Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. november

Címoldal
Megemlékeztünk halottainkról
Megõrizni a lap színvonalát
Szakértõi tanács a polgármester mellett
Az Elsõ Helyi Közösség tanácsának ülésérõl
Jót mutat a mérleg
Ahol tudunk, segítünk
Törõdni az idõsekkel
Visszatért a mosoly és a boldogság a moholi Katona családba
Két szakítás között
Gondolatok a parkban
Mohol nagyközség
A közérdekû információk szabad áramlása
Minden könyvcsomagot szívesen fogadnak
Szerény lehetõségek
Miért éppen a földgáz?
LIII. Zöld levél
Görhe és kukoricamálé
Pótolhatatlan támogatás
Nyelvi figyelõ
Legyél polgár!
Fiatalok írják
Nyugdíjas sarok
Rendõrségi hírek
Hírek
Sport
Községünk amatõr festõi
Tarka oldal
Impresszum

SZAKÉRTÕI TANÁCS A POLGÁRMESTER MELLETT
DRAGIN ZORAN a községi alelnök
Folytatta alakuló közgyûlését a Községi Képviselõ testület

    Mint ahogyan már az elõzõ számunkban utaltunk rá, a KKT az október 8-án megszakított ülését ugyanezen hónap 21-én folytatta. Mielõtt a hátralévõ napirendi pontok megvitatásra kerültek volna, Ürményi Ferenc községi elnök, illetve polgármester beszámolt a megválasztásától a mai napig eltelt idõ alatt megtett munkájáról. Elmondta, hogy látogatást tett a magyarországi és a romániai testvérvárosok önkormányzatainál, telefonos összeköttetésben áll Sabac testvérvárossal (Budapest XI. kerülete, Makó, Nemesnádudvar, valamint Gyergyóalfalu) abból a célból, hogy a megkezdett gazdasági és más kapcsolatokat a jövõben is szorgalmazzák, hogy a nemzetközi pályázatokon, együttesen részt vehessünk, hogy új lendületet vegyen Ada gazdasága. Ugyanakkor találkozott Mlaðan Dinkiæ bankkormányzóval és Miroljub Labus kormányalelnökkel, és ismertette velük a község fejlesztésének szükségleteit. Kiemelte, hogy megegyezés született négy község, Becse és Törökbecse, illetve Ada és Csóka között a Németországból kapott híddal kapcsolatban, aminek a lényeg az, hogy a híd Adára kerül. Az errõl szóló megegyezést a napokban írják alá. Szólt még a mezõgazdaság és a moholi Zora privatizációs problémáiról is, és ezzel kapcsolatban várják a mezõgazdasági miniszter látogatását. Kitért a községi költségvetés helyzetére is, és elmondta, hogy október közepéig 68%-ban valósult meg, de az év végéig sem várható valami látványos siker, így már elõrevetítette a szigorú takarékoskodást az ésszerû költekezés érdekében.

 
Dragin Zoran
 
Bilicki Rudolf

    A polgármester ismertetõje után a meghatározott napirendi pontok szerint folyt az ülés. Elõször a négy új tanácsnok Moroviæ Gruja (SzRP), Maksó Attila (Szakértelemmel és szívvel a sikeres községért polg. csop.), Kelemen József és Szõke Regina (Együtt önökkel a változásokért polg. csop.), akik a lemondott képviselõk helyére kerültek, letették a hivatali esküt. Következett a községi elnök helyettesének megválasztása. Erre a posztra az elnök Dragin Zorant ajánlotta, és ezt a testület egyhangúlag elfogadta. Ugyancsak a községi elnök ajánlotta az öt tagú tanács összetételét is, kihangsúlyozva, hogy ez a tanács nem egyenlõ az eddig mûködõ végrehajtó tanáccsal, mivel ez a testület tanácsadói munkát lát el, ami a polgármester munkájához szükséges. A tanács tagjai a következõk: Dragin Zoran agrármérnök, hivatalánál fogva, Bilicki Rudolf villamosmérnök, Solymosi Éva tanügyi munkás (történelemtanár), Berec Kállay Patrícia jogász és Jánosi Emil gépészmérnök. Szavazáskor a képviselõ testület nagy többséggel elfogadta a javaslatot.

        
 
 
Solymosi Éva
 
Berec Kállai Patrícia
 
Jánosi Emil

    A képviselõ-testület még két bizottságot választott: statutumügyi és kinevezési bizottságot, melyeknek konkrét feladatuk a községi alapszabály és az ügyrendi szabályzat átdolgozása és összehangolása, illetve a képviselõtestület munkabizottságainak meghatározása és ajánlása.
    Ugyanezen az ülésen sor került még a Standard Kommunális Közvállalat ideiglenes igazgatójának kinevezésére is Vuèuroviæ Dušanka építészmérnök személyében.

Vastag J.

novembar 2004.

Naslovna strana
Konstituisali smo lokalnu samoupravu
Iskoristiti svaku mogućnost
Sa sednice Saveta Prve mesne zajednice
Privatizacija i njeni efekti
Zašto da koristimo prirodni zemni gas?
Mladi pišu
Vesti iz policije
Impresum


Design by VA