Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. november

Címoldal
Megemlékeztünk halottainkról
Megõrizni a lap színvonalát
Szakértõi tanács a polgármester mellett
Az Elsõ Helyi Közösség tanácsának ülésérõl
Jót mutat a mérleg
Ahol tudunk, segítünk
Törõdni az idõsekkel
Visszatért a mosoly és a boldogság a moholi Katona családba
Két szakítás között
Gondolatok a parkban
Mohol nagyközség
A közérdekû információk szabad áramlása
Minden könyvcsomagot szívesen fogadnak
Szerény lehetõségek
Miért éppen a földgáz?
LIII. Zöld levél
Görhe és kukoricamálé
Pótolhatatlan támogatás
Nyelvi figyelõ
Legyél polgár!
Fiatalok írják
Nyugdíjas sarok
Rendõrségi hírek
Hírek
Sport
Községünk amatõr festõi
Tarka oldal
Impresszum

TÖRÕDNI AZ IDÕSEKKEL

    Október hónap az idõsek jegyében telik el. Számos megemlékezés, találkozás, teadélután, vendéglátás jelzi azt, hogy községünkben sem feledkeznek meg azokról az emberekrõl, akiknek vállait nyomják a nehéz évek, akiknek egyszersmind köszönheti a mai generáció, hogy létezik, él, alkot és tervez. Õk megtették a magukét akkor, amikor meg kellett tenniük, ugyanúgy ez a generáció is azt teszi, amit neki tennie kell, hogy majd egykor róluk se feledkezzen meg a jövendõ generációja. Az öregkor és a gyermekkor között talán nincs is különbség – mindkét esetben a támogatás, a segítség az éltetõ erõ. A gyermeknek azért, hogy felnõjön, emberré váljon, az idõseknek pedig azért, hogy hátralévõ napjaik gondtalanul, biztonságban és megértésben teljenek el.
    Ilyen és hasonló gondolatoktól vezérelve a Vöröskereszt községi szervezete az idén is megszervezte az idõsekkel való találkozást a „Napsugaras õsz” rendezvény keretein belül. Az elsõ találkozást október 16-án az adai Elsõ Helyi Közösség nagytermében szervezte meg, ahol nagyszámú idõs polgártársunk jelent meg, hogy néhány órát együtt töltsön el teázás közben beszélgetéssel, szórakozással. Az ünnepségen megjelent az újonnan megválasztott képviselõ-testület elnöke Stanèulov Zoran, aki üdvözölve a rendezvény résztvevõit, egyúttal tolmácsolta a polgármester üdvözletét és jókívánságait. Rajta kívül Balassa János, a Vöröskereszt K.Sz elnöke, illetve a Szociális Központ igazgatója, valamint Vastag János, az I. Helyi Közösség tanácsának elnöke köszöntötte az egybegyûlteket. Az ünnepségen részt vett a Községi Nyugdíjas-egyesület küldöttsége is.

    KRIZSÁN VILMOSnak, a Vöröskereszt titkárának bevezetõ szavai után látványos és szórakoztató mûsorral kedveskedett a szervezõ a meghívott idõseknek. A mûsorban felléptek az Aranykapu ME tagjai: a citerások, a mesemondó, népdalénekesei és népi tánc csoportja, majd a zeneiskola két tanulójának tapsolhatott a közönség, végül az asszonykórus fellépése zárta a mûsort. A jelenlévõk szemmel láthatóan élvezték a mûsort, jól szórakoztak, hisz sokuknak ilyen alkalommal van lehetõsége, hogy élõben is végignézzen egy ilyen kultúrmûsort. Szép gesztusnak tekinthetõ az I. HK Nõaktívájának meglepetése is, amellett, hogy õk szolgálták fel a teát, a kalácsot, minden résztvevõnek saját munkájuk által egy szerény ajándékot is átadtak, igazolva most is, hogy az idõsek iránti figyelmesség nagyon sokat jelent számukra. A szervezõ ezúttal is külön ajándékot adott át a legidõsebb jelenlevõ nõnek és férfinak, mégpedig a 90 éves TELEKI MÁRIÁnak és a 78 éves MÉSZÁROS IMRÉnek.
    Másnap, október 17-én, szinte ugyanilyen mûsorral kedveskedett a Vöröskereszt adai szervezete a II Helyi Közösség területén élõ idõseknek is. Az ünnepség díszvendége ugyancsak Stanèulov Zoran, a KKT elnöke volt, rajta kívül megjelent még Tóth Antal, a Vöröskereszt községi szervezetének alelnöke. A rövid de színvonalas mûsor után a Búzamezõk Hét Virága nõaktíva tagjai fonatos kaláccsal és teával kínálták a meghívottakat és a vendégeket, majd az egyesület titkára, Krizsán Vilmos beszámolót tartott a szervezet mûködésérõl, távlatairól. Az ünnepség végén ajándékcsomaggal kedveskedtek a legidõsebb nõnek és férfinak, akik megjelentek ezen a szórakoztató teadélutánon, kifejezve azt a reményt, hogy jövõre ugyanitt és ugyanekkor ismét ilyen szép számban találkoznak.

V.J. – B.G.

novembar 2004.

Naslovna strana
Konstituisali smo lokalnu samoupravu
Iskoristiti svaku mogućnost
Sa sednice Saveta Prve mesne zajednice
Privatizacija i njeni efekti
Zašto da koristimo prirodni zemni gas?
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA