Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. november

Címoldal
Megemlékeztünk halottainkról
Megõrizni a lap színvonalát
Szakértõi tanács a polgármester mellett
Az Elsõ Helyi Közösség tanácsának ülésérõl
Jót mutat a mérleg
Ahol tudunk, segítünk
Törõdni az idõsekkel
Visszatért a mosoly és a boldogság a moholi Katona családba
Két szakítás között
Gondolatok a parkban
Mohol nagyközség
A közérdekû információk szabad áramlása
Minden könyvcsomagot szívesen fogadnak
Szerény lehetõségek
Miért éppen a földgáz?
LIII. Zöld levél
Görhe és kukoricamálé
Pótolhatatlan támogatás
Nyelvi figyelõ
Legyél polgár!
Fiatalok írják
Nyugdíjas sarok
Rendõrségi hírek
Hírek
Sport
Községünk amatõr festõi
Tarka oldal
Impresszum

Jót mutat a mérleg
Az adai II. Helyi Közösségben elégedettek az elért eredményekkel

    A helyi közösség tanácsának legutóbbi ülésén a tanácstagok tájékozódtak a költségvetés háromnegyed éves megvalósulásáról és az idei beruházásokról. A helyi járulékból 5,6 millió dinár jövedelemhez jutott a helyi közösség, vagyis a tervezett költségvetés 70 százaléka valósult meg. A tanács ezzel az eredménnyel is elégedett volt, de remélhetõleg novemberben és decemberben több pénz folyik be a helyi közösség kasszájába, és javulni fog a pénzügyi mérleg -- tudtuk meg Varga Elfridétõl, a II. Helyi Közösség titkárától.
    Varga Elfride elmondta, hogy az idén többek között ebbõl az összegbõl építették ki a Július 7. utcában a szennyvízcsatornát, valamint az esõvízcsatornát a Lenin és a Svetozar Markoviæ utcák keresztezõdésénél. Az elõbbi a beruházás legalább 2 millió dinárjába került a helyi közösségnek, viszont a kivitelezõ Obnova céggel úgy egyeztek meg, hogy 2005 márciusáig kell kifizetniük a munkálatok díját. Az esõvízcsatorna építéséhez 190 000 dinárral az önkormányzat is hozzájárult, így ez a beruházás kevésbé terhelte meg a helyi közösség költségvetését. Emellett legyalultatták az útpadkát a Cseh Károly, a Halász József és a Sava Kovaèeviæ utcában.

    A titkár szerint a szeméttelep bezárására a tervezettnél kevesebb pénzt költöttek, mivel a község a Standard Közvállalat által megnyert egy pályázatot - megközelítõleg 3.400.000 dinárt -, és ebbõl fizette a munkálatokat. Valószínûsítette, hogy jövõre már õk is többet költenének a bezárási munkálatokra. Varga Elfride beszámolt arról is, hogy az Adica Közvállalatnak majdnem teljes egészében átutalták az idei évre tervezett összeget. A helyi közösség pénzbeli támogatással járult hozzá helyi oktatási intézmények tatarozásához és fejlesztéséhez: az általános és a középiskolai ablakcserékhez, a zeneiskola hangszervásárlásához, valamint a gáz bevezetéséhez a Sava Kovaèeviæ utcai óvodában. Emellett kiépült egy járdaszakasz a Dimitrije Tucoviæ utcában, és új aszfaltréteg került az úttestre Ðura Jakšiæ utcában. A tervek szerint jövõre a Petar Koèiæ utcát aszfaltozzák ki.
    Varga Elfride közölte, hogy a program szerinti összeget költötték a helyi közösség mûködésére és épületeinek karbantartására, a civil szervezetek támogatására és a helyi újság megjelentetésére. A titkár szerint az idén a zöldövezetek és az utcai világítás karbantartása is több pénzt emésztett fel.

Csin.

novembar 2004.

Naslovna strana
Konstituisali smo lokalnu samoupravu
Iskoristiti svaku mogućnost
Sa sednice Saveta Prve mesne zajednice
Privatizacija i njeni efekti
Zašto da koristimo prirodni zemni gas?
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA