoznatog izvršioca. U zadnje vreme povećan je broj kriv.dela posebni slučajevi falsifikovanja. Naime, u toku meseci policija je u tri navrata, prilikom kontrole saobraćaja, primetila da registarske tablice na vozilima ne slažu se sa podacima u saobraćajnoj dozvoli, znači vozili su nevažećim tablicama što svakako predstavlja protivzakonitu radnju. Podneta je jedna kriv. prijava zbog osnovane sumnje da je izvršena zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, zatim pretnja sa opasnim oruđem, kao i zbog prevare.
     Što se tiče tih osam razbojništva, treba reći da je sve izvršio H.A. iz Mola. Mesto izvršenja su kiosci, pre svega Bazar-Pres u Adi, odakle je svakom prilikom odneo samo par kutija cigarete. Bez obzira na pričinjenu štetu, što u prvi mah i ne zna se, skoro svaki put je trebalo angažovati čitavu ekipu za uviđaj – policiju, istražnog sudiju, itd – Na kraju, H.A je dobio zasluženu kaznu.
    Javni red i mir. Prekršaji protiv javnog reda i mira u septembru bili su u granicama normale. Bilo je tri tuče i nepristojno ponašanje na javnom mestu u dva slučaja. Izvršioci su bili u pripitom stanju, a mesta izvršenja su kafane Šogi i Anuška u Molu, kao i jedna porodična kuća. U sva pet slučajeva policija je podnela prekršajne prijave protiv izgrednika.
    Bezbednost saobraćaja. 5 sept. u ul Lenjinova u Adi sudarila su se autobus i put.vozilo. Povređenih nije bilo, materijalna šteta je 30.000 dinara. Dana 25. sept. u Molu, na raskrsnici ul. JNA i Ađansko puta došlo je do sudara između bicikliste u put.vozilo, kada je nastala samo materijalna šteta od oko 5.000 dinara. Istoga dana u duploj krivini u Adi (ul. Zmaj Jovina i M.Tita), prikolica teretnog vozila udarila je u gvozdeni električni stub na uglu ispred zgrade I MZ. Nastala je samo materijalna šteta. Dana 26. na Utrinama usled nepažnje, sleteo je sa puta put. vozilo sa vozačem A.R. iz Obornjače, kojom prilikom vozač je zadobio lake telesne povrede. Dana 29. u Molu u ul. Sv.Miletića, vozač R.Lj. je naleteo na parkirano vozilo kada je nastala šteta u vrednosti od 30.000 dinara.

oktobar 2005.

Naslovna strana
Molske teme i dileme
Reforma penzijskog sistema
Krediti za kupovinu vozila Mercedes
Nedelja imunizacije
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA