Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2017. március

Címoldal
Tavaszi boldogságkeresés
A Műszaki Iskola tanulóinak munkái
A vajdasági magyarság küzdelmei nem hiábavalók
A béke, szabadság és egyetértés jegyében
A hobbija és a szenvedélye a filmezés
Látogatás Ada első újszülöttjénél
Megújult a fűtési rendszer
Koncerttel ünnepli évfordulóját a zenede
Kibontakozó tavasz
Farsangi mulatság bőgőtemetéssel
Tovább folytatni az eddigi munkát
Aki legyőzte a fiúkat
Zselyke és Tamás a legnépszerűbbek
Útmutatások a diákoknak
A marósok a bajnokok
Haza a magasban!
„Gyermekeinknek nagyszüleink örökségét!”
Tánccal ünnepelték a nőnapot
Újabb munkaakciók Moholon
A könyvtár társalapítója lett az MNT
A tervekről egyeztettek a tanácstagok
Események
Önkormányzati hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Rovarölő szer hagyományos ayurvédikus gyógynövényből?
A földigiliszta (Lumbricus Terrestris)
Sakk
A Potisje nyerte az első kupát
Régmúlt idők valósága
Impresszum

Látogatás Ada első újszülöttjénél

    Inkább három gyermek, mint egy – vallja az adai Vén Roland és Anita. Második kislányuk, Zselyke Ada első újszülöttjeként látta meg a napvilágot január 3-án. A házaspárnak a szülőföldön való boldogulásra való berendezkedése és három gyermek vállalása tervével példaértékű hozzáállás a jövő kihívásaival szemben.

    Az első újszülöttnél látogatást tett Velez Teodóra, a Tűzsziget TINCSE elnöke, Mulai Anica, a Vöröskereszt adai szervezete elnökségének tagja, valamint Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke. Ő a következőképpen beszélt a Vén családdal való találkozásról:
    – Igazán tartalmas beszélgetésnek voltunk részesei, ugyanakkor öröm volt hallgatni a szülőket, miként beszélnek itthon maradásuk és családbővítésük tervéről. Zselyke a szülők második gyermeke, aki január 3-án született, a kétéves Hanna kishúgaként. Inkább három, mint egy, mondta a házaspár, ugyanis ezzel az életfilozófiával indultak útnak, amikor házasságot kötöttek, hogy vállalják a három gyermeket. Beszélgetésünk ideje alatt minden szavukkal azt sugallták, hogy eszük ágában sincs elköltözni itthonról. Növénytermesztéssel foglalkoznak. Sikeresen pályáztak a Prosperitati Alapítvány első körében, és erre építve nyújtották be újabb projektjüket a harmadik körben. Emellett a lakáskörülményeik kialakítása is az itthon maradás mellett szól, hiszen a ház szigetelése és gazdaságos fűtésrendszerének kialakításából is kitűnik, hogy hosszú távra terveznek. Az újszülött-látogatás része a  népesedési és családgondozási cselekvési programunknak, amelynek gyakorlatát kezdeményeztük más nagycsaládos egyesületeknél is, mint Péterréve, Óbecse, Kishegyes. Szeretnénk, ha a többi családbarát rendezvényünkhöz hasonlóan ez a kezdeményezés vajdasági szintű mozzanattá válna a azzal közösség felé való üzenetértékkel, miszerint meg kell becsülni azokat a családokat, amelyek a mai nehéz körülmények között gyermeket vállalnak – hangsúlyozta Krizsán Vilmos, a VANCSESZ elnöke, és elmondta, az elmúlt évben 121 gyermek született Ada községben, közülük 69 fiú és 52 lány.

Lajkó Szilvia

mart 2017.

Naslovna strana
Radovi učenika Tehničke Škole
Vesti iz lokalne samouprave
Sindikat ti može pomoći
Šah
Impresum


Design by VA