Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. március

Címoldal
Tavaszi boldogságkeresés
A Műszaki Iskola tanulóinak munkái
A vajdasági magyarság küzdelmei nem hiábavalók
A béke, szabadság és egyetértés jegyében
A hobbija és a szenvedélye a filmezés
Látogatás Ada első újszülöttjénél
Megújult a fűtési rendszer
Koncerttel ünnepli évfordulóját a zenede
Kibontakozó tavasz
Farsangi mulatság bőgőtemetéssel
Tovább folytatni az eddigi munkát
Aki legyőzte a fiúkat
Zselyke és Tamás a legnépszerűbbek
Útmutatások a diákoknak
A marósok a bajnokok
Haza a magasban!
„Gyermekeinknek nagyszüleink örökségét!”
Tánccal ünnepelték a nőnapot
Újabb munkaakciók Moholon
A könyvtár társalapítója lett az MNT
A tervekről egyeztettek a tanácstagok
Események
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rovarölő szer hagyományos ayurvédikus gyógynövényből?
A földigiliszta (Lumbricus Terrestris)
Sakk
A Potisje nyerte az első kupát
Régmúlt idők valósága
Impresszum

Vesti iz lokalne samouprave

Izgradnja kružnog prstena

    Počeli su radovi u Industrijskoj zoni na formiranju tkz. kružnog prstena, koji ima za cilj da u slučaju eventualne havarije na električnoj mreži, snabdevanje električnom energijom preduzeća bude moguće iz oba pravca -- izjavio je predsenik opštine, Zoltan Bilicki.

Autobuska stajališta u Molu

    Postavljena su prva, nova autobuska stajališta u Molu. Ukupna vrednost projekta je oko 1,7 miliona dinara, sredstva zajedno obezbeđuju Pokrajinski sekretarijat za zapošljavanje i ravnopravnost polova, Lokalna samouprava opštine Ada i Mesna zajednica Mol.

Оbaveštenje

   Obaveštavaju se građani opštine Ada o tome da će Opštinska uprava opštine Ada, saglasno odredbi člana 29. st. 3. Zakona o overavnju potpisa, rukopisa i prepisa (Sl. glasnik RS; br. 93/14 i 22/15) i posle 1. marta 2017. overavati potpise, rukopise i prepise, kao povereni posao, a do imenovanja javnog beležnika za opštinu.

Uređivanje atarskih puteva na Utrinama

    Zemljoradnici iz Utrine uradili uređivanje atarskih puteva. Usled povoljnih vremenskih uslova krenuli su prolećni radovi u ataru i sve više traktora se nalazi na putevima, zato je važno da atarski putevi budu uređeni. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki je rekao da Lokalna samouprava i Mesna zajednica Utrine zajedno finansiraju troškove goriva za ove radove. Lokalna samouprava posvećuje izuzetnu pažnju održavanju dobrog odnosa sa udruženjima poljoprivrednika, jer se u proteklom periodu pokazalo da se zajedičkim snagama mnoge stvari lakše mogu rešiti.

Čišćenje kanala „Budžak“

    Na osnovu trojnog ugovora Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Opštine Ada i Vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ iz Novog Sada, u sredini marta je počelo čišćenje kanala „Budžak“ u Adi. Radovi na izmuljavanju su neophodni radi boljeg protoka vode, što ujedno ima pozitivan efekat i sa aspekta zaštite životne sredine.

Renoviranje dečijih igrališta

    U okviru programa renoviranja dečijih igrališta obnovljena su i dečija igrališta u seoskim sredinama naše opštine. Tokom radova su obnovljena tri postojeća dečija igrališta na Obornjači, Utrini i Sterijinom selu. Pored ovih približavaju se završetku radovi na Utrini, na trgu pored letnje bine, gde je na radost dece izrađeno jedno novo dečije igralište, sa čime je udovoljeno zahtevu meštana.

mart 2017.

Naslovna strana
Radovi učenika Tehničke Škole
Vesti iz lokalne samouprave
Sindikat ti može pomoći
Šah
Impresum


Design by VA