Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva


2004. április

XLVI.Zöld levél
Süssünk - főzzünk együtt
Pályázatok

 


SÜSSÜNK - FŐZZÜNK EGYÜTT

    Mai rohanó világunkban a látogatások időtartama jelentősen megrövidült, ennélfogva a vendéglátásra való felkészülés sem napokkal korábban kezdődik. De hogy a vendég ne maradjon étlen-szomjan, íme néhány olyan recept, amely gyorsan és könnyen elkészíthető.

    SAJTOS GOMBA
    Kevés vajon személyenként 15 dkg tisztított kockára vágott gombát megpárolunk. Sózzuk, borssal ízesítjük, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel és 15 dkg kockára vágott zsíros sajttal. Együtt sütjük tovább, és pirított kenyérre csúsztatva tálaljuk. Pirospaprikával meghintve díszítjük. Teával kitűnő, gyors vacsora.

    KIRÁLYI CSIRKEMELL
    A kicsontozott és bőrétől lefejtett csirkemelleket kiverjük és sózzuk. A tojást felverjük és zúzott fokhagymával ízesítjük. A lisztbe mártott csirkemelleket a tojásban majd darált dióban megforgatjuk és bő, forró zsiradékban lassú tűzön pirosra sütjük. Vegyes zöldségkörettel, áfonyalekvárral tálaljuk.

    ALMAHAB
    A megtisztított, cikkekre vágott almát citrommal ízesített nagyon kevés vízben puhára főzzük. Áttörjük, mézzel édesítjük, és 2 tojásfehérjével együtt habosra verjük. Üvegpoharakban, darált dióval meghintve tálaljuk.

    GESZTENYÉS PISKÓTA
    A gesztenyemasszát kevés vajjal, rummal, mazsolával habosra keverjük. A kész babapiskótákat a gesztenyekrémmel összeragasztjuk, és üvegtálra helyezzük. Csokoládémártással áthúzzuk. Kb. 1 órai pihenés után tejszínhabbal díszítve tálaljuk

 
april 2004.

Naslovna strana
Kakvu vodu pijemo
Bolna tranzicija - surova stvarnos
Vesti iz policije
Mladi pišu
Slikari naše opštine
Konkursi
Impresum

 



Design by VA