Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

  2005. október

Címoldal
Negyven éve közösen
Halottak napján
Napsugaras ősz
Lesz-e kút a Gunarasban?
Ülésezett a Községi Képviselő testület
Népjóléti iroda működése
A zene nem ismer határokat
Falunapot ünnepelt Törökfalu
Az adai kincslelet tudományos feldolgozása
Helyes és szép magyar beszéd
Szüretelők zajától hangzott a Disznóhát
Nyolc hónap a tengeren
Megerősítő hétvége a Kékkeresztben
A gyermekvállalás ösztönzése a cél
Nemzetközi egészségügyi konferenciát tartottak Adán
Újdonság és új köntös
Fúvósok
Iparosszövetkezet alakult községünkben
Tinólajstrom
Olvasóink tollából
Rendőrségi hírek
Hírek
Az immunizáció hete
Gyűjtési akció
Zöld levél
Petrezselyem
Sport
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Spiritusz helyett
Megerősítő hétvége a Kékkeresztben

    A Jugoszláv Kékkereszt Egyesület immár egy évtizede sikeresen működik. Ez alatt az idő alatt a környező községekben több eredményesen működő csoportot alapítottak, ahol szakemberek, már megszabadult alkoholisták és segíteni tudó önkéntesek fogadják azokat, akik végleg fel szeretnének hagyni káros szenvedélyükkel. Az fáradhatatlan és önzetlen munkának köszönhetően Vajdaság-szerte sok beteg ember talált vissza a helyes útra, s tért vissza családjához, munkájához. Az alkoholizmus, és másfajta szenvedélybetegségek elleni harc fontos állomása a megerősítő hétvége, amelyet az idén október 8-án tartottak az I. helyi közösség épületében.
    Az összejövetelen Lakatos Zoltán, a Jugoszláv Kékkereszt elnöke köszöntötte a résztvevőket, és beszédében hangsúlyozta, néhány évvel ezelőtt csak álomnak tűnt, hogy csoportokat alakíthatnak, tapasztalt szakembereket vonhatnak be a munkájukba, s mindenkihez eljuttathatják azt az örömhírt, hogy van lehetőség az új életre. Ürményi Ferenc polgármester úr is köszöntötte a meghívottakat, támogatásáról biztosította az egyesületet, és további sikereket kívánt.


A Kékkereszt Szervezet megerősítő rendeznényének résztvevői

    A találkozót közös imával, énekkel kezdték, és meghallgathatták Balog Zoltán református lelkésznek, a Magyar Kékkereszt elnökének buzdító szavait, aki szerint ezektől a megtévedt emberektől nem elvenni kell, hanem adni, ahogy ő mondta: spiritusz helyett a spiritus sanctust. Az önsegítő közösségekről, az anyagi érdek nélküli kölcsönös segítségnyújtás jelentőségéről szólt előadásában Dr. Ritz György péterrévei orvos, majd Zolcer István tanúságtételét hallgathatták meg. Szauer Miklós adai plébános a család, a közösség bátorító, erősítő és gyógyító szerepére hívta fel a figyelmet. Dr. Jakab Gábor magyarkanizsai nyugalmazott orvos őszinte bizonyságtétele után, pedig ifj. Dr. Rákóczi Károly, a szegedi neurológiai intézet orvosa ismertette az alkoholfogyasztás káros hatásait. A Kékkereszt Egyesület fiataljai, Ágó Eszter és Trombitás Tímea a norvégiai Kékkereszt ifjúsági tábor élményeiről, tanulságairól számoltak be.
    Az összejövetel záró részében beiktatták az új kékkeresztes tagokat, Surányi Zoltánt, aki a szabadkai Kékkereszt csoport vezetője lesz, valamint Koszorús Melitát és Csúcs Istvánt, akik a péterrévei közösség megalakításán fáradoznak. Ezután a magyarkanizsai, a péterrévei, a moholi és az óbecsei csoport képviselői számoltak be problémáikról és az eléjük gördített akadályokról. A találkozó a kölcsönös együttműködés és segítségnyújtás ígéretével zárult.

Krizsán Mónika

oktobar 2005.

Naslovna strana
Molske teme i dileme
Reforma penzijskog sistema
Krediti za kupovinu vozila Mercedes
Nedelja imunizacije
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA