Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. november

Cmoldal
Megemlkeztnk halottainkrl
Megrizni a lap sznvonalt
Szakrti tancs a polgrmester mellett
Az Els Helyi Kzssg tancsnak lsrl
Jt mutat a mrleg
Ahol tudunk, segtnk
Trdni az idsekkel
Visszatrt a mosoly s a boldogsg a moholi Katona csaldba
Kt szakts kztt
Gondolatok a parkban
Mohol nagykzsg
A kzrdek informcik szabad ramlsa
Minden knyvcsomagot szvesen fogadnak
Szerny lehetsgek
Mirt ppen a fldgz?
LIII. Zld levl
Grhe s kukoricaml
Ptolhatatlan tmogats
Nyelvi figyel
Legyl polgr!
Fiatalok rjk
Nyugdjas sarok
Rendrsgi hrek
Hrek
Sport
Kzsgnk amatr festi
Tarka oldal
Impresszum

Grhe s kukoricaml

    - Az elsk kztt a legels djat az adai Bzamezk Ht Virga Kzimunka Klub nyerte jelentette be a 2004. szeptember 18-tl 29-ig megtartott Szabadkai Szreti Napok hivatalos msorvezetje, miutn a zsri meghozta dntst a Nagyanyink konyhjbl elnevezs killts kapcsn. Hogy is volt ez? krdeztem Szcsnyi Rzstl, a Klub vezetjtl.
    - A meghvs nyomn gondolkodtunk, milyen eredeti paraszti telekkel rhetnnk el sikert ezen a killtson, s akkor beugrott, hogy a kukoricalisztbl kszlt stemnyek, pitk taln a meglepets erejvel hatnnak mondta Rzsa. Az tletet tett kvette, s nlam a konyhban stttnk (tks)grht, cimetes pitt, ss-borsos stemnyt, kuglfot, fztnk puliszkt s babot, ez utbbit kukoricalisztbl kszlt nokedlival. Tettnk hozz ftt, slt s pattogatott kukorict.
    Ezekbl tertettnk asztalt Szabadkn, persze kstolnak is stttnk elegend mennyisget, s vrtuk az eredmnyt. Hinni sem akartam a flemnek, m annl nagyobb rmmel hallgattam az eredmnyhirdetsen, hogy az elsk kztti els djat nyertk, ami egyben jogot is jelentett az egy httel ksbb, szeptember 25-26-n, Smederevban megrendezett Arany Kezek (Zlatne ruke) fesztivlon.
    - Itt a vajdasgi, szabadkai csapat tagjai voltunk. Kollekcink megegyezett az elbbivel, s a kstolra is nagy gondot fordtottunk. A szendri vr bstyja alatti gyepes terleten voltak az zlses standok, s a ltogatk sem hinyoztak. Mondhatom, ismt meglepetst okoztunk, msodik djat, azaz ngy msik, Szabadkhoz tartoz csoporttal msodik djat s 20.000 dinrt nyertnk.
    Ennek is nagyon rltnk, s a lnyokkal, Tbis Veronkval, Bajusz Margittal, akik mindkt killtsra elksrtek, gy dntttnk, hogy oktber 15-16-n Adn, a knyvtr killtsi termben is megrendezzk ugyanezt a killtst mondta befejezsl Szcsnyi Rzsa, az adai Bzamezk Ht Virga Kzimunka Klub vezetje.

Kirly Jnos

novembar 2004.

Naslovna strana
Konstituisali smo lokalnu samoupravu
Iskoristiti svaku mogućnost
Sa sednice Saveta Prve mesne zajednice
Privatizacija i njeni efekti
Zašto da koristimo prirodni zemni gas?
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA