Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. március

Címoldal
Tavaszi boldogságkeresés
A Műszaki Iskola tanulóinak munkái
A vajdasági magyarság küzdelmei nem hiábavalók
A béke, szabadság és egyetértés jegyében
A hobbija és a szenvedélye a filmezés
Látogatás Ada első újszülöttjénél
Megújult a fűtési rendszer
Koncerttel ünnepli évfordulóját a zenede
Kibontakozó tavasz
Farsangi mulatság bőgőtemetéssel
Tovább folytatni az eddigi munkát
Aki legyőzte a fiúkat
Zselyke és Tamás a legnépszerűbbek
Útmutatások a diákoknak
A marósok a bajnokok
Haza a magasban!
„Gyermekeinknek nagyszüleink örökségét!”
Tánccal ünnepelték a nőnapot
Újabb munkaakciók Moholon
A könyvtár társalapítója lett az MNT
A tervekről egyeztettek a tanácstagok
Események
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rovarölő szer hagyományos ayurvédikus gyógynövényből?
A földigiliszta (Lumbricus Terrestris)
Sakk
A Potisje nyerte az első kupát
Régmúlt idők valósága
Impresszum

Események

A legjobb szavalók versengtek

    Február 20-án lezajlott községünkben a hagyományos év eleji szavalóverseny. A megmérettetésre az iskolai selejtezőkről 30 szavaló jutott tovább Törökfaluról, Moholról és Adáról. A Natalija Gavrić Ugarak, Raffai Klára és Maletaški Krisztina összetételű zsűri az alsós korosztály versenyzői közül első díjjal Ana Maluckovot, második díjjal Lévai Lilit, 3. díjjal Gordos Áront, különdíjjal pedig Lakatos Nikolettát jutalmazta. A felsősök kategóriájában az első helyezett Kocsis Zsanett, a második Luka Matić, a harmadik Volford Éva, a különdíjas pedig Martina Subotić lett.
    A március 4-én, a szabadkai Városi Könyvtárban tartott körzeti selejtezőről községünkből Ana Maluckov továbbjutott a szécsányi tartományi elődöntőre.

M. N. T.


Telet űztek, jelmezekbe bújtak

    Együtt farsangoltak kicsik és nagyok február 26-án Adán, a Tűzsziget Tisza-menti Nagycsaládos Egyesület székházában. Ada község népes civil szervezete télűző ünnepséggel nyitotta a 2017-es esztendő programtárát, ezen adai, moholi és péterrévei családok vettek részt. Mind a szülők, mind a gyermekek komolyan vették az esemény mondanivalóját, és ötletesebbnél ötletesebb jelmezeket öltöttek magukra. Volt, aki boszorkánynak öltözött, volt, aki Chaplin bőrébe bújt, de volt kalóz és katona, hercegnő és porcelánbaba, Kleopátra és sok más ötletes jelmez is.

    A vidám délutáni kavalkádban a jelmezversenyen kívül a farsangi fánkokkal is megmérettettek a résztvevők. Szemerédi Mihály és neje, Herbut Bachmann Erzsébet az idén is ellátta szalagos farsangi finomsággal a mulatság résztvevőit. A korábbi évekhez hasonlóan most is lelkesen készítették a télűző délután hagyományos édességét. Ezúttal 350 darab fánkot ajánlottak fel a 23. nagycsaládos gyermekbálra.

L. Sz.


Pályázati felhívás

    A Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület a 2017. évi Szarvas Gábor Nyelvművelő Napok alkalmából pályázatot hirdet az általános iskolás, a középiskolás, valamint az egyetemista fiatalok és felnőttek részére. A pályázat témája az egyes kategóriákban:
    1. kategória, az általános iskolák felső tagozatos diákjai részére: Ilyen vagyok, így beszélek
    2. kategória, a középiskolások részére: A nyelv a kultúra hordozója és a viselkedés tükre
    3. kategória, egyetemisták és felnőttek részére: Nyelvi kultúra – nyelvi viselkedés
    Az írásbeli munkákat 3 példányban, névvel és címmel ellátva gépelve kell beküldeni a Szarvas Gábor Nyelvművelő Egyesület címére 2017. május 31-ig (24430 Ada, Trg oslobođenja – Felszabadulás tér 3/a.).
    A pályaművek terjedelme nincs meghatározva. A díjazott dolgozatok szerzői értékes könyvjutalomban részesülnek. A díjkiosztás 2017 októberében a Szarvas Gábor Nyelvművelő Napokon lesz: október 12-én a középiskolás és felnőtt kategóriában, október 13-án az általános iskolás kategóriában.

mart 2017.

Naslovna strana
Radovi učenika Tehničke Škole
Vesti iz lokalne samouprave
Sindikat ti može pomoći
Šah
Impresum


Design by VA