Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2004. április

Címoldal
XLVI.Zöld levél
Pályázatok

Jelentősebb támogatásra számítanak
Az adai nyugdíjas-egyesület évi közgyűléséről

    Az adai nyugdíjas-egyesület kedden megtartotta évi közgyűlését. A helyi nyugdíjas otthonban megrendezett ülésen az egyesület tagjai mellett részt vett az önkormányzat, a két adai helyi közösség, a Vöröskereszt községi szervezetének és a temerini nyugdíjasoknak a képviselője. A közgyűlés napirendjén a következő szerepelt: beszámoló az egyesület múlt évi munkájáról és költségeiről, az idei tervekről és a pénzügyi helyzetről, valamint a közgyűlés új tagjainak megválasztása.
    Bikicki Mária, az egyesület elnöke beszámolt az adai nyugdíjasok 2003-as tevékenységéről. Elmondta, hogy 3460 tagja van az egyesületnek, többségében a társadalmi szektorból nyugdíjba vonult személy. Ismertette a községi nyugdíjátlagot, mely az öregségi és rokkant nyugdíjjuttatás esetében kevéssel nyolcezer dinár felett van, míg a családi a hatezer dinárt sem éri el. Megtudhattuk, hogy sok nyugdíjas a minimális nyugdíjjuttatástól (3370 dinár) is kevesebből kénytelen megélni. Az elnök szerint az egyesület fő feladatának tekinti a nyugdíjasok életszínvonal-változásának kísérését, a szaktanácsadást és a segítségnyújtást, mely kedvezményes tüzelő vásárlásban és segélycsomagok szétosztásában nyilvánult meg tavaly. Bikicki Mária tájékoztatta az egybegyűlteket a helyi intézményekkel és szervezetekkel való együttműködésről. Nehezményezte, hogy az önkormányzat és a helyi közösségek testületeiben, a Kékkereszt civil szervezet és az egészségház tanácsában kérésük ellenére sem kaptak helyet az egyesület képviselői. A nyugdíjasok elnöke több támogatást kért az önkormányzattól. Ígéretet is kapott Vén Mihály községi képviselő-testületi elnöktől, hogy a lehetőségekhez mérten szociális program keretében támogatni fogják az egyesületet. Részletes beszámolót hallhattunk a nyugdíjas egyesületen belül működő szakcsoportokról és tevékenységükről, az általuk szervezett rendezvényekről: az aratóünnepségről, a teadélutánokról, az egyesületi kapcsolatokról.
    A nyugdíjas-egyesület 2004-es tervei többek között a következőket tartalmazza: nyugdíjas érdekérvényesítés, szorosabb együttműködés a moholi Idősek Otthonával és a községi Szociális Központtal, gyűjtőakciók, kulturális rendezvények és orvosi vizsgálatok szervezése, kapcsolatok ápolása más egyesületekkel.
    Az ülés a közgyűlés új tagjainak megválasztásával zárult.

Csin.

april 2004.

Naslovna strana
Kakvu vodu pijemo
Bolna tranzicija - surova stvarnost
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Konkursi
Impresum


Design by VA