Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. április

Címoldal
XLVI.Zöld levél
Pályázatok

Hírek

    Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Szarvas Gábor Könyvtár és a Millencentenáriumi Emlékbizottság szervezésében a városháza nagytermében március 12-én 19 órai kezdettel ünnepi műsor volt neves magyarországi vendégek részvételével. A "KRÓNIKÁS TAVASZ" c. műsor összeállításában közreműködtek: DÉVAI NAGY KAMILLA népdalénekesnő és a KRÓNIKÁS ÉNEK ZENEISKOLA (Budapest) tanulói szabadságharc-korabeli dalokkal, krónikákkal.


    Március 22-én este az adai Egészségház termében a KERESZTÉNY ÉRTELMISÉGI KÖR nyilvános tribünt szervezett "Kereszténység egyház nélkül, avagy Krisztus igen, Egyház nem?" címmel. Az előadó főtisztelendő Hajdú Sándor magyarcsernyei plébános volt.

B.G



Március folyamán ismeretlen tettesek megrongálták a központban a nyári színpadon elhelyezett táblát, amely az Ellenállás Népi Mozgalomnak állít emléket. Az emléktábla, úgy tűnik, célpontul szolgált felelőtlen suhancok számára, akik téglával, kővel célozták, és meg is rongálták. Elítélendő cselekedet ez, mert meggyalázni bármilyen emlékművet utolsó emberi tulajdonság.


Örvendj népem!
III. Vajdasági Keresztény Fesztivál

    Az idén május 15-én harmadik alkalommal kerül megrendezésre Ada központjában a Vajdasági Keresztény Fesztivál. A rendezvény szervezői, az adai Katolikus Karizmatikus Közösség és a Protestáns Evangéliumi Egyház gazdag programmal várják az érdeklődőket. A rendezvény 13,30-tól kezdődik, amelyen a dicsőítés mellett hazai és külföldi előadók tartanak előadásokat a fiataloknak, házasoknak és szülőknek a házasságról, a gyereknevelésről, az Igéről, a dicsőítésről, az okkultizmus és a drog veszélyeiről műhelymunka keretében. A délután második felében az Ez az a nap keresztény rendezvénynek egy road showját tekinthetik meg a résztvevők. A fesztiválon lesz még rapzenekar, de fellép Brazsák László, Folk Iván, végezetül pedig Csíszér László koncertjével zárul majd a rendezvény.
     A szervezők bármilyen segítséget elfogadnak, hogy színvonalasabbá tegyék ezt az Adán megrendezendő, határokon átívelő vajdasági rendezvényt. Érdeklődni a következő telefonszámon: 0642113054, vagy a rendezvény helyszínén lehet.

Csin


Zenével Istenhez
Adán zárult a vajdasági keresztény koncersorozat

    A Katolikus Karizmatikus Közösség vajdasági keresztény koncertkörutat rendezett az elmúlt héten. A zenei rendezvénysorozat hétfőtől szombatig tartott, mindennap más vajdasági városban koncertezett az Adonaj dicsőítőzenekar és az erdélyi Csíszér László, a budapesti Új Jeruzsálem katolikus közösség dicsőítésvezetője. A zenei rendezvényeken Nagy Zsolt evangelizátor tartott előadásokat. A befejező előadására vasárnap kerül sor Adán. Itt rendezte meg 15 órától a színházteremben a helyi Katolikus Karizmatikus Közösség a Tűz evangelizációs délutánt.
    A rendezvény résztvevőit Lehócki Gábor, az Emmánuel közösség vezetője köszöntötte, majd Kun Szabó Zoltán, a budapesti Új Jeruzsálem közösség evangelizátora tartott előadást. A délután további részében hitmegvallás és dicsőítés következett Csíszér László és az Adonaj zenekar közreműködésével. A délután a színházban bemutatott szentmisével zárult.

Csin.


Amit az auráról hallottunk

    Az I. HK nagytermében március 30-án igen érdekes előadást hallottunk SZECSŐDI FERENC természetgyógyász révén az auráról. Az aura az embert körülvevő energia. 1919-ben említi először egy osztrák orvos. A kutatások során egy Kilián nevű mérnöknek sikerült lefényképeznie az aurát, amit különben nagyon kevés ember láthat, legtöbben csak érzékelhetik. Újabban ingát és érzékelő pálcát (botot) használják az aura kimutatására. Szecsődi beszélt a pozitív aura tulajdonságáról, a színéről, rétegeiről. Ezek összefüggésben állnak az ember csakra rendszerével, mint pl: az életösztön, a nemiség, a kommunikáció, a gondolatközvetítés stb. A továbbiakban megemlítette a káros negatív földsugárzásokat, melyek kisugárzási ereje a föld alatti vízerek fekvésétől függ. A természetgyógyászok szerint ez nagyban befolyásolja az alvásnak és a pihenésnek a minőségét. Szó volt még a táltosokról és egyéb szokatlan dolgokról is.

B.G.



A farsang idején Törökfaluban tartott Suli-buli végeredménye sikeres volt. Az összejött 80.000 dinárt három Pentium 4-es számítógép vásárlására fordították. Így az informatikai központjuk tovább fejlődött, és ez a falu életében külön jelentőséggel bír.





A községi bíróság felújított és kibővített épülete


A megáradt Tisza

Vastag János felvétele

Vastag János felvétele
Felvételeinken az elárasztott partmenti erdő látható

april 2004.

Naslovna strana
Kakvu vodu pijemo
Bolna tranzicija - surova stvarnost
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Konkursi
Impresum


Design by VA